Newyorkerbyheart

Kalveruller i hvidvin med frisk pasta (Magasinet Mad! nr. 7/2010)………..

Kalveschnitzel smurt med pesto………

Frisk, høvlet parmesanost lægges ovenpå…….

………og så parmaskinke…….

Det rulles sammen og lukkes med en tandstikker……..

Så skal de brunes…….

Tilsidst kommes tomater ved……..

Lige inden servering, pyntes med frisk timian…….

Aftenens tallerken…….

Jeg er så spændt og SÅ nervøs, for i morgen ved middagstid kommer mit første indlæg på min nye blog på Magasinet Mad!‘s hjemmeside!
Vi bliver 3 personer, der har hver sin blog og jeg synes at det er så spændende, men jeg finder det også helt utrolig nervepirrende. Tænk hvis jeg ikke kan opfylde det de forventer af projektet, tænk hvis jeg ikke kan indfri mine egne forventninger og tænk hvis jeg ikke kan opfylde læsernes forventninger……
Forsøget kommer til at vare i 3 måneder i første omgang og så må vi se.

Jeg ved også at der er nogen derude som “bekymrer” sig om at det er får dårligt at jeg kan gøre det her, når jeg nu ikke kan have et “rigtigt” arbejde – for jeg har allerede modtaget en hel del “bekymrede” mails. Mails som går på om jeg dog har samvittighed til at blive ved med at modtage førtidspension, når nu jeg er så aktiv. At det er mennesker som mig, der lægger samfundet til last og ikke har fortjent at få penge fra staten, når jeg nu lyder til at have det så godt.
“Bekymringerne” går også på, om jeg nu bliver rig af det her og at det er for dårligt at jeg kan få sådan en tjans, når jeg allerede får førtidspension – og om jeg husker at indberette pengene!

Til Jer der er så “bekymrede” kan jeg sige:
1. Min samvittighed fejler overhovedet ingenting. Jeg ved at det kommer til at koste mig ekstra kræfter at være med i det her, kræfter jeg må tage et andet sted fra, men det er også en chance jeg ikke ville være foruden. Ja, det ser måske ud til at jeg har en masse kræfter, men tro mig, det har jeg ikke (se evt. indlægget om skeer). Jeg orker ikke at skulle retfærdiggøre mig selv, men jeg kan bare sige, at jeg sagtens kan se mig selv i spejlet hver aften. Jeg mener helt bestemt at jeg stadig er berettiget til min førtidspension, fordi jeg VED at jeg ikke kan administrere et “rigtigt” arbejde – heller ikke bare i nogle timer om ugen!

2. Jobbet er IKKE betalt, så til Jer der er så “bekymrede” for om jeg nu kommer til at tjene for meget, kan jeg med sindsro sige – at det gør jeg altså ikke……..

Godt, så skulle det være på plads og så kan jeg igen begynde at glæde mig til i morgen, jeg synes virkelig at det er en STOR dag for mig – en sejr – om I vil. Jeg er så pavestolt!
Så altså hvis I har lyst, så klik ind forbi Magasinet Mad! i morgen og se min nye blog – denne blog forsætter selvfølgelig som den hele tiden har gjort.

I aften har vi fået kalveruller i hvidvin med frisk pasta (Magasinet Mad! nr. 7/2010), super lækker ret, som jeg virkelig kan anbefale Jer. Den er også hurtig at lave og med forholdsvis få ingredienser, så den egner sig godt til både en hverdagsaften eller som gæstemad. Vi skal ihvert fald have det igen………

Kalveruller i hvidvin med frisk pasta (Magasinet Mad! nr. 7/2010), 2 pers.:
4 tynde kalveschnitzler (se note)
lidt basilikumpesto – gerne hjemmelavet, men jeg brugte en fra Løgismose
frisk parmesan, høvlet i spåner
4 skiver parmaskinke
salt, friskkværnet peber
olivenolie
1 dl hvidvin
1 håndfuld frisk timian
300 g cocktailtomater, skåret i både
Bank schnitzlerne ud med håndroden – læg gerne film over inden – så det ikke sprøjter. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, smør pesto på, læg høvlet parmesan og tilsidst en skive parmaskinke. Rul kødet sammen og fæstn med en kødnål eller en tandstikker. Når alle ruller er lavet, varmes olie op i en sauterpande og kalverullerne brunes på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom det meste af den friske timian ned ved kødrullerne (gem lidt til pynt) og hæld hvidvin ved. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det småsimre i 5 minutter. Kom tomaterne ved og lad dem stege med – uden låg – i et par minutter. Smag til og pynt så med det sidste friske timian. Server til frisk pasta, kogt al dente i rigeligt, godt saltet, vand.

Note:
Jeg købte 2 kalveschnitzler, som var ca. 1-1½ cm. tykke. Dem delte jeg i 2, så de blev så tynde som muligt og bankede ud. I bladet står der, at der også kan bruges venøsteaks.

Print Friendly
Tilbage

32 kommentarer


 1. Aug 31, 2010
  9:19 pm

  Frk.B

  Held og lykke med den nye blog! Glæder mig til at følge den også 😀

  Mange hilsner fra én som ikke er så bekymret 😉


 2. Aug 31, 2010
  9:24 pm

  Rikke Skovbakke

  Hej Birthe.

