Newyorkerbyheart

Koteletter med spidskål i rygeostcreme (Magasinet Mad! nr. 7/2010)……..

Koteletter vendes med lidt BBQ sauce, i dette tilfælde er det fra Stubbs………..

Uhm, jeg fandt dette lækre, franske smør i Netto – som har flager af havsalt i………

Spidskål steges i det lækre smør…..

Asparges og radiser tilsættes……..

Drys med hakkede, saltede mandler og fintsnittet purløg……..

De grillede koteletter…….

Aftenens tallerken…….

I sidste uge i Netto var jeg så heldig at finde noget lækkert fransk smør, hvor der er knasende flager af havsalat i, det er så lækkert! Vi fik det også da vi var nede hos Anette i Paris i julen.
Da jeg idag skulle stege spidskål i smør, brugte jeg det franske og det blev meget lækkert…….

I det hele taget er det virkelig en salat som kan anbefales. Kombinationen af spidskål, tilsat rygeostcreme er virkelig skøn. Opskriften fra det seneste nummer af Magasinet Mad! (nr. 7/2010).
Jeg valgte at vende koteletterne i lidt BBQ sauce for at give dem lidt mere smag. Vi grillede dem nemlig ikke på Smokey Joe, men på gasgrillen og så skal der lidt smag til synes jeg. Når vi griller så meget på de 2 grill, så træder forskellen på gas- og kulgrill virkelig frem……

I bladet foreslår de at der serveres kogte kartofler til, men det udelod jeg og vi blev fint mætte alligevel. Jeg må ærlig tilstå at jeg ikke fulgte målene nøje til salaten. Jeg smagte mig mest frem og brugte de mængder jeg syntes og da jeg ikke måler af, gør det det jo lidt svært at gengive. Derfor vælger jeg at skrive opskriften, som den står i bladet.
Jeg fandt saltede mandler i SuperBrugsen, kan du ikke finde dem, kan du sagtens lave dem selv.

Koteletter med spidskål i rygeostcreme (Magasinet Mad nr. 7/2010), 2 pers.:
4 koteletter – eller 2 hvis de er store
lidt BBQ sauce
salt, friskkværnet peber

Spidskålssalat i rygeostcreme:
1 spidskål, de yderste blade fjernet
1 spsk. smør
1 bdt. friske, grønne asparges, det nederste træede knækket af
1 bdt. radiser, skåret i tynde skiver
150 g rygeost
1½ dl creme fraiche 9%
1 bdt. purløg, fintsnittet
saft af ½ citron
salt, friskkværnet peber
25 g saltede mandler, grofthakket
Vend koteletterne med lidt BBQ sauce, lad dem stå og trække i 20 minutter på køkkenbordet. Krydr dem med salt og friskkværnet peber og grill dem på en godt varm grill. Alt efter tykkelse, skal de kun have få minutter på hver side. Tag dem af, pak dem ind i stanniol og lad dem stå og trække i 5-10 minutter.
Salat:
Fjern de yderste blade fra spidskålen, halver den og skær stokken væk. Snit resten fint. Smelt smørret på en stor pande og kom kålen på. Vend rundt i den og krydr med salt og friskkværnet peber. Når den lige begynder at falde sammen, tages den straks af varmen og hældes over på et fad.
Læg de klargjorte asparges i et ovnfast fad, hæld kogende vand over og lad dem stå i et par minutter. Hæld vandet fra og kom asparges i en sigte. Hæld straks koldt vand over og lad dem dryppe af – og køle af. Halver dem.
Rør rygeost med creme fraiche og halvdelen af purløget. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Vend spidskål, radiser og asparges med rygeostcremen. Drys med de hakkede, saltede mandler og drys med resten af purløget. Server salaten til de grillede koteletter.

Kæresten har overstået hans første arbejdsdag og han var så glad da han kom hjem fra arbejde, han strålede som en lille sol. Jeg kan ikke huske hvornår han sidst har været så glad for at være på arbejde. Han sagde også i dag, at han var glad da han stod op og skulle på arbejde – og det er jo sådan det skal være. Arbejdslivet fylder så meget i ens liv, så det er da vigtigt at han har det godt og er glad. Det har jeg prøvet på at fortælle ham i en del år efterhånden og endelig har han fået et job, som han virkelig er glad for *S*
Den næste stykke tid, er der selvfølgelig meget han skal lære og sættes ind i. Der er nye procedurer, nye kollegaer og nye sociale omgangsformer. Der er nyt computersystem og nye vaner der skal indarbejdes – men nyt er godt – det holder jo hjernen frisk og klar.
Det er også noget helt andet, pludselig at være en del af et stort firma, i stedet for et hvor der kun er godt 20 ansat.
Han får også en blid opstart, kun 4 dage i denne uge og så har han 1 uges ferie. Han har fået fri på fredag – det fik han allerede til samtalen – fordi det er min fødselsdag. Han kan nemlig ikke være hjemme hos mig om aftenen, da han skal til mesterskaber i tennisklubben fra kl. 17.00. Men for at jeg ikke skal være selv hele dagen, har han inviteret mig på æggekage på Holms i Middelfart. Hans søster kommer og spiser sammen med mig fredag aften, så jeg skal ikke være helt alene, det er jeg meget glad for……

Bøger:
Jeg er lige netop startet på “Julie” af Anne Fortier. Jeg har kun læst få sider, men hvis den forsætter som den er startet, så bliver det godt – det bliver rigtig godt endda. Desuden er det jo også en roman, der foregår lidt i det område, hvor vi snart skal til…….

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Aug 10, 2010
  11:21 pm

  Piskeriset

  Hvor er det godt at høre mht. din kæreste og jobbet! Jeg er helt enig – når det fylder så meget i livet, så skal det også være sjovt/interessant/værd at bruge tid på!

  Så er der perioder, hvor det er lettere sagt end gjort, men det er i hvert fald godt, at han har fundet frem til det, der gør ham tilfreds 🙂

  (og så ikke noget med at blogge om rygeost – min nye lidenskab ;-))


 2. Aug 11, 2010
  11:03 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ups, havde glemt hvor glad du er for rygeost – måske lidt en "hævn" for alle de lækre ting du blogger 😉

  Men bortset fra det, så burde du prøve denne salat, den er virkelig, virkelig lækker!

  Det er så dejlig at se ham så glad 😀

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!