Newyorkerbyheart

Damn good cup of coffee………………

12 august , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Fødselsdag, Gaver - Tags: , ,

Min nye espressomaskine fra det italienske firma, De’Longhi……………

 Den første cappuccino………..

I morgen er det jo så min officielle fødselsdag, MIN dag er jo først den 19. september, så der er lidt til endnu. Kæresten, hader er et voldsomt ord, men han bryder sig ihvert fald MEGET lidt om at købe gaver. Derfor får jeg som regel lov til selv at købe og udvælge min gave.
I år har jeg tabt mit hjerte til en espressomaskine og mit valg faldt på en De’Longhi Icona ECO310 og det var altså ikke et let valg. Hold da op hvor er der mange espressomaskiner på markedet og det er altså noget af en jungle at gennemskue fordele og ulemper ved de forskellige modeller. Jeg ville gerne have en hvor der kan bruges “almindelig” kaffe og ikke kun de små “kaplser”, som koster en mindre formue per styk. Selvom god kaffe også er dyr – LavAzza espresso (som jeg synes er det bedste mærke) koster ca. kr. 46,- i Kvickly, men det er alligevel betydelig billigere end at skulle bruge “kapslerne”.  Jeg regner dog med, at vi tager nogle bøtter LavAzza med hjem fra Firenze når vi skal derned, jeg går ud fra at det er billigere dernede.
Den kan også bruge E.S.E (easy serving espresso) puder hvis vi skulle ønske det og de er ikke så dyre som “kapslerne”.

Vidunderet kom så i dag og jeg skyndte mig at pakke den ud. Den er virkelig flot synes jeg – og så kan faktisk fås i flere forskellige farver – samtidig har den også det store plus, at den er til at betale *S* Det er helt vildt så mange penge sådan en fætter (læs: espressomaskine) kan koste, den jeg har fået er så absolut i den billige ende, men jeg er sikker på at den kan opfylde det behov vi har……

Jeg drikker meget lidt kaffe om dagen. En kop om morgenen, så er mit behov dækket. Hvis bølgerne går rigtig højt, så kan jeg godt drikke et par mundfulde om aftenen også, men det er kun når vi har gæster eller er i byen. Idet jeg drikker så lidt kaffe som jeg gør, så vil jeg også gerne have at den kop jeg får om dagen, er en GOD kop. En kop kvalitetskaffe og gerne en cappuccino, som jeg elsker – nu er mit ønske gået i opfyldelse……..

Da kæresten kom hjem fra arbejde, skulle vidunderet så afprøves. Med brugsvejledningen ved siden af, blev der trykket på knapper, varmet kopper (eller rettere små glas). Om den første espresso blev helt perfekt skal jeg ikke kunne sige, så meget ved jeg ikke om espresso, men godt smagte den ihvert fald. Der skulle selvfølgelig også skummes skummetmælk og det blev rigtig godt, sikke meget skum! Det ser ikke helt professionelt ud – og der er slet ikke små hjerter eller andet i skummet (endnu) – men hold da op hvor blev den god.
Hvis ordsproget om at øvelse gør mester også gør sig gældende i dette tilfælde, så kommer naboerne til at stå i kø efter cappuccino to-go *S*

Gad vide om jeg vil kunne sove i dag, med al den kaffe jeg kommer til at drikke idag?!?!?

Print Friendly
Tilbage

26 kommentarer


 1. Aug 12, 2010
  7:33 pm

  MissMuffin

  Tillykke med den fine gave!
  Kunne jeg li kaffe skulle jeg helt sikkert også ha sån en maskine,for det lyder altså lækkert:)


 2. Aug 12, 2010
  7:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Tak 🙂

  Jeg synes at den er helt vildt flot og sidder og kigger helt forelsket på den…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 12, 2010
  8:26 pm

  Piskeriset

  Jeg må indrømme, at på det punkt er jeg ikke blevet 'voksen nok' endnu – jeg har simpelthen ikke lært at drikke kaffe! 😀

  Det ærgrede mig lidt, da hele café latte-bølgen kom, for jeg følte lidt, at jeg gik glip af noget…


 4. Aug 12, 2010
  8:34 pm

  Lone Kjær

  Tillykke Birthe… den er super flot.


