Newyorkerbyheart

Citronkylling i fad med basilikumpesto (Magasinet Mad! nr. 7/2010)…………

Ingredienserne til pestoen…….

Den færdige pesto……..

Kartofler, aubergine, rødløg, hvidløg og citron i mindre stykker……..

Kyllingen rengøres og lægges ovenpå…….

Den færdigstegte ret…..

Parteret og klar til servering……..

Gårsdagens tallerken……..
I går var kærestens mor nede til spisning og for at se – og høre – om vores tur til Firenze. Menuen stod på en citronkylling i fad med basilikumpesto, fra Magasinet Mad! nr. 7/2010. Nem ret, hvor det hele laves i et fad – sådan noget er jeg ret vild med – det gør bare det hele lidt nemmere.
Jeg lavede nogle små ændringer, som er som følger:
– jeg tilsatte lidt rødløg og hele hvidløgsfed (stadig i skal) til kartoffelblandingen
– jeg kom lidt persille i basilikumpestoen, fordi jeg ikke havde basilikum nok
– jeg lavede en krydderurtesmør, som jeg kom ind under skindet på kyllingen
– jeg kom også et par rosmarinkviste ind i kyllingen, sammen med en lille klat af krydderurtesmøret
– jeg gned kyllingen med lidt olivenolie, inden den kom i ovnen
– jeg brugte 1 hel lille aubergine i stedet for ½
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………
Citronkylling i fad med basilikumpesto (Magasinet Mad! nr. 7/2010), 4 pers.:
1 hel kylling
500 g kartofler, skåret i mundrette stykker
1 lille aubergine, skåret i mundrette stykker
1 rødløg, skåret i grove stykker
1 hel hvidløg, delt i fed, stadig med skal
grov salt, friskkværnet peber
olivenolie
2 citroner, skåret i mindre stykker
1 håndfuld frisk timian
2 kviste rosmarin
Krydderurtesmør:
smør, blødt
2 fed hvidløg, presset
blandede krydderurter, hakket (jeg brugte purløg, oregano, timian og rosmarin)
fintrevet skal af ½ citron
Basilikum-persillepesto:
bladene fra 1 potte basilikum
1 håndfuld persille
1 fed hvidløg
50 g pinjekerner
100 g frisk parmesanost
ca. 1 dl olivenolie
Desuden:
brød
Forvarm ovnen til 200 grader – jeg stillede den på ca. 185 varmluft.
Rør det bløde smør med krydderurter, presset hvidløg og fintrevet citronskal.
Bland kartofler, auberginer, rødløg, halvdelen af citronstykkerne og hvidløgsfed sammen i et pænt stort ovnfast fad. Dryp med olivenolie og krydr med groft salt og friskkværnet peber, vend det hele godt rund så olien lægger sig om grønsagerne. Skyl kyllingen under koldt vand og tjek at al indmaden er taget ud. Dup den tør med et helt rent viskestykke eller køkkenrulle. Krydr kyllingen indeni med lidt salt og friskkværnet peber. Kom resten af citronstykkerne, timian, rosmarin og en klat af krydderurtesmørret ind i kyllingen. Snør benene sammen, så fyldet ikke falder ud. Fordel resten af krydderurter smørret under kyllingens skind, ved forsigtigt at løsne skindet med fingrene. Dryp kyllingen med en anelse olivenolie og gnid kyllingen godt ind i det, krydr bagefter med salt og friskkværnet peber. Læg kyllingen ovenpå grønsagerne og stil i ovnen i ca. 1 time. Tjek at kyllingen er gennemstegt, inden den tages ud. Det gøres ved at stikke med en gaffel på det tykkeste sted ved låret, er kødsaften klar, så er kyllingen gennemstegt.
Pesto:
Kom alle ingredienserne – undtagen olie – i en blender/foodprocessor, kør til det er findelt. Tilsæt olien i en tynd stråle lidt efter lidt, mens blenderen køre ved lav hastighed, til pestoen har en konsistens som tyk puré. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Når kyllingen er gennemstegt, tages den af fadet og parteres. Rør rundt i grønsagerne og læg kyllingestykkerne ovenpå. Server med pestoen og noget godt brød.
Sidste år meldte kærestens mor sig til italiensk for begyndere, som desværre blev aflyst pga. manglende tilmelding. I går kom vi til at snakke om det igen, fordi aftenskolerne jo begynder igen i nærmeste fremtid. Jeg har faktisk sagt ja til at jeg vil gå til italiensk sammen med hende og jeg glæder mig til det! Jeg her “truet” med at lære italiensk i rigtig mange år, men har aldrig fået taget mig sammen til det – NU skal det være……….
Bøger: 
Jeg er blevet færdig med “Julie” af Anne Fortier og som helhed var jeg rigtig godt tilfreds med bogen. Historien er godt fortalt og skrivestilen god og flydende. Den fængede mig med det samme og selvom det er 2 parallelle historier, så mistede jeg aldrig overblikket og blev ikke forvirret. 
Historien er spændende og har alt i intriger, mord og kærlighed – og den foregår i både fortidens og nutidens Siena. Men – og der er et men – jeg synes at slutningen var sådan lidt la-la. Efter at have været helt oppe og ringe og virkelig være indfanget i spændingen, så synes jeg at slutningen var slap, men måske det er bare er mig der ikke er så meget for den slags slutninger *S*
Anyway, jeg har hørt at filmrettighederne er købt og jeg tror nu ikke at jeg skal se den som film, men bogen kan anbefales. God underholding og visse steder en virkelig “pageturner”. Jeg skal helt sikkert læse med, hvis Anne Fortier laver en ny bog…….
I går startede jeg på “Det er altså mit liv” af Sinéad Moriarty (Thaning & Appel). Bogen er indenfor chick-lit genren, som jeg ikke læser så mange af, men bogen startede godt igår og jeg havde faktisk svær ved at lægge den fra mig igen. Den er ret sjov og jeg lå flere gange og smågrinede. Jeg glæder mig til at læse videre. Der kommer et selvstændigt indlæg om bogen, når jeg er færdig med den……..
Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Aug 25, 2010
  3:38 pm

