Newyorkerbyheart

Lasagne a la Newyorkerbyheart……….

22 august , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med hakket kød - Tags:

Den lille prinsesse nyder igen at kunne komme ud…….

Hakket kød og grønsagerne til lasagnen…….

Hakkede tomater tilsættes…….

Klar til at komme i ovnen……

Den færdige lasagne……

Insalata caprese……..

Aftenens tallerken……

Stadig helt lukket til af forkølelse og stadig med lidt feber i kroppen, ville jeg i dag lave noget mad, som vi kan få i et par dage. Jeg lavede en ordentlig portion lasagne, så vi også har til i morgen og så kom der en – ubagt – i fryseren, som kan tages op en dag, hvor det skal være nemt.
Lasagne er sådan en taknemmelig ret: det smager godt, rækker langt, er nem at lave og så kan det varieres. Ofte bruger jeg mornay sauce, men i dag lavede jeg selv bechamelsaucen til. Som tilbehør lavede jeg insalata caprese, som jo er en fantastisk spise. I dag kom jeg dog ikke balsamico på, men dryppede bare med lidt god olivenolie.
I Italien spises og serveres insalata caprese som antipasta, jeg bruger den dog ofte som tilbehør, hvor jeg synes den er ligeså god som til en forret……..

Lasagne a la Newyorkerbyheart, ca. 8 pers.:
500 g hakket kød
1 stort løg, hakket
3 stængler bladselleri i små tern
4 gulerødder i små tern
en god halv squash i tern
1 snackpeber, i små tern
4 fed hvidløg, knust og finthakket
250 g champignon i skivera
italiensk krydderi (som jeg har købt i USA, men bare brug tørret timian, basilikum og oregano)
2 dåser hakkede tomater
2 tsk. koncentreret tomatpure
et nip sukker
1 økologisk oksebouillontern
salt, friskkværnet peber
olivenolie

Bechamelsauce:
ca. 35 g flydende olie-margarine
ca. 3 spsk. mel (store)
ca. 3/4 liter sødmælk
½ pose revet mozzarella
frisk, fintrevet muskatnød efter smag
salt, friskkværnet peber

Desuden:
1 håndfuld revet mozzarellaost
lasagneplader
Varm olie op i en stor gryde og sauter løg ved middel varme, til de blive bløde. Tilsæt gulerødder og bladselleri, lad dem sautere med i et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hakket kød og lad det svitse, til det tager farve. Tilsæt champignon og lad det stege med, til den væde de afgiver er kogt ind. Tilsæt tilsidst snackpeber, hvidløg og squash – svits i er par minutter. Drys med italiensk krydderi (eller tørrede krydderurter) og krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld hakkede tomater med væde ved, sammen med et nip sukker, bouillon og tomatpure. Lad det simre uden låg i ca. 20-30 minutter, smag det til.
Bechamelsauce:
Smelt olie-margarinen, drys melet i og pisk det sammen, til der dannes en smørbolle. Hæld mælk i lidt ad gangen, lad det tykne mellem hver gang, til det har ønsket konsistens. Lad det småkoge godt igennem i ca. 5-7 minutter, ved ikke alt for høj varme og under piskning, så melsmagen koger ud. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød. Kom ost i og lad det varme med, til osten er smeltet.
Samling:
Smør et stort + et lille fad let med lidt olie. Kom en lille bitte smule kødsovs og lidt af bechamelsaucen i bunden og bred det ud. Læg så lag af skiftevis lasagneplader, kødsovs og bechamelsauce indtil det hele er brug, slut af med bechamelsauce på begge fade. Det lille fad kan nu pakkes ind og sættes i fryseren, så er der en nem omgang aftensmad en dag, som bare skal sættes i ovnen.
Det andet fad sættes i ovne ved 175 grader varmluft i ca. 35 minutter. Tag ud og drys med en håndfuld revet ost – kan udelades, men jeg kan godt lide det – og sættes tilbage i ovnen i endnu ca. 10 minutter, til osten er gylden. Lad den stå og trække i 10 minutter, inden den serveres.

I morgen er der atter tennistræning, men selvom vejret skulle tillade det, så skal jeg ikke med. Jeg skal pleje