Newyorkerbyheart

Spidskålssalat med friskbælgede ærter og dild (Alt for Damerne), grillede svinekoteletter med grovkornet sennep og citron og grillede majskolber med chipotle/lime/hvidløgssmør……..

Marinaden til svinekoteletterne………

Smør med chipotle, lidt fintrevet limeskal og presset hvidløg…….

Det rørte smør…….

Den lækre salat med spidskål, dild og friskbælgede ærter……..

Grillede koteletter og grillede majskolber…….

Aftenens tallerken……..

Første dag i kærestens ferie – dejligt med 2 uger hvor vi bare skal være sammen, hygge os og slappe af. Planer har vi ikke mange af – idag var der dog lige noget der skulle ordnes – som stadig er tys tys – men som vi håber falder i hak. Årh, hvor bliver der spændende!!! Måske det allerede falder på plads i morgen………

Ellers er planerne bare at lave så lidt som muligt *S* I morgen kommer en af vores venner og spiser. Menuen kommer til at stå på PAJ burger (jeg håber ikke at vores gæst bliver skuffet over at menuen “kun” bliver en burger, jeg håber det ikke) og så en kage med jordbærmousse, som jeg skal have lavet færdig i morgen. Bundene til den, blev bagt i dag……..

Menuen i aften stod på grillede koteletter, marineret i bl. a. citronsaft og grovkornet dijonsennep. Det er faktisk ret sjældent at vi griller koteletter og det er jo faktisk synd, for det smager jo fabelagtigt! Det eneste der er rigtig vigtigt er, ikke at stege dem for længe. De skal kun lige netop være gennemstegte – ellers er det en umådelig kedelig spise.
Der er noget ved svinekød og røg, der virker umådelig godt sammen. Jeg synes at marinaden passede rigtig godt til og det er helt sikkert en der vil blive lavet igen. Den er grebet ud af fri fantasi – og derfor er målene også nærmest ikke eksisterende……..

Jeg synes at majskolberne skulle peppes lidt om, så i stedet for bare at servere kold smør og groft salt til, ville jeg prøve noget andet og resultatet blev virkelig GODT! Det kan varmt anbefales. Igen er det ud af fri fantasi og det samme er målene.

Spidskålssalaten er fra Alt for Damerne, en af deres ugemenuer og virkelig en lækker sag. Den sprøde kål, sammen med de friskbælgede ærter – mums!

Grillede svinekoteletter med grovkornet sennep og citron, 2 pers.:
4 svinekoteletter
1/4 dl olivenolie
saft af ½ citron
2 tsk. grovkornet dijonsennep
ca. 1 tsk. Cane syrup
salt, friskkværnet peber
Pisk ingredienserne til marinaden sammen. Kom koteletterne i en frysepose sammen med marinaden, luk posen helt tæt til. Ælt marinaden godt ind i kødet og læg det på køl i alt fra 4 timer til natten over. Tag kødet ud ca. 20 minutter inden det skal grilles.
Læg koteletterne på en godt varm grill og giv dem – alt efter tykkelse – ca. 4 minutter på hver side, eller til de er netop gennemstegte. Lad dem stå og trække i 1 minuts tid inden de serveres.

Grillede majskolber med chipotle/lime/hvidløgssmør:
2 majskolber
en klat smør, blød
lidt fintrevet limeskal
½ tsk. chipotle
1 fed hvidløg, presset
Når smørret er blødt røres det med limeskal, chipotle og hvidløg. Pil bladene af majskolberne og halver dem evt. Grill dem ca. 7-10 minutter ialt, vend dem af og til, så de får farve hele vejen rundt. Server dem lige fra grillen med det lækre smør.

Spidskålssalat med friskbælgede ærter og dild (Alt for Damerne), 2 pers.:
½ spidskål, meget fintsnittet
½ bdt. dild, finthakket
friskbælgede ærter
Dressing:
3 spsk. koldpresset rapsolie
saft af en god 1/4 citron
lidt Cane syrup
1 tsk. dijonsennep
Maldon salt, friskkværnet peber
Fjern de yderste blade, halver kålen og skær stokken væk, snit resten fint. Bland det fintsnittede spidskål sammen med dild og de friskbælgede ærter. Pisk ingredienserne sammen og smag den til, den skal være sådan sur/sød-agtig med et snert af noget stærkt (fra sennep). Kom dressingen i salaten og vend det godt rundt, så dressingen lægger som om kålen. Lad den stå i ½ times tid inden servering.

Jeg vil mene, at den vil gøre sig godt til de fleste grillretter. Lækker, sprød og meget sommerlig. Jeg elsker smagen af friskbælgede ærter og de gør sig rigtig godt i denne salat……

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jul 26, 2010
  11:09 pm

  Piskeriset

  Hehe, det er faktisk din skyld, at jeg har købt en flaske med chipotle-sauce med hjem fra Frankrig. Så den tilfældigt under udenlandske varer, og så måtte den lige med hjem 😉

  Den ser dejlig sprød og lækker ud, den salat. Jeg må huske at få leget noget mere med spidskål, for det er jo en skøn grøntsag at 'krydre' sommerens søde frugter og grøntsager med!


 2. Jul 26, 2010
  11:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ih, hvor er jeg spændt på hvad du får ud af det chipotle-sauce. Jeg må huske at sende dig noget chipitle pulver, når min Mama sender en ny portion, jeg er sikker på at det lige er noget for dig 🙂

  Vi får heller ikke spidskål nok og som du selv skriver, så er der jo ærgeligt. Dette var virkelig en lækker salat……

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 26, 2010
  11:40 pm

  Forår hele året (Jette)

  Hvis jeres ven, der kommer på besøg imorgen bliver skuffet over maden, så er han eller hun da et skarn 🙂 Så meget som I gør ud af mad, så er der garanteret ikke noget, som ikke bare er superlækkert. Det ser det ihvertfald ud til. Hilsen fra Jette


 4. Jul 27, 2010
  12:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jette!

  Tak for din kommentar 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!