 5. Aug 12, 2010
  8:44 pm

  Bitmand

  Jeg bliver nødt til at poste denne video – det virker bare så passende (også selvom det ikke lige er espresso):

  http://www.youtube.com/watch?v=x2qFQcgogCw


 6. Aug 12, 2010
  9:25 pm

  LaTascha

  Den er rigtig flot, tillykke med den. Jeg kigger konstant på espressomaskiner, for når man er uddannet barista og leder af en Baresso og ens kæreste elsker kaffe og man selv er ret vild med café latte, så er man jo næsten nødt til at eje en:-)

  Men som du, synes jeg også de er frygtelig dyre. Navnlig fordi jeg er baristanørd nok til, at jeg ikke vil have en fuldautomatisk, som fx dem der laver kaffen på små metalkapsler. Der skal lidt håndværk til (mælkesteamer, bryghoved mm.) ligesom på din. men så koster de jo pludselig 5000 kr. Hvem har du købt den gennem, hvis man må spørge?:-)

  Mange hilsner fra

  Anne.


 7. Aug 12, 2010
  10:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg ved ikke om det har noget med "voksen" at gøre, men så drikker du sikkert på meget andet godt 😉
  Jeg har aldrig været og bliver aldrig den helt store kaffedrikker, kan slet ikke forstå at nogen kan sidde og kværne en hel kande – men jeg nyder en enkelt kop kaffe.

  Inden jeg kom til USA drak jeg sort kaffe – efter jeg kom hjem fra USA kan jeg slet ikke drikke kaffe uden mælk i. Mærkeligt! Måske blev jeg vænnet til mælken, fordi der altså fås meget dårlig kaffe i USA…..

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Aug 12, 2010
  10:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Åh, så har du jo en masse forstand på det! Det var dig jeg skulle have spurgt inden jeg bestemte mig. Jeg var så meget i tvivl og vidste overhovedet ikke hvad jeg skulle gå efter – andet end jeg ikke ville have Senseo, Nespresso eller andre der kun brygger med kapsler….

  Denne er købt hos http://www.tretti.dk, du kan se den her: http://www.tretti.dk/husholdningsapparater/kaffe-og-espresso/espressomaskiner/delonghi-ec-310-icona-svart

  Jeg ved ikke om det er det rigtige valg jeg har gjort, men det håber jeg 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 12, 2010
  10:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lone!

  Mange tak 😀

  kh
  Birthe


 10. Aug 12, 2010
  10:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bitmand!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Til videoen kan jeg kun sige: lige præcis!

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Aug 13, 2010
  8:40 am

  Vibeke

  Jeg er da dybt misundelig på dit nye vidunder 🙂 Stort tillykke med den. Jeg kan udemærket følge dig med din kaffe. Jeg drikker højst 2 ( latte) om dagen. Men de skal bestemt også være gode 🙂


 12. Aug 13, 2010
  8:49 am

  Simon Amby

  Det ser bare så lækker ud. har længe luret på en, men der er desværre ikke så meget plads i køkkenet. Og så synes jeg stadig en mokkakande er lidt hyggelig, selvom det self. ikke er det samme.


 13. Aug 13, 2010
  8:50 am

  Simon Amby

  Den ser godt nok lækker ud. Du skal nok komme til at lave latte-art inden længe 😉

  Jeg har også længe kigget på en, men jeg har ikke rigtig plads i køkkenet. Og så synes jeg en mokkakande er ret hyggelig. Selvom det jo ikke rigtig er det samme 🙂


 14. Aug 13, 2010
  1:03 pm

  LaTascha

  Hej igen.

