Newyorkerbyheart

Krydderurtefyldt kylling med varm tomatsalat (Spis Bedre nr. 8/2010)………

Dagens frokost…….

Blødt smør rørt med krydderurter…….

Hakket rødløg og San Marzano tomater………

Brunede kyllingestykker – med krydderurtesmør under skindet – lægges ovenpå og så skal det i ovnen…….

Klar til servering……….

Friskkogt pappardelle blandet med frisk spinat………

Aftenens tallerken……..

I dag stod dagen på indkøb og lægebesøg – troede jeg! Da jeg kom op til lægen kl. 15.50, hvor min tid var, fik jeg at vide at det først er i morgen jeg har en tid?!?!?!? Jeg forstod ikke så meget. Jeg stod og skrev det ned mens hun sagde tiden og jeg gentog det endda for hende – men anyway, alle var gået hjem, så det måtte jeg også gøre. Lidt træls, men sådan er det når både hørelse og hukommelse svigter *S*
Da jeg ikke kan i morgen, fik jeg en ny tid til fredag formiddag og denne gang fik jeg sekretæren til at skrive tidspunkt og dato ned til mig……….

Menuen i aften stod krydderurtefyldt kylling med varm tomatsalat en opskrift fra Spis Bedre nr. 8/2010, som faktisk i bladet hedder salviefyldte kyllingelår med varm tomatsalat. Jeg kunne dog ikke få fat i salvie, så derfor lavede jeg min egen blanding af krydderurter. Jeg blandede krydderurterne med lidt smør og kom det ind under skindet på de kyllingeoverlår, som jeg havde taget op.
Efter kyllingestykkerne var brunet, kogte jeg panden af med lidt hvidvin, som jeg hældte ved kyllingen, inden fadet kom i ovnen.
Jeg kan virkelig anbefale Jer denne ret! Den sødme som honningen giver til tomater og løg er helt vidunderlig – jeg er helt vild med denne ret og det er så absolut en der skal laves igen.
Krydderurterne kan du jo variere efter hvad du har og hvad du kan lide – og om du vil blande dem med smør – kan du jo også selv bestemme, men det giver en god smag til kyllingestykkerne. Smør og kylling er GODT! *S*
Som sædvanlig brugte jeg spinat i stedet for rucola. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Krydderurtefyldt kylling med varm tomatsalat (Spis Bedre nr. 8/2010), 2-3 pers.:
6 kyllingeoverlår med skind og ben
lidt frisk oregano, hakket
lidt frisk timian, hakket
lidt friske rosmarinnåle, finthakket
lidt purløg, hakket
lidt smør, blødt
krydderurtesalat, friskkværnet peber
1 bakke San Marzano tomater, skåret i kvarter
2 nye rødløg, hakket
lidt olivenolie
lidt tør hvidvin
1 spsk. flydende honning
pappardelle
1 bakke frisk babyspinat, godt skyllet og slynget tør
Bland krydderurterne med det bløde smør, krydderurtesalt og friskkværnet peber. Skær overflydende skind og urenheder af kyllingestykkerne. Løsn forsigtig skindet med en finger og kom en lille klump smør ind under, fordel det så det dækker hele kyllingestykket.
Kom tomater og løg i et ovnfast fad, det er stort nok til at kyllingestykkerne kan ligge ovenpå i et lag. Kom flydende honning, 1 spsk. olivenolie, salt og friskkværnet peber ved og vend det hele godt sammen. Kom 1-2 tsk. olivenolie på en pande og lad det varme op. Læg kyllingestykkerne med skindsiden nedad og lad dem brune, krydr med salt og friskkværnet peber. Når det er brunet, vendes de, brunes på den anden side og krydres. Læg kyllingestykkerne ovenpå tomat-løgblandingen. Hæld 1 dl hvidvin på panden og kog panden af  et par minutter. Hæld det over kylling og tomatblanding og sæt i en 225 grader varm ovn i ca. ½ times tid, til kyllingestykkerne er gennemstegte.
Kog pastaen efter anvisning på emballagen i rigeligt, godt saltet vand, til den er al dente. Hæld vandet fra, men gem 1-2 spsk. af kogevandet. Hæld pastaen tilbage i gryden til det gemte kogevand og tilsæt 1 spsk. olivenolie sammen med spinaten. Vend det hele rundt og server straks.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Scarpetta” af Patricia Cornwell og jeg har af og til været meget frustreret, mens jeg har læst i den. Til tider var den så dårlig, så jeg var ved at opgive den, men så blev den god igen – for så bare at blive dårlig igen. Sådan skiftede det. Den sluttede sådan set ok, men jeg har meget ambivalente følelser overfor den. Hvis du er absolut Scarpetta-fan, bør du måske læse den, men det er bare ikke Scarpetta som “i de gode gamle dage”………..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Aug 4, 2010
  8:21 am