  LaTascha

  Som altid ser det superlækkert ud – jeg er også vild med mad som man smækker sammen i et stort fad og klasker i ovnen, hvorefter man hiver en perfekt middag ud et par timer senere:-)

  Jeg er lige kommet hjem fra ferie, så jeg skal lige rundt i blogland og opdateres, men det var da lidt træls du ikke kunne finde en stamper i Italien…altså hvis ikke der, hvor så??? Håber i hvert fald du finder en på nettet, for en løs stamper gør det meget nemmere.
  Du skriver et par gange, at I plejede at drikke stempelkaffe inden det lille vidunder kom til huset. Jeg ved ikke om du kender til den i forvejen, men hvis I kører trætte i latte og cappucinoer på et tidspunkt, så kan du lave en americano (smukt navn, ikke?;-). Den minder meget om en almindelig kop filter eller stempelkandekaffe, men smager så meget bedre og mere intenst. En passende mængde kogende vand – med passende menes hvor stærk eller mild en kop kaffe man ønsker – hældes i en kop og et espressoshot hældes i. Det smager altså så meget bedre end en almindelig kop kaffe. Og så har man kaffe til dem der bare vil have en almidelig kop kaffe og ikke gider alt det smarte med mælkeskum osv:-)


 2. Aug 25, 2010
  4:03 pm

  Lea

  Hej Birthe..
  Det ser virkelig ud som om, at i har haft en god tur..
  Og den kylling ser fantastisk ud! Ser konstant inspiration til, at jeg skal få lavet noget kylling, men det der, har vidst overtalt mig 🙂
  Og så alt i ét fad.. LOVE IT!!


 3. Aug 25, 2010
  8:52 pm

  Piskeriset

  Alene overskriften… citronkylling… og jeg begyndte at fantasere om citronkrydret kyllingekød 😀

  For søren da hvor bør jeg dog prøve at lave denne på et tidspunkt!

  Ærgerligt med slutningen af bogen. Slutningen er trods alt ret vigtig, og det kan være ret trist at se en god historie blive tabt på gulvet på den måde.


