Newyorkerbyheart

“Tøm køleskabet-pastasalat” med hyldeblomst/jordbær/sennepskylling……

Jordbær/hyldeblomst/sennepsmarinaden til kyllingefileterne……..

Dressingen til pastasalaten……..

Alt-godt-hvad-køleskabet-gemte-pastasalat……..

Marineret, grillet kylling…….

Skæres ud og lægges ovenpå salaten…….

Aftenens tallerken…….

Ikke nogen særlig produktiv dag i dag, dels pga. den store bjergetape i Tour de France – tillykke til Andy Schleck og Team Saxo Bank med endnu en sejr! – og dels pga. at jeg skranter lidt, sådan helbredsmæssigt. Det varme vejr har taget hårdt på mig og det er som om mit system slet ikke kan håndtere det. Jeg får nærmest ingen søvn og da slet ikke når vi har tropenætter, som vi har haft 2 nætter i træk og min astma gør ikke min hverdag nemmere.
Jeg er jo mere end almindelig svær at hive til læge, men den sidste uges tid har jeg godt kunnet høre at mine lunger peb, når jeg trak vejret – ikke det bedste tegn! Så i går fik jeg endelig taget mig sammen og kom til læge.
Jeg fik med møje og besvær taget endnu en lungefunktionstest, hvilket var svært fordi jeg begyndte at hoste hele tiden, men endelig var der en de kunne bruge. Jeg fik også taget en blodprøve, jeg har snart doneret så meget blod, så jeg kan have dem mistænkt for at de har vampyrer på kost i det lægehus – det er jo så moderne for tiden *S*
Nå, men blodprøven viste at jeg også har en infektion, men jeg fik den besked, at kroppen selv skal helbrede det. Godt så, det  må bare tage den tid det tager, for mit immunforsvar er jo ikke det bedste i forvejen. Min lungefunktionstest var dog ret dårlig, så jeg gik hjem med nye piller, der skal hjælpe mig med vejrtrækningen og så skal jeg derop igen om 14 dage. Lægen bookede tiden med det samme, så han er sikker på at se mig *S*

I dag har luften heldigvis været helt anderledes. Selvom vi stadig har haft lunt vejr, har luften været friskere og ikke så fugtig som i den sidste tid. De lover også nu, at vinden går om i et andet verdenshjørne og så skulle vejen være banet for lidt køligere vejr – ihvert fald for nogle dage………

Sidst på eftermiddagen kom jeg i tanke om, vi da vist nok skulle have noget at spise til aften. Jeg havde nogle kyllingefileter, men ingen plan om hvad jeg skulle gøre ved dem. Jeg kom i tanke om at Piskeriset da vist havde eksperimenteret med noget hyldeblomstsaft og sennnep, så jeg tænkte at de tog ting måtte jeg gå ud fra – og sikke en succes. Jeg havde ikke noget rent, koncentreret hyldeblomstsaft, men jeg havde noget hvor der både var jordbær og hyldeblomst i, det brugte jeg. Sødmen fra saften og det lidt stærke fra sennep er en genial kombination, det er bestemt ikke sidste gange jeg leger med det……..

Den tilhørende pastasalat blev lavet af det jeg havde køleskabet, tilsat lidt af de lækre, langtidsbagte tomater jeg lavede igår. Jeg ved ikke hvor de tomater forsvinder hen, men de er væk hurtigere end jeg kan nå at sige langtidsbagte tomater!!

Grillet hyldeblomst/jordbær/senneps-kyllingefileter, 2 pers.:
2 kyllingebrystfileter
en sjat hyldblomst-/jordbærsaft (det er fra Grønne Gaarden)
ca. 1 spsk. olivenolie
1 spsk. grovkornet dijonsennep
1 spsk. hvid balsamico
salt, friskkværnet peber
Pisk saft, olie, sennep, eddike, salt og friskkværnet peber sammen. Afpuds kyllingebrystfileterne og læg dem i en frysepose, hæld marinaden ved og luk posen tæt. Ælt marinaden godt ind i kødet og lad det marinere på køl i alt fra 1 time til natten over – jeg havde kun tid til at lade det marinerede i en god times tid. Tag op af marinaden og grill dem over gode kul, på direkte varme. Når de har fået grillstriberne, flyttes de til inddirekte varme og steger til de er netop gennemstegte. Lad dem trække lidt.

Tøm køleskabet-pastasalat:
passende mængde pasta, kogt al dente og afkølet
lidt squash, skåret i skiver
1/4 blomkål, i små buketter
1 bdt. radiser, skåret i skiver
1 stilk bladselleri, skåret i tynde skiver
3 forårsløg, snittet
lidt salat, snittet
1 håndfuld cocktailtomater, halveret
nogle langtidsbagte tomater 
½ cantaloupe melon, skåret i tern
½ skive feta i tern
krydderurtesalt, friskkværnet peber
Bland alle ingredienserne sammen og krydr med lidt krydderurtesalt og friskkværnet peber. Læg evt. skiver af den grillede kylling ovenpå og server.

Krydderurtedressing:
2½ dl creme fraiche 9%
meget lidt persille, finthakket
1 bdt. purløg, finthakket
frisk basilikum hakket
1 fed hvidløg, presset
krydderurtesalt, friskkværnet peber
Rør alle ingredienserne sammen, smag til og lad det stå og trække på køl i ½-1 time.

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!