Newyorkerbyheart

Firenze, dag 1……….

23 august , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dagbog, Ferie/rejser - Tags: , ,

Så er Firenze snart i sigte……..

Gaden vores hotel lå på: Via Nazionale……

Fortezza da Basso………..

Stemning for alle pengene…….

Ned gennem  en af markedsgaderne. I forgrunden ses Basilica di San Lorenzo og tårnet på Duomo di Firenze…….

Bruchetta med tomat og basilikum……

Jeg havde tjekket 5-døgns vejrudsigten i Firenze inden vi tog hjemmefra og den så ikke for god ud. Der var regn på alle dagene, så vi pakkede regntøj og paraplyer og forberedte os på en lille uge i regnvejr og vådt tøj. Da vi landede i lufthavnen i Firenze kl. ca. 18.30 lørdag den 14. august, var der dog ikke regnvejr. Det så ud som om der havde regnet, men vi landede i tørvejr og omkring 25 graders varme.
Vi tog en taxi til vores hotel Kursaal & Ausonia (Via Nazionale 24) og blev glædelig overrasket over hotellet. Det er jo lidt svært når man bestiller hotel over nettet, for man ved aldrig rigtig hvad man får. Vi blev anvist vores værelse, som var behageligt stort, med aircondition, pænt stort badeværelse og eget køleskab. Vores vindue vendte ned mod Via Nazionale – som er rimelig trafikeret – men der hørtes nærmest ingen støj inde på værelset. Larmen ude fra gaden blev lukket af en nogle gode vinduer og nogle tykke skodder, som virkelig lukkede larmen effektiv ude. Da vi åbnede vores vindue, for lige at skue ned på gaden og se hvad der gemte sig overfor, blev vi mødt af et styks nøgen mandsperson som lå og slappede af på sengen. Der var ikke så megen tvivl om hvad han havde lavet, da hans nøgne kæreste (vi formoder de var kærester) kom svansende ind på værelset og de faldt om på sengen *S*
Altså nu var det ikke sådan at vi hang ud af vinduet for at få det hele med, men vi trak os lidt ind i værelsets skygge – og fik det hele med *S*. Ej vi overlod dem til privatlivets fred, lukkede vores skodder, skiftede tøj og gik ud i aftenen……..
Vi fandt ret hurtigt ud af at vores hotel lå rigtig godt i forhold til den gamle bydel. Det tog ca. 3 minutter at gå om til Basilica di San Lorenzo, som er en af de største kirker i Firenze. Kirken ligger lige der hvor de daglige markedssælgere sætter deres boder. Kirken er sidste hvilested for mange medlemmer af den magtfulde Medici familie.
Det tog godt 5 minutter at gå om til Duomo di Firenze, Firenzes store katedral, som også hedder Cattedrale di S. Maria del Fiore.
Vi var også på jagt efter et sted at spise og der var rigtig mange steder at vælge imellem. Da vi kom over på den anden side af Via Nazionale, ned mod Fortezza da Basso faldt vores øjne på Trattoria Guelfa, som så meget indbydende ud. Lokalerne er rigtig hyggelige og selvom tjenerne ikke var så gode til engelsk så var de – som alle italienere – utrolig imødekommende og venlige. Vi bestilte bruchetta til som antipasto, som var virkelig lækre. Det traditionelle toscanske – usaltede – brød var blevet grillet og dryppet med en virkelig lækker olivenolie. Tomaterne ovenpå smagte af SÅ meget mere end de kedelige udgaver, der kan købes herhjemme – det var guddommeligt og dog så enkelt! Til hovedret bestilte vi  noget der hed Trippa alla Fiorentina. Menukortet stod ikke på engelsk og da tjeneren sagde noget med beef, tænkte vi at det kunne jo ikke gå helt galt – men det kunne det!! Vi kiggede noget da de rygende varme skåle blev sat foran os. Ikke fordi det ikke duftede godt, for det gjorde det skam, men det var ikke lige hvad vi havde forventet at se. Ved første øjekast lignede det egentlig pasta der svømmede rundt i en lækker tomatsauce, men ved nærmere eftersyn så det ret så besynderlig ud. Det så ud som om det var svær – fersk svær – som var kommet i en tomatsauce. Jeg kunne simpelthen ikke få det ned, det så virkelig skummelt ud og efter jeg er kommet hjem og har fået slået det op, er jeg faktisk glad for at jeg ikke spiste det……
Trippa alla Fiorentina er kallun (mavevæggen), som er renset rigtig godt, skåret i strimler og så tilberedt med hvidløg, tomater osv. I kan læse lidt mere om det her, hvis det skulle have vakt Jeres interesse…….
Jeg beklager at jeg ingen billeder tog af det, men lyset på restauranten var meget sparsom og jeg ville ikke sidde og bruge blitz. I ved jo alle hvordan kæresten har det med at jeg fotografere min mad når vi er ude og spise og vores aftale, for at jeg kan få lov til at tage billeder lyder på, at jeg ALDRIG bruger blitz…….
Da tjeneren kom for at høre hvad vi syntes om det, kunne hun jo godt se at vi ikke havde spist af det med god appetit og hun spurgte hvad der var galt. Vi fik forklaret hende det og hun var så sød at komme med noget andet, selvom det jo var vores egen skyld. Vi fik en gang godt mør oksekød der var kogt i en tomatsauce sammen med kartofler, det smagte dejligt…..

Ang. Trippa alla Fiorentina, så er det altså en specialitet og noget de lokale virkelig sætter pris på – der skulle også være mange andre der gør det*S*  Den lille bid jeg smagte, smagte sådan set også udmærket, men konsistensen og udseendet var nok til at afholde mig fra at spise det……

Som afslutning på måltidet fik vi serveret et glas Vino Santo og 4 biscotti, det var ikke bare os der fik det, det fik alle serveret. Biscotti skal dyppes ned i dessertvinen og så spises, en sand delikatesse.

Efter den kulinariske oplevelse gik vi en tur i en italienske sommeraften. Vejret var skønt og der var masser af mennesker på gaden. Overfor Basilica di San Lorenzo ligger der en lille isbar, så der gik vi ind og fik os lidt is. Jeg fik mango sorbet, som smagte aldeles pragtfuld, og som blev indtaget på trappen til kirken sammen med en masse andre mennesker.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Aug 23, 2010
  9:28 pm

  Lone Kjær

  Lyder dejligt med ferie i Italien… Firenze er så skøn. Jeg har dog aldrig smagt Trippa alla Fiorentina, så den oplevelse har jeg til gode…


 2. Aug 23, 2010
  9:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lone!

  Firenze er så SMUK og fortryllende 🙂
  Jeg vil sige at Trippa alla Fiorentina var en meget – lad mig kalde det – anderledes oplevelse! Det var nu mest udseendet og konsistens der var mig imod, for smagen var såmænd fin nok. Jeg vidste ikke hvad det var, førend jeg kom hjem og slog det op….

  KH
  Birthe


 3. Aug 24, 2010
  6:44 am

  Piskeriset

  Det lyder som en speciel oplevelse. Ud fra din beskrivelse tror jeg heller ikke, at det ville falde i min smag 🙂


 4. Aug 24, 2010
  11:16 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det var en meget speciel oplevelse, både da vi sad der, men også da jeg kom hjem og fandt ud af hvad det var 😀

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!