Newyorkerbyheart

Hakkebøffer med tomat-/champignontopping………

Kartofler sættes i ovnen……

Hakket kød røres med æg, squash, chili og snackpeber……….

Formes til bøffer og steges……..

Løg og champignon svitses……..

Snackpeber, tomater og pesto tilsættes…….

Blandingen kommes ovenpå de færdigstegte bøffer……..

Aftenens tallerken……..

Jeg er efterhånden ved at miste tålmodigheden med min krop, så nu har jeg indlemmet den i min aftenbøn. Jeg beder hver aften om at jeg må få en ny, gad vide om min bøn bliver hørt???????

Menuen er efter inspiration fra en af Lene Hanssons opskrifter, som hun laver til Go’ Morgen Danmark hver uge. Det endte dog med at jeg lavede en del om på den, men det var den jeg brugte som inspiration. Originalen kan ses her, hvis du går ned under lørdag.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Hakkebøffer med tomat-/champignontopping, 2 pers:
250 g hakket oksekød
½ snackpeber
1 æg
½ squash, revet og væde presset ud
1 frisk, rød chili, udkernet og finthakket
salt, friskkværnet peber
Topping:
5 San Marzano tomater, skåret i mindre stykker
1 lille løg, hakket
½ snackpeber
150 g champignon i kvarter
1 spsk. pesto (jeg havde en rest fra den anden dag)
Rør hakket kød med æg, chili, godt vredet squash, snackpeber, salt og friskkværnet peber. Form til 2-3 bøffer og steg dem i lidt olie og smør på en pande, til de er gennemstegte.
Imens på en anden pande, steges løg i lidt olie, til de bliver klare. Tilsæt champignon og steg, til både løg og champignon tager farve. Tilsæt snackpeber og tomater, steg i 1 minuts tid, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom pesto på og vend det hele godt sammen.
Læg bøfferne på en tallerken/fad og kom tomatblandingen ovenpå.

Jeg lavede ovnbagte kartofler – små kartofler, olivenolie, krydderurtesalt, friskkværnet peber, frisk timian og rosmarin og dampede, grønne bønner til.

I denne weekend er der Middelalder Festival i Horsens og det er efterhånden ved at være nogle år siden vi sidst var der, så vi har talt om at tage dertil i morgen aften hvis vejrguderne er med os – også kroppen for den sags skyld…….
Det var så hyggeligt sidst (2007), så vi vil gerne opleve stemningen igen. Jeg synes det er mest hyggeligt når det bliver mørkt og hele byen så er lyst op ved hjælp af fakler.

I dag har jeg været ved at se på rejser til Rom – ja, jeg ved godt at vi lige er kommet hjem fra ferie – men vi vil rigtig gerne afsted på en kort tur til efteråret og når jeg alligevel ikke kan lave andet, så kan jeg jo ligeså godt sidde og drømme mig lidt. Det ser nu rimelig realistisk ud og det er jo altid dejligt at have noget at se frem til. Forhåbentlig er mit italiensk-for-begynder-kursus så så fremskredet, at jeg kan sige bare en lille bitte sætning – det er ihvert fald målet. Jeg starter på kurset den 14. september (aftenskole) og jeg mener at det er 10 gange á knap 2 timers varighed. Jeg er spændt på om jeg kan fastholde koncentrationen så længe, men forhåbentlig er der en pause midtvejs. Jeg er i det hele taget meget spændt på hvordan det kommer til at gå, det er unægtelig mange år – og en sygdom – siden jeg sidst har siddet på skolebænken.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Aug 26, 2010
  11:26 pm

  Piskeriset

  Mmm… hakkebøf… det er jo ca. en milliard år siden, jeg har fået det! :-O

  Ind imellem kan jeg godt undre mig over, hvorfor min ægtefælle ikke kan lide hakkebøffer, for det bevirker jo, at jeg får det alt for sjældent!

  Næste gang må du godt sende en i min retning! 😀


 2. Aug 27, 2010
  8:51 am

  Lone Kjær

  Lyder spændende med italiensk… og det er da kun dejligt, at planlægge og glæde sig til næste rejse… også selvom man lige er kommet hjem fra en.


 3. Aug 27, 2010
  11:13 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ikke lide hakkebøffer? virkelig? – så må du sende ham ud af huset af og til…..

  Noteret, næste gang modtager du et styks hakkebøf i foret, boblekuvert – ønsker du også tilbehør til? 😉

  God weekend og god bloggersymposium, jeg ville ønske jeg kunne være med!

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Aug 27, 2010
  11:14 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lone!

  Jeg glæder mig så meget til italiensk, jeg har ønsket at lære sproget i så mange år, uden at kunne tage mig sammen. Jeg synes det er sådan et smukt sprog 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 27, 2010
  9:49 pm

  Piskeriset

  NYBH – lidt sovs – kartofler skal jeg nok selv koge! 😀


 6. Aug 27, 2010
  11:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det er hermed noteret:
  næste gang hakkebøffer send 1 stk. til Piskeriset med lidt sovs – ingen kartofler 😉

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!