  Nej, nu må det altså holde op! Du mener da ikke, at folk har ondt i bagdelen af, at du blogger engang i mellem for MadMagasinet? Hvor smålig, misundelig, pinlig, snævertsynet, led og dobbeltmoralsk kan man være? Du ved, der er et lille proverb, der hedder: "If you spot it, you've got it". Altså, dem der beskylder dig for i virkeligheden at være frisk som en havørn og snyde os skatteborgere for en maaaaasse penge, er dem, der selv kunne finde på det. Ellers ville de næppe være kommet på den ide. Føj.
  Glæder mig til at læse dine indlæg, og bare klø på. Lad dem med de små sko og ondt i r… blive ved med deres mavesure livsstil, og hold du fast i dit.
  Undskyld – jeg bliver så gal over den slags smålighed.
  KH
  Rikke


 3. Aug 31, 2010
  9:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. B!

  Mange tak – og det glæder mig at du ikke er bekymret 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Aug 31, 2010
  9:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Åh, du skulle vide, hvad folk kan få ondt i numsen af! Det lader til, nogle mennesker bare ikke kan klare at det går andre mennesker godt – ligegyldig hvad de så ellers har at slås med. Jeg troede jeg havde fået de mails jeg skulle på den konto, men åbenbart ikke 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 31, 2010
  9:55 pm

  Piskeriset

  Det var da nogle fikse og indbydende ruller! Endnu en på listen… *ups*

  Jeg er spændt på at se din nye blog – susede straks ind på siden og kunne ikke finde den. Først da fik jeg læst, at det er i morgen, den bliver lanceret – så kan jeg lære at være utålmodig! 😀


 6. Aug 31, 2010
  10:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Virkelig en ret der kan anbefales – det smagte skøøønt 😀

  Første indlæg bliver ikke noget særligt, men den skal jo igang og så må vi se hvad tiden bringer…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 31, 2010
  10:07 pm

  Anonymous

  Jeg er slet slet ikke bekymret…..jeg glæder mig bare til at følge med 2 steder :-))

  Tina


 8. Aug 31, 2010
  10:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Dejligt at høre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 31, 2010
  10:52 pm

  Anne

  Ej nu må det da stoppe. Har folk ikke andet at gå op i? Jeg synes de skulle spare deres "bekymring" til andre ting, så som oversvømmelse i pakistan osv.
  Keep up the good work, det er altid en fornøjelse at "besøge" dig !!


 10. Aug 31, 2010
  11:01 pm

  Mutti

  Skidt hvad andre tænker – det er jo deres problem..
  For sejt at du tager skridtet med det nye bloggeri. Selv tænker jeg hvad er det næste du finder på. Jeg har svært ved at tro at festen stopper med dette. Du har en gave – og du deler den med alle os andre. Selv er jeg blevet helt afhængig. Så giv den gas og nyd alt det spændende som kommer. Held og lykke.

  Mange hilsner Tina


 11. Sep 1, 2010
  7:53 am

  Anonymous

  så førtidspensionist = du kan lige så godt ligge dig til at dø?
  Husk nu: ikke grine, ikke smile, ikke lave noget som helst meningsfyldt. Og hvad bilder du dig ind at lave lækker mad. Det giver livskvalitet, det kan vi ikke tillade til sådan en som dig. Fy fy…..
  (ironi muligvis anvendt)


 12. Sep 1, 2010
  8:40 am

  sisse

  Jeg tror at vi er RET mange der ikke er bekymrede :). TILLYKKE med dit nye blog-"job"!

  KH Sisse


 13. Sep 1, 2010
  10:25 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Tak for din kommentar og ja, det ville være rart hvis nogle mennesker ville gå op i noget der er rigtig vigtigt – men jeg tror at der får dem til at føle sig bedre tilpas med sig selv, hvis de på en eller anden kan lange ud efter andre….

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Sep 1, 2010
  10:26 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mutti (Tina)!

  Tak for din søde kommentar 🙂 Jeg har nu ikke noget andet oppe i ærmet – kun en drøm – som vist desværre aldrig bliver til noget….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Sep 1, 2010
  10:28 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Ja, sådan føler jeg det faktisk af og til, at hvis bare jeg smiler og er glad, så er der straks nogen der tænker:"nåhhh, hun har det vist ikke så dårlig, så hun behøver førtidspenion".
  Jeg er dog stålsat på at vise at selv os førtidspensionister har også lov til at have livskvalitet og livsglæde 🙂

  Ironi er god 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Sep 1, 2010
  10:29 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sisse!

  Det håber jeg ihvert fald 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Sep 1, 2010
  11:27 am

  Kerry

  Hej Birthe,
  Jeg glæder mig til at læse dit indlæg i Magasinet Mad – tillykke med det! Det var ærgerligt at du ikke kunne komme i lørdags. Måske næste gang 😉
  Mange hilsner
  Kerry


 18. Sep 1, 2010
  12:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kerry!

  Mange tak – også tak for din kommentar inde på min nye blog 🙂

  Ja, det var ærgeligt med i lørdags, jeg ville så gerne have mødt Jer alle, men jeg håber at jeg får muligheden næste år….