  Har lige været inde på hjemmesiden og kigge – der er da godt nok mange flotte og brugbare maskiner derinde. Mange af dem jeg finder er ofte enten med kapsel eller også er de fuldautomatiske og så har jeg altså lidt svært ved at se forskellen på dem og så smide en femmer i en kaffeautomat:-)

  Ved ikke, om det står i din brugsanvisning, men hvis ikke kommer der lige et lille råd:-) Det er vigtigt, at du husker at steame ud, før og efter du steamer mælk. Altså skubbe mælkesteameren ned mod risten og så lige give den et skud damp. På dem måde forhindrer du, at der sætter sig gammel mælk fast inde i røret på steameren, som så kan kalke til. Desuden er det en god idé engang imellem at lade steameren stå i blød ned i et glas med afkalkningsmiddel natten over. Det samme har bajonetten og bryghovedet godt af – det skal bare være et glas med vand og lidt skurepulver istedet…

  Igen tillykke med vidunderet:-)


 15. Aug 13, 2010
  4:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Vibeke!

  Mange tak og jeg nyder den i fulde drag 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Aug 13, 2010
  4:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Simon!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg synes også at den er rigtig flot! Når du skrive mokkakande – er det sådan en espressokande? Sådan en mente kæresten nok måtte kunne gøre det, men han synes nu alligevel at denne er fed…..

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Aug 13, 2010
  4:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Anne (LaTascha!

  Tak for tippet, dejligt at høre noget fra en prof 🙂 Jeg havde godt luret det med at steame inden og efter, er lidt bange for at der gemmer sig gammelt mælk i den.

  Bajonetten?? hva' er det lige det er *flov*
  Hvor tit tror du jeg skal afkalke og rengøre? I vejledningen skriver de efter 300 kopper, men jeg synes jo nok at det er meget lidt……

  Jeg tror jeg vil se om jeg kan finde den stamper når vi kommer til Firenze, det burde jo være muligt at støve en kaffebutik op dernede 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Aug 13, 2010
  6:40 pm

  Simon Amby

  Hej Birthe,
  Nej det er vist første gang. Jeg har forsøgt et par gange, men jeg er ikke bedste venner med blogspot 🙂

  En mokkakande er det samme som en espressokande. Men da det ikke laves under tryk, er det jo ikke "rigtig" espresso 😉


 19. Aug 13, 2010
  11:56 pm

  LaTascha

  Selve håndtaget med den lille metalskål for enden, til at brygge espressoshots i, kaldes bajonetten og metalskålen kaldes bryghovedet. Troede faktisk der fulgte stampere med, men hvis ikke du kan finde nogen i Italien er der i hvert fald en masse på nettet, blandt andet her : http://www.risteriet.dk/blog/Gode_raad_om_stampere_og_maal.html

  Den ultimativt korrekte måde at anvende stamperen på, er først at lade den dumpe let ned oven i bryghovedet med den kværnede kaffe. Der må ikke presses første gang – stamperen skal bare lige lægge sin egen vægt let ovenpå kaggen. Derpå slåes let ÈN gang, med stamperen på siden af bryghovedet, så kaffen ligger så plan som muligt og overskydende kaffe på kanten eller hvor det nu kunne være børstes væk. Tilsidst presses stamperen ned, så lige som muligt. Jo mere lige kaffen er presset sammen, jo mere regelmæssigt vil vandet løbe igennem shottet og jo bedre vil espressoen blive.

  Det er vigtigt, at du bruger hånden korrekt, når du presser kaffen sammen med stamperen til et shot. Der skal presses med en vægt på ca. 15 kg, for at lave et perfekt shot. Forstået på den måde, at hvis du har en vægt stående under bryghovedet, når du presser kaffen med stamperen, så skal nålen op på 15 kg. På den måde opnåes den bedste gennemløbstid for vandet gennem kaffen. Det med at skåne hænder/håndled er normalt ikke noget man tænker så meget over, når man som privatperson ikke producerer shots en hel dag, men lige netop i dit tilfælde synes jeg alligevel, at du skal tænke over det og skåne dine håndled. Det gælder om at presse ned med håndfladen men IKKE knække i håndledet.

