Newyorkerbyheart

Firenze, dag 5……..

24 august , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dagbog, Ferie/rejser - Tags: , , ,

Udsigten fra Piazzale Michelangelo……..

Udsigten deroppe fra er helt fantastisk…….

Dagens frokost, en virkelig lækker sandwich……

Lidt forfriskning til mig, inden jeg skal ud og shoppe………

Etui til min Ipod Classic……

Taske nr. 1……….

Taske nr. 2……..

Risotto med squash og rejer……

Pizza…..

Cannoli og en citron-/ricotta tærte……..

Kæresten havde det helt sikket ikke bedre i dag, men ud, det ville han! Jeg må sige at jeg beundrede ham, for jeg tror at hvis det var mig, så var jeg blevet i sengen og havde været svær at overtale til at gå ud i varmen og den høje luftfugtighed……

I dag ville vi op til Piazzale Michelangelo, hvor udsigten over Firenze skulle være fuldstændig fantastisk. Vi havde fundet frem til at bus nr. 12 og 13 skulle køre derop, men vi havde mere end almindelig besvær med at finde hvor pokker de kørte fra. Først var vi henne ved Santa Maria Nouvella (SMN), men der kunne vi ikke finde nogle steder hvor bus 12 og 13 afgik fra. Så gik vi hen til katedralen (Il Duomo), hvor vi fik fat i nogle busbilletter, men heller ikke kunne finde en holdeplads for bus nr. 12 eller 13. Vi gik derfra hen til Piazza San Marco, for at finde ud af om de afgik derfra, men heller ikke der havde vi held med os. Nu var vi efterhånden ved at være godt trætte, benene var så absolut ikke så friske som de var tidligere på ugen, men vi ville ikke helt give op. Så vi aftalte at så måtte vi finde de “hop on-hop off” busser, fordi vi vidste at de kørte derop – vi havde bare ikke kræfter til at gå derop. Men netop som vi skulle til at betale 20 Euro pr. person for at komme med på “hop on-hop off” busserne (gælder i 24 timer), så vi bus nr. 13 holde og vente. Så vi skyndte os derhen og kom ombord, så i stedet for at betale 20 Euro pr. person, kunne vi nøjes med at bruge de busbilletter som vi havde købt og de kostede kun 1,20 Euro pr. person.
Igen var køreturen langt fra en fornøjelse, det raslede og bumlede som jeg ved ikke hvad og min krop var bestemt ikke glad – men det blev den da den så udsigten oppe fra Piazzale Michelangelo! Hold da op hvor var det er imponerende syn. Man kan se virkelig langt og virkelig nyde Firenzes skønhed. Hvis I er mere friske end os, behøver I ikke gå igennem alle de problemer med at finde en bus, man kan sagtens gå derop. Jeg vil tror at det er en gåtur på ca. 15-20 minutter.
Efter at have nydt udsigten deroppe fra i noget tid – og en kold cola – for det var godt nok en varm dag, valgte vi at gå ned igen. Det var en fin gåtur ned til byen igen, men jeg kunne også se på kæresten, at han ikke havde det specielt godt. Han var feberhed at røre ved og han lignede en, der hellere ville ligge i sin seng. Så efter at have forsikret ham om at jeg godt kunne klare mig selv og overdragelse af bykortet til mig, fik jeg ham overtalt til at gå tilbage til hotellet og lægge sig. Jeg ville gerne shoppe lidt og han var bestemt ikke i humør til at blive hevet ind i alle mulige – og  umulige – butikker. Så da vi nåede til katedralen (Il Duomo) skiltes vores veje, han gik tilbage til hotellet og jeg gik ud for at kigge på byen på egne ben.
Jeg startede med at gå ind i en “self-serving” restaurant lige ved katedralen, for at få lidt forfriskende i form af frugt. Det var lige hvad jeg havde brug for, for at nedkøle min varme krop. Derefter gik jeg ud og kiggede på butikker. Lædervarer er virkelig billige i Italien og de er af god kvalitet, så jeg havde bestemt mig for at købe en taske – det blev dog til 2 og et etui til min Ipod Classic……….
Jeg fik også købt en masse lækre biscotti, noget vino santo, polenta, Mutti tomater på dåse og et par andre ting, jeg skal nok fortælle mere om det senere…..

Sidst på eftermiddagen fandt jeg tilbage til hotellet – helt uden problemer – og kunne tjekke op på kæresten. Han så nu ikke ud til at have fået et væsentlig bedre, så jeg spurgte ham igen om jeg ikke bare skulle finde noget take-out til aftensmad og så kunne vi spise på vores værelse. Men han ville ud og spise på vores sidste aften i Firenze.

