Newyorkerbyheart

Rissalat med urter og parmesan (Magasinet Mad! nr. 6/2010)……….

02 juli , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Salater - Tags: , ,

Snackpeber, rødløg, squash, basilikum og mynte blandes sammen………

Kogte ris tilsættes………

Dressingen piskes sammen………

………..og vendes så i salaten sammen med høvlet, frisk parmesan……….

Gårsdagens tallerken……..

Selvom det var under gårsdagens tilberedning af aftensmad at jeg kom tilskade, så fik vi dog alligevel aftensmad – det jeg var ved at hakke måtte dog selvsagt smides ud og det hele vaskes rigtig godt af. Jeg var faktisk næsten færdig, heldigvis! Det jeg manglede kunne jeg lige hakke med højrehånd og så kunne vi spise – beklager at maden ikke blev anrettet så pænt, men jeg havde ondt i fingeren *S*

Opskriften er fra Magasinet Mad! nr. 6/2010, men jeg tilsatte dog flere grøntsager i form af snackpeber i små tern og squash, ligeledes i små tern. Desuden udelod jeg persille, fordi kæresten ikke er så vild med det.
Som tilbehør fik vi en grillet flanksteak, som fik lige i overkanten, pga. mit uheld. Kæresten måtte skære kødet ud, for det kunne jeg trods alt ikke, det gjorde for ondt.

Jeg var rigtig godt tilfreds med rissalaten, som havde en virkelig dejlig smag. Mynte og basilikum spiller rigtig godt sammen og parmesan giver lige den sidste finesse. Du kan selvfølgelig udelade snackpeber og squash, hvis du ikke ønsker det i eller du kan bruge andre grøntsager. Jeg kan forstille mig at champignon og asparges også vil gøre sig godt i salaten. Jeg vil ihvert fald lave den igen, i forskellige varianter.
I original opskriften bruges der røde ris, men det kunne jeg ikke finde, så jeg brugte en risblanding med vilde ris.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Rissalat med urter og parmesan (Magasinet Mad! nr. 6/2010), 4 pers.:
3 dl vilderisblanding
1 lille bdt. mynteblade, finthakket
1 lille bdt. basilikumblade, finthakket
1 lille rødløg, finthakket
2 snackpeber, finthakket
½ squash, flækket på langs og udkernet med en teske, skåret i små tern
100 g frisk parmesan, høvlet i spåner med f. eks. en kartoffelskræller
Dressing:
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
2 spsk. balsamico
1 dl olivenolie
salt, friskkværnet peber
Tilbered risene efter anvisning på emballagen, skyl dem over med koldt vand, men de skal stadig være lune. Lad dem dryppe af.
Bland snackpeber, squash, løg, basilikum og mynte i en skål. Vend de stadig lidt lune, afdryppede ris i (hvis de er lune, suger de mere af smagen fra dressingen).
Pisk ingredienserne til dressingen sammen – eller hæld ingredienserne i et lille glas med låg og ryst det sammen. Hæld dressingen over salaten og vend det hele godt rundt. Høvl parmesanen, bræk det i lidt mindre stykker, vend det i og så er det klar til servering.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Skrig under vand” af Øbro/Thorbjerg og den kan I godt kaste Jer ud i. Den er god, spændende og godt skrevet. De sidste sider har man bare lyst til at bladre hurtigere og hurtigere, fordi spændingen stiger – selvom jeg egentlig havde regnet plottet ud *S*. Jeg glæde mig til deres næste udspil.
Jeg er nu gået i gang med “Fyrmesterens datter” af Ann Rosman, Forlaget Punktum. “Fyrmesterens datter” er endnu en svensk krimi, som er første bog i en serie med Karin Adler som hovedperson. Jeg tænkte lidt på Liza Marklund da jeg læste bogen, bl. a. sådan som hovedpersonen er og på den måde hun omtales. Men bogen tegner godt og har et fint og letflydende sprog. Der kommer et indlæg, når jeg er færdig med bogen.

Igen, undskylder jeg vist der er mange sproglige fejl og stavefejl, men henviser til min meget ømme finger og min alternative måde at have indskrevet dette indlæg på – jeg håber at I nyder dagens indlæg, det har taget MEGET lang tid at skrive *S*

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!