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Sep 1, 2010
  12:57 pm

  Pia

  Hej Birte.
  Selvfølgelig skal du være en af bloggerne – da jeg læste, at de gerne ville have kontakt til nogle, tænkte jeg faktisk straks på dig som et oplagt emne :o)

  Nogle menneskers dumhed er ubeskrivelig – og uendelig. Ignorer det, og nyd i stedet, at du har kræfter til at skrive lidt af og til om noget, der virkelig interesserer dig. Du er så god til at formidle din madglæde – så bare hyg dig med det.

  Mange hilsener, Pia


 20. Sep 1, 2010
  1:25 pm

  LaTascha

  Hej Birthe.

  Jeg har lige været inde og tjekke din fine nye blog ud og noget af det første der slog var mig faktisk : "Nej, hvor er hun egentlig køn"! Det lille billede der er i Mad, når du har testet en ret, yder dig slet ikke retfærdighed:-)

  Jeg glæder mig til at kunne følge dig to steder fra nu af:-)

  Mange hilsner fra

  Anne.


 21. Sep 1, 2010
  1:41 pm

  anne

  Hej Birthe.
  Ja i realiteten burde man jo have ondt af de mennesker, for det er jo sørgeligt, at de bruger krudt på at pille folk ned.
  Du skal bare vide, at vi er mange, der er glade for at læse din blog, glade for at du har skeer og nosser nok til at dele med os andre.
  Som jeg sagde tidligere: keep up the good work, nu to steder : )


 22. Sep 1, 2010
  2:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia M!

  Tusinde tak for din kommentar og for opbakningen – det gør mig virkelig glad 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Sep 1, 2010
  2:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Tak for de smukke ord, du fik mig til at rødme! 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 24. Sep 1, 2010
  2:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Anne!

  Tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 25. Sep 1, 2010
  2:36 pm

  Charlotte den 2.

  Kære Birthe.

  Hvor er du SMUK, dette kommer lige fra hjertet.

  Tillykke med din blog, det var bare SÅ flot.

  Kommer mere senere:-)

  Mange hilsner fra
  Charlotte den 2.


 26. Sep 1, 2010
  2:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Tak, I gør mig altså helt flove! 🙂 Det er jo en del af "gamet" at bloggen hos Mad! skal personliggøres – det er lidt svært pludselig at træde ud af anonymiteten….

  Mange hilsner
  Birthe


 27. Sep 1, 2010
  7:44 pm

  Anonymous

  Tillykke med din blog nr. 2. Det er så sejt, sikke en anerkendelse at blive valgt ud til sådan noget.

  Ang. alle "brokke-røvene", så skulle de bare tage at holde k….!! Det er gratis at nyde livet, skrive om sin passion for mad, og gøre gode ting for sig selv! Og hvis man ikke har noget godt at sige om nogen, så skal man ikke sige nogetsomhelst!

  Held og lykke med den nye blog 🙂

  Kærlige hilsner Lærke.


 28. Sep 1, 2010
  8:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lærke!

  Tusinde tak for din kommentar 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 29. Sep 1, 2010
  8:31 pm

  Anonymous

  Hej!

  Jeg har fulgt lidt med på sidelinien – mest opskriftsmæssigt og jeg har lyst til at fortælle dig, at dine sider giver mig utrolig meget inspiration til madlavningen har i huset – og tusind tak for det!

  Jeg er mor til en dreng med muskelsvind, som er i medicinsk behandlin med binyrebarkhormon, og det gør at vægten skal passes MEGET på – ind i mellem er jeg ved at køre sur i madlavningen og motivationen er noget svingende og så er det jo fantastisk at kunne gå ind og læse og se dine forslag! Jeg ændrer lidt i opskrifterne engang imellem, så de kommer til at passe ind herhjemme.

  Held og lykke med din nye blog! De folk der har ondt i en vis legemsdel, har formentlig ikke viden om, og derfor forståelse for de sygdomme, hvor funktionsniveauet er påvirket og derfor kan variere fra dag til dag – jeg tror ikke det skyldes ond vilje, men ganske enkelt uvidenhed og manglende empati. En skam at de heller ikke har intelligens til at holde det for sig selv…

  Kærlig hilsen
  Anita


 30. Sep 1, 2010
  9:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  Mange tak for din kommentar og fordi du giver dig til kende 🙂 Dejligt at vide, at du kan bruge min side til inspiration…..

  Mange hilsner
  Birthe


 31. Sep 2, 2010
  9:11 pm

  Lea

  Jeg vil blot ønske dig tillykke med din nye blog.. Jeg håber du bliver rigtig glad for det..
  Ang. "bekymringerne".. Jaaaa, hva skal man sige? Nogen burde stikke piben ind og blande sig uden om…
  Held og lykke med bloggen…

  Stort knus herfra


 32. Sep 2, 2010
  11:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  Mange tak, jeg er sikker på at jeg bliver rigtig glad for det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!