Newyorkerbyheart

Fødselsdag……….

08 august , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bøger, Fødselsdag, Om mig - Tags:

Gårsdagens tallerken………

Lagkagebund med kagecreme og bananer……..

………så endnu en kagebund og derpå piskefløde blandet med makroner og mørk rom………

Den sidste bund lægges ovenpå……..

……og pyntes tilsidst med flødeskum…….

Sådan ser den ud…….

I går var det kærestens fødselsdag og faktisk er jeg lidt flov over at fortælle at jeg var så træt, så det blev ikke til noget særligt. Han fik ikke engang en speciel morgenmad eller frokost, jeg må gøre det bedre til næste år! Men de sidste dages strabadser har taget hårdt på mig, jeg er så uendelig træt og har meget ondt. Det hjælper jo så heller ikke at min fødselsdag, nærmer sig…….

Nå, men kæresten havde ønsket sig torsk med det hele og især den ret, som jeg har lavet før, så det fik han selvfølgelig. Kærestens mor kom og spiste sammen med os. Alle de andre i familien er på sommerferie, så det blev bare helt stille og roligt.

Han skulle selvfølgelig også have en lagkage og han blev glad for den jeg lavede til ham. Personligt synes jeg at der var lidt for meget fløde i, men han elsker flødeskum og da det jo var til ham, så skulle den jo også være som han gerne ville have den *S*
Jeg havde nogle makroner der skulle bruges, så de blev knust groft og dryppet med lidt mørk rom, som de fik lov til at stå og trække lidt med. Så vendte jeg makronerne i pisket flødeskum – det var et hit…..

Jeg kom dog let om ved det hele. Lagkagebundene var købte og kagecremen bare sådan en, der skal piskes op med mælk – engang imellem må det gerne være nemt, ikk?

Lagkage med bananer og makron-fløde:
3 mørke lagkagebunde, færdigkøbte eller hjemmebagte
2 bananer
1 portion kagecreme, tilberedt efter anvisning på emballagen – eller hjemmelavet
½ pose makroner, groft knust
mørk rom
½ liter piskefløde
Knus makronerne og dryp dem med mørk rom, så meget/lidt som du har lyst til (jeg brugte ca. ½ dl). Lav kagecremen. Læg den ene lagkagebund på en tallerken/fad af passende størrelse. Fordel kagecreme ovenpå. Skær bananer i skiver og kom dem ovenpå, derefter endnu en lagkagebund. Pisk 2½ dl fløde til stift skum og vend makronerne i. Fordel makronfløden ovenpå og læg så den sidste bund på. Pisk det sidste fløde til skum og fordel det ovenpå og på siderne. Pynt evt. med flag eller anden pynt.
Den bliver endnu bedre hvis den får lov til at stå og trække i nogle timer, inden den pyntes med den sidste omgang flødeskum og serveres.

Bøger:
Jeg er ved at læse “Det dobbelte land” af Birgithe Kosovic, som jeg har fået til anmeldelse fra Gyldendal, I kan se her hvordan. Jeg er snart færdig og det er en meget velskrevet bog, som af og til er meget voldsom. Det kommer selvfølgelig meget mere om den, når jeg er færdig…..

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Aug 8, 2010
  2:33 pm

  Piskeriset

  Tillykke til ham 🙂
  Og jo, det må gerne være nemt – det vigtigste var, at han blev glad for kagen, og det lyder bestemt sådan!


 2. Aug 8, 2010
  4:15 pm

  foodfanatic

  Det kan godt være, at der er blevet snydt med færdige lagkagebunde, men nøj hvor ser den lagkage altså bare skøn ud 🙂
  Kh Nadia


 3. Aug 8, 2010
  5:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Han synes den var rigtig god, men den er faktisk næsten bedre i dag, hvor den har fået lov til at stå og trække 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Aug 8, 2010
  5:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nadia!

  Tak 😀
  Makroner med mørk rom, kan ihvert fald anbefales i lagkage….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 8, 2010
  6:11 pm

  Louise

  Til lykke med ham – jeg er ikke selv særlig glad for lagkage (det er bundene, jeg ikke kan lide), men det ser alt andet lige rigtig lækkert ud!


 6. Aug 8, 2010
  6:15 pm

  Lea

  Tillykke med din søde kæreste.
  Læste din besked hos Liselotte. Det var trist og uforståeligt.


 7. Aug 8, 2010
  6:16 pm

  Lea

  Tillykke med din søde kæreste.
  Læste din besked hos Liselotte. Det var trist og uforståeligt.


 8. Aug 8, 2010
  6:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Jeg kan godt huske at du ikke bryder dig om lagkage – eller bundene. Jeg synes heller ikke den var så god i går, men idag er den rigtig god 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 8, 2010
  6:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  Tak – og ja, det er ret træls……

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Aug 9, 2010
  9:21 pm

  Lise B

  Jeg tror jeg egenhændigt kunne sætte hele den kage til livs, muums!
  Jeg er ny blogger, måske du vil kigge på min blog; http://aalborgpigen.blogspot.com/
  Bare rolig der kommer opskrifter på 🙂
  Synes i øvrigt du er super god i spis bedre 🙂
  – Smil Lise


 11. Aug 9, 2010
  9:22 pm

  Lise B

  Jeg tror jeg egenhændigt kunne sætte hele den kage til livs, muums!
  Jeg er ny blogger, måske du vil kigge på min blog; http://aalborgpigen.blogspot.com/
  Bare rolig der kommer opskrifter på 🙂
  Synes i øvrigt du er super god i spis bedre 🙂
  – Smil Lise


 12. Aug 9, 2010
  11:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Tillykke med din blog, jeg håber at den vil give dig lige så meget glæde, som min har givet mig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!