Vi havde aftalt inden vi tog hjemmefra, at vi ville prøve at undgå de værste turistfælder, hvad restauranter angår – og jeg synes faktisk at vi havde gjort det ret godt indtil idag. Men på denne sidste aften, røg vi en af de helt store turistfælder, et sted som absolut IKKE kan anbefales!!!!
Stedet så faktisk rigtig hyggeligt ud udefra og det var det der lokkede os, men vi burde have lugtet lunten, da tjeneren talte alt for godt engelsk. Restauranten vi landende på hed MaMMaMia og det var en rigtig dårlig oplevelse. Jeg bestilte en risotto med squash og rejer og havde virkelig glædet mig til en lækker omgang risotto, men den jeg fik smagte af nul og en prut. Der var absolut INGEN smag, what so ever!!!! Jeg blev faktisk lidt rystet over at så dårlig en udgave af risotto, kan findes i Italien. Nå, men efter at have sendt hele portionen tilbage – og uden at blive tilbudt en ny portion, noget andet eller rabat på prisen – fik vi så serveret den pizza vi havde bestilt. Pizzaen manglede lige så meget smag som riottoen og det var helt igennem en dårlig oplevelse. Desuden var det også første gang vi oplevede at tjenerne overhovedet ikke havde styr på bestillingerne. De for rundt som høner uden hoved og vidste ikke om de skulle gå den ene eller den anden vej. Lidt træls at det skulle blive vores sidste aften i Firenze, men det var var jo lidt vores egen skyld…….


Efter den dårlige oplevelse, gik vi en sidste tur i byen og på vejen hjem, dumpede vi ind på Caffè Scudieri, hvor vi købte er par lækkerier til at tage med tilbage til hotellet. Valget faldt på en Cannoli og en lille tærte med citron og ricotta. Små lækkerier, som var MEGET søde, men smagte godt…….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Aug 24, 2010
  2:47 pm

  Megan

  Fine billeder! Har aldrig været i Firenze, men det skyldes bestemt ikke mangel på vilje! 🙂

  Dejlige dage, nyd dem!


 2. Aug 24, 2010
  2:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Megan!

  Mange tak for din kommentar 🙂

  Firenze kan virkelig anbefales…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 24, 2010
  4:36 pm

  Piskeriset

  Æv – det er så træls at blive syg på ferien! Godt du fik ham overtalt til at lægge sig lidt – det er ikke sjovt at trave byen rundt i den varme og så med feber.

  Mmm… citrontærte… jeg må hellere tage et glas vand, så jeg kan få skyllet den lækkersult væk! 😀


 4. Aug 24, 2010
  9:34 pm

  Mutti

  Hej Birthe,
  Det lyder som en dejlig ferie. Vi har selv været i Firenze og været superglade for byen. Jeg ved ikke hvad det er med de italienere og risotto.. Selv har vi oftest brugt Jamie i italien når vi har lavet vores risotto herhjemme – og den er næsten som price-brødrene anbefaler: rigeligt smør (og parmesan) – og det smager aldeles vidunderligt – især når vi har tørrede svampe med hjem fra Italien – giver altid et ekstra godt pift. Jeg har endnu ikke fundet en risotto der kunne matche min egen.
  Vi var i år i Napoli og et par steder på amalfi-kysten. Det var altså også en fantastisk tur – og vi har bare fået så vidunderlig og meget autentisk mad. Den er lidt tungere den bagdel 🙂

  Mange hilsner Tina


 5. Aug 24, 2010
  9:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, han havde det bestemt ikke godt, men han holdt godt ud – og han havde slet ikke haft tålmodighed med at jeg skulle shoppe – så det var en win win situation at han tog tilbage til hotellet 😉

  Citrontærten smagte godt, dog liiiige sød nok til mig…..

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Aug 24, 2010
  9:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Ok, så er det ikke bare os der har været uheldige. Kærestens risotto – som var med bacon og ærter – smagte af en anelse mere end nu, men slet ikke så cremet og kraftig i smagen som den jeg selv laver. Jeg laver også efter Jamies opskrift og varierer den så bare med "fyldet" og jeg synes altid at de har smagt aldeles vidunderligt. Og efter min ydmyge mening, skal der både en klat smør og friskrevet parmesanost i.

  Åh, Napoli og Amalfikyst lyder altså også skønt. Vi kiggede på begge steder, især Amalfikyst som jeg synes så aldeles fortryllende ud, men jeg synes alligevel at det blev for dyrt. Men det står højt på listen og ligeledes gør Napoli….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!