  Piskeriset

  Det må være en fejl i min opdragelse, at jeg endnu ikke har forsøgt mig med kryddersmør – det ser spændende ud 🙂

  Jeg har set tricket med smør under skindet før, men har aldrig prøvet det – gør det kødet ekstra saftigt?


 2. Aug 4, 2010
  1:44 pm

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe

  Den frokost, jeg elsker smørrebrød specielt når andre har smurt det, ser bare så indbydende ud:-) Det skulle vel ikke være dyrlægens natmad på de 2 af stykkerne?
  Jeg har lige spist et stykke med røget laks (halehængt fra Føtex, kender du den?) og derpå rygeost lavet af jerseymælk – mums.
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 3. Aug 5, 2010
  8:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det må du da igang med, det kan jo laves i utallige variationer. Lidt fintrevet citronskal i er også godt 🙂

  Jeg synes at det bliver dejlig saftigt og at kødet får en endnu mere lækker smag af smørret (måske er det bare noget jeg bilder mig ind….)

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Aug 5, 2010
  8:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Tak, jeg kan godt lidt at smøre lidt mad af og til 🙂 Det er helt rigtig dyrelægens natmad, som vi får alt for sjældent, men som jo smager super godt.

  Kender ikke den halehængte laks, men jeg skal da kigge efter det næste gang vi skal i Føtex. Vi har desværre ikke en lige her i nærheden, men skal til Ribe eller Kolding – hvilket vi så gør af og til. Jeg ELSKER rygeost, kan godt forestille mig at det er rigtig godt ovenpå…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 8, 2010
  6:16 pm

  Louise

  Du har ret, kylling og smør passer rigtig godt sammen!

  Med hensyn til Scarpetta, så har jeg ikke læst noget siden Book of the Dead, som jeg bare blev SÅ irriteret på. Lyder som om denne også er rimelig irriterende.


 6. Aug 8, 2010
  6:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Ja, smør og kylling er bare som jordbær med fløde – det passer bare perfekt sammen 🙂

  Du har helt ret mht. til Cornwell bøgerne, jeg heller ikke helt hvorfor jeg bliver ved med at læse dem. De er bare ikke som de første var…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 9, 2010
  5:32 pm

  Louise

  Det er rent ud sagt sk*de irriterende. Jeg har andre forfattere som jeg "hader" (sat i gåseøjne fordi det måske er liiige voldsomt nok), men hvis bøger jeg alligevel bliver ved med at læse. Måske fordi man indimellem trænger til at blive irriteret…nå, men en kollega har lige købt Scarpetta, så jeg kan låne den af hende. Så må vi se om jeg bliver lige så irriteret som dig.


 8. Aug 9, 2010
  11:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Ja, det kan godt være at det er fordi vi vil have den irritation – jeg vil dog sige at jeg synes ikke at den her var helt så slemt som tidligere, men alligevel nok til at gør mig irriteret 😉

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!