Newyorkerbyheart

Fredags-kylling (BoligLiv nr. 9/2010)………

Rasp blandes med krydderier………

Kyllingestykkerne vendes i æg og rasp, inden de kommes i varm olie……

De sprøde og færdigstegte kyllingestykker……..

Grønsagsstave som tilbehør…….

Dippen……

Gårsdagens tallerken……

Helt mærkeligt at være hjemme igen efter turen til Firenze. Det er dejligt at se prinsessen igen, hun er som altid meget savnet, når vi er væk fra hende og hun blev rigtig glad for at se os igen.
Turen har taget hårdt på mig. Vi har gået rigtig meget og det kan mærkes og der er en pris der skal betales nu – men sådan er det jo efter hver ferie og jeg betaler den med glæde. Som regel bliver jeg også altid syg efter vi har været på ferie, fordi min krop bliver så “nedslidt” og mit immunforsvar ryger helt i bund, denne gang er ingen undtagelsen. I går begyndte jeg at skrante, fik ondt i halsen, forkølet og fik feber. I dag er det bare endnu værre, jeg er helt tilstoppet og det gør ondt alle steder, så de næste dage skal der bare slappes mest muligt af………

Afslapning eller ej, så skal der jo stadig mad på bordet. Da vi kom hjem, lå der et nyt BoligLiv og ventede på mig og jeg faldt straks over opskriften med fredags-kylling, som vi fik i går aftes. Skøn måde at lave kylling på, masser af smag og så er der bare noget over sprøde kyllingestykker – også selvom man ikke er barn *S*
Jeg valgte at krydre raspen med lidt forskellige krydderier, for at give lidt mere smag, men det kan I jo gøre som I har lyst til.
Der skulle have været hjemmelavede (bagt i ovn) pommes frites til, men jeg glemte at købe bagekartofler, så vi tog nogle fra fryseren i stedet for.
Det var lækkert at få lidt “gnave-grønt” til og det var et hyggeligt måltid, hvor det hele faktisk kunne spises med fingrene……

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Fredags-kylling (BoligLiv nr. 9/2010), 3 pers.:
1 pakke kyllingeinderfilet, afpudset
1 æg, let sammepisket
ca. 100 g rasp
krydderurtesalt, friskkværnet peber
lidt tørret rosmarin
lidt hvidløgspulver (IKKE hvidløgssalt)
lidt tørret salvie
olie til friturestegning
Dip:
2 dl creme fraiche 9%
2 spsk. god mayonnaise
1 tsk. Ravigottesauce

hakkede krydderurter (jeg brugte purløg, basilikum, persille og lidt oregano)
salt, friskkværnet peber
Desuden:
pommes frites, gerne hjemmelavede, bagt i ovn
forskellige grøntsager i mindre stykker/stave (jeg brugte snackpeber, agurk og gulerødder)
Bland rasp med krydderurtesalt, friskkværnet peber, rosmarin, hvidløgspulver og salvie. Kom en god slat olie i en gryde, så det står et par cm. op ad kanten. Varm det op, til det bliver godt varmt. Dyp først kyllingestykkerne i sammenpisket æg og vend derefter i raspblandingen. Læg dem ned i den varme olie, ikke alt for mange ad gangen for så falder varmen for meget, og lad dem stege til de bliver gyldne og sprøde. Vend dem og steg dem på den anden side. Læg dem i et fad og hold dem varme i ovnen. Når de alle er stegte, drysses de med lidt salt – gerne flagesalt – inden de serveres.
Rør ingredienserne til dippen sammen og smag til. Bag pommes frites i ovnen og skær grøntsagerne ud. Server dip, pommes frites og grøntsager til de varme og sprøde kyllingestykker.

Bøger:
Jeg er snart ved at være færdig med “Julie” af Anne Fortier og jeg er meget betaget af den. Den passede også rigtig godt at have med til Firenze, for den foregår i Siena, som ligger lige i nærheden. Det er en fin og skøn fortælling, som løber parallelt i fortiden (1340) og i nutiden.
Det var lidt sjovt, for lige pludselig en dag kom vi forbi et hus i Firenze, som hed Palazzo Tolomei (som den ene af familierne i bogen hedder) – uden at det dog har nogen sammenhæng…..
Jeg kan kun anbefale Jer at læse den, jeg tror I vil blive lige så opslugt af fortællingen som mig.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Aug 21, 2010
  5:01 pm

  Piskeriset

  Jeg er spændt på din endelige vurdering af bogen – alene forsiden tiltaler mig voldsomt meget 🙂

  Det er rart med noget 'fingermad' – vi har også tit grøntsager og dip til maden, når jeg mødes med en gruppe tøser, jeg spiller brætspil med. Sjovt så hurtigt grøntsager kan forsvinde, når man har noget at dyppe dem i! 😀


 2. Aug 21, 2010
  7:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg er rimelig sikker på at det vil være en bog for dig, jeg synes ihvert fald at den er rigtig god. Nogle gange kan det blive meget forvirrende, når det er parallelle historier synes jeg, men her fungerer det godt.

  Jeg er vild med fingermad – kæresten not so much – han hader at få hans fingre fedtet 😉
  Alt kan spises med dip – tror jeg…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!