Newyorkerbyheart

Brød på bordet…………

Havrebolle – rå-dej – fra Hatting………

De frosne havreboller lægges på bageplade………

Sådan se de ud, når de er frosne…….

Så er de hævet, penslet og klar til at blive bagt……..

Så fine blive de når de er hævet…….

Varme og nybagte – hvem har mon spist resten, inde jeg fik taget et billed?!?!?……..

For et stykke tid siden, sagde jeg ja tak til at modtage prøver på nye produkter fra Hatting. Det er jo altid sjovt at prøve nye produkter, så der var ikke rigtig noget at betænke sig på.
I mandags fik jeg så at vide at de ville blive leveret i går og jeg havde regnet ud at det ville dreje sig om Hattings nye rå-dej produkter, for jeg havde set dem i reklamer – og faktisk også tænkt – at dem måtte jeg prøve.
Jeg regnede jo med at det ville dreje sig om et par poser, så stor var min overraskelse, da der stod 3 kasser – 30 poser – udenfor min dør. Jeg modtog altså 10 poser af hver af de 3 varianter: havreboller, hvedeboller og rugstykker.

Nå, men der var jo ikke andet for, end jeg måtte se at få gjort plads i fryseren og så de kunne komme på frost. Jeg ville dog straks prøve dem, så jeg beholdte en pose havreboller oppe.
Som navnet siger, så er det rå bolledej der er formet og frosset løst ned. Når de skal bages, er der 3 muligheder:
1: De kan tages direkte fra fryseren, lægges på en bageplade og så sættes ind i en 50 grader varm ovn i 45 minutter (hævning). Så tages de ud, ovnen skrues op til 180 grader (gerne varmluft) og når den er varm nok, pensles bollerne med vand, mælk eller let sammenpisket æg og bages i ca. 13 minutter.

ELLER
2: De kan tages direkte fra fryseren, lægges på en bageplade og stå ved stuetemperatur i 2-3 timer (hævning). Så forvarmes ovnen til 180 grader (gerne varmluft), de pensles med mælk, vand eller let sammenpisket æg og bages i ca. 13 minutter.
ELLER
3: De tages direkte fra fryseren og lægger ved stuetemperatur i ca. 1 times tid. Derefter kan de omformes til pølsebrød, pizzasnegle, et stort brød, kanelsnegle eller hvad du nu har lyst til. Du kan læse meget mere om mulighederne her.
Jeg valgte mulighed nr. 2, fordi jeg skulle have noget i ovnen og derfor ikke kunne bruge mulighed nr. 1. Da jeg tog dem ud af posen (frosne), synes jeg nok at de så sjove ud. De lignede sådan nærmest en ishockey puk, men efter de havde fået lov til at hæve godt 2 timer på køkkenbordet, var de ligeså fine runde som hvis du selv formede boller. Jeg penslede dem med let sammenpisket æg og så i ovnen. 
Der spredte sig den liflige duft af friskbagt brød, som er så hyggelig og altid skaber forventning. Efter de havde fået lov til at køle lidt af på en bagerist, kunne vi endelig prøvesmage dem og resultatet var faktisk godt. Der er ikke helt så meget gods i dem som ved hjemmebagt brød bagt fra bunden, men de er helt sikkert et godt alternativ, hvis man ikke lige kan overskue at nå og bage boller – eller hvis man som jeg – af og til har så svage hænder, så æltning af dej er umulig.
Jeg glæder mig meget til at prøve rugstykkerne, mere om det, når de bliver afprøvet…….
Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Aug 25, 2010
  4:19 pm

  MissMuffin

  Spændende!
  Jeg har også overvejet at afprøve dem, men jeg synes bar at "behandlingstiden" inden der er boller er lang- det er lige før jeg selv kunne nå at bage nogle på samme tid…
  Men som du siger, en god ting til de travle, dem med dårlige hænder eller dem der ikke kan bage:)


 2. Aug 25, 2010
  8:37 pm

  Anne

  Jeg synes også, at det lyder som lang tid, men man slipper selvfølgelig for at stå med hænderne i bolledejen. Og de smager nok bedre end købte færdigbagte boller, som bare bliver smidt på risteren. En god mellemvej er heller ikke at foragte.


 3. Aug 25, 2010
  8:55 pm

  Piskeriset

  Hold da magle! Nu er jeg glad for, at jeg ikke sagde ja til tilbuddet, for det ville jeg slet ikke have plads til i min fryser! 😀

  Men godt at du kan bruge dem som alternativ, når nu hænderne driller ind imellem.


 4. Aug 25, 2010
  9:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Ja, det er rigtigt, det tager lidt lang tid.
  De bærer også stadigvæk sådan lidt præg af "industri" bolle, men jeg synes alligevel at de er ok som alternativ på dage, hvor jeg ikke kan håndtere dej og alligevel har lyst til friskbagte boller 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 25, 2010
  9:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Lige præcis – og så er der jo noget over duften af friskbagt brød 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Aug 25, 2010
  9:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg vil også godt garantere, at jeg havde et sjovt udtryk på mit ansigt, jeg troede jo bare at det drejede sig om et par poser 🙂
  Naboerne aftog heldigvis gladeligt nogle poser, for ellers havde jeg eller ikke haft plads…

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 26, 2010
  9:49 am

  Louilicious

  Jeg blev præcis ligeså overrasket over de meget store kasser som du!


 8. Aug 26, 2010
  11:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Louilicious!

  Ja, de er sandelig gavmilde 😀

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!