 4. Aug 25, 2010
  10:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej LaTascha!

  Ja, det er så dejlig nemt og så ser det jo også ret godt ud 🙂

  Mange butikker havde faktisk lukket da vi var i Firenze og vi ledte nok heller ikke sådan helhjertet, men vi fandt altså ikke en. Så jeg må på jagt på nettet. Mon ikke jeg kan finde en på ebay – gad vide hvad de hedder på engelsk sådan nogle?

  Meget smukt navn!! – og tak for tippet 😀 På vores hotel kunne man faktisk få sådan en "fætter". Den maskine de havde, kunne lave alverdens forskellige kaffer – også en med chokolade – og bønnerne blev malet lige inden, så de var helt friske = god kaffe 😀

  Måske du også kan være mig behjælpelig med opskriften på en frappé og sådan en chokoladekaffe? jeg er totalt vild med frappé….

  Mange hilsner
  Birthe
  PS. Du er velkommen til at bruge min mail, hvis du ikke vil lægger opskrifter herinde, newyorkerbyheart@gmail.com


 5. Aug 25, 2010
  10:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg tror at du vil synes om denne ret, den kunne dog godt have trukket lidt mere på citron-fronten 🙂

  Ja, lidt ærgelig med slutningen, men måske er jeg også bare for kritisk, jeg ved det ikke. Jeg har forresten lige modtaget den bog du har anbefalet i dag fra Saxo. Jeg har dog nogle bøger der skal læses inden, anmeldereksemplarer, "arbejde" skal jo passes først.

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Aug 25, 2010
  10:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  Vi har haft en rigtig dejlig tur – Italien er jo skøn 😀

  Jeg kan ihvert fald anbefale denne ret, masser af smag og så er det nemt, så kan det i min verden ikke blive bedre….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 25, 2010
  11:17 pm

  LaTascha

  Hej igen.

  Jeg har desværre ikke rigtigt nogle Baresso opskrifter på frappé, for som vores meget snobbede forretningskoncept lyder, så laver Baresso kvalitetskaffe. Og frappé er jo lavet lidt på genvejsprodukter som nescafe og lign.

  Til gengæld laver Baresso jo ice blends – dem kan jeg så heller ikke rigtigt give en opskrift på, for meget af det laves på espresso og noget special ice blend pulver vi importerer hjem med eneret for Baresso (hmm…med ordet pulver røg kvalitetskonceptet vist lidt til jorden;-)

  Men jeg har nogle opskrifter, som jeg selv har fiflet mig lidt frem til. Det kunne jo være jeg en dag fik nyt arbejde og blev nødt til at undvære det magiske pulver:-)
  Der er flere forskellige slags, både med forskellige slags kaffesirup, chokolade og vanille. De fleste af dem har jeg fået testet og de minder meget om Baresso ice blends og diverse iskaffer. Dem vil jeg gerne se om jeg kan finde og maile til dig, så kan du jo se om der er nogle der virker interessante:-)

  Mange hilsner fra

  Anne.


 8. Aug 27, 2010
  11:22 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Anne!

  Jeg må vist med skam erkende, at jeg vist aldrig har været på en Baresso *flov* – men jeg har prøvet flere andre bl. a, Starbucks selvfølgelig og også Wayne's Coffee (som er svensk).
  Jeg vil være rigtig meget interesseret i de opskrifter hvis du vil dele og finder dem frem – tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 28, 2010
  9:45 am

  Charlotte den 2.

  Hejsa Birthe

  Også velkommen hjem fra mig. Jeg kan se jeg skal bruge min formiddag til at læse om jeres ferie;-) – kan tænke mig til det har været rigtig hårdt for kroppen, men da du er en gæv pige er du snart på toppen igen. Jeg ser du efterlyser en kaffestamper? Er den så vanskelig at få fat i? Den kan købes hos – emmers.dk
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 10. Aug 28, 2010
  2:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Ja, indlæggene blev lidt lange, men det er svært at begrænse sig, det var sådan en skøn tur 🙂

  Det er nok ikke så svært, jeg har bare ikke sat mig ned og ledt – men i Firenze fandt vi dog ingen….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!