  Mht. skurepulver og afkalkning, så står vores i Baresso i blød hver nat, men der render jo også en del mere kaffe igennem dagligt, end i de fleste private husholdninger. Jeg synes ikke det skader at rengøre dem lidt oftere end efter 300 shots, navnlig fordi der ikke er noget egentlig arbejde i det – de skal jo bare stå i blød. Måske engang om ugen eller hver 14. dag, afhængig af hvor meget kaffe der brygges – også for at forlænge holdbarheden – det er jo alligevel en dyr maskine.

  Og så er det en god idé, at tørre bryghovedet over med et stykke køkkenrulle mellem hvert shot – også selvom man brygger to shots lige umiddelbart efter hinanden. På den måde undgår man, at der sidder gamle kafferester fra det forrige shot og giver smag til det nye. På samme måde er det en idé lige at rense tutterne (de små haner på bryghovedet, som den færdige espresso kommer ud af), med en finger, inden man brygger næste shot – der kan også sidde kafferester derinde og "smitte af" på næste kop.

  Huh…det blev en lang en denne her, håber du kan bruge det til noget. Man behøver jo ikke foretage alle disse ting hver gang, men omvendt er det jo små ting, som i det daglige gør, at ens hjemmebryggede espressoer og caffe latte bliver lige en tand bedre end dem "naboen" laver på sin espressomaskine;-) Og så forlænger det jo som sagt maskinens levetid at passe godt på den:-)

  Sig endelig til hvis jeg ellers kan komme med råd:-)


 20. Aug 14, 2010
  8:21 am

  Simon Amby

  Hej Birthe,
  Jeg har forsøgt at smide en kommentar, men er vist ikke de bedste venner med blogspot. Sådan betaler vedholdenhed sig! 🙂

  En mokkakande og en espressokande er det samme. Eller dvs, det er jo ikke espresso, der kommer ud af den slags 🙂 Det er jo derfor man skal have sådan en som du har anskaffet dig 😉


 21. Aug 19, 2010
  5:19 pm

  Søren Larsen Pedersen

  Hej Birthe

  Tillykke med din vidundermaskine! Jeg så på en magen til så sent som i går – og så så jeg også på min forløbige drømmemaskine "Nuova Simonelli Musica", men 9.999,- er bare lidt for meget på en SU.

  Bajonetten på en espressomaskine er det håndtag, som du fylder med kaffe og "tvinder" fast i maskinen.

  Jeg snakkede med en forhandler af high-end espressomaskiner – Han anbefalede, at man rengjorde sin maskine med kalkfjerne en gang om ugen.

  Søren


 22. Aug 21, 2010
  12:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Simon!

  Jeg tror at der er rigtig mange der ikke er venner med blogspot, ihvert fald hører jeg fra mange at det nogle gange er umuligt at lægge en kommentar…..

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Aug 21, 2010
  12:05 pm

  Simon Amby

  Det kan betale sig at være stædig. Så lykkes det til sidst 🙂


 24. Aug 21, 2010
  12:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Anne!

  Tak for alle de gode råd, det er virkelig noget der kan bruges 🙂

  Der er en stamper med, men den sætter fast på maskinen og som jeg forstår det, er det bedre at have en løs en. Det giver også mere mening med det du fortæller, fordi det er sværere at styre, når den sidder fast på maskinen….
  Jeg skal huske det med køkkenrullen. Jeg skyller den selvfølgelig hver gang den er blevet brugt, både bajonet og bryghoved.
  Vi fandt ikke en stamper i Italien, så jeg vil kigge ind forbi det link du har lagt – tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 25. Aug 21, 2010
  12:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Søren!

  Mange tak for din kommentar og fordi du giver dig til kende. Jeg husker ikke at have set dig før, så velkommen til 🙂

  Ja, den maskine kiggede jeg også, men det er virkelig mange penge, jeg ville aldrig få råd til sådan en – og heller aldrig få den i gave. Men jeg er nu glad for den jeg har fået, jeg tror den er fin til mit behov.
  Tak for rådet mht. rengøring 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 26. Aug 21, 2010
  12:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Simon!

  Ja, stædighed kan være en god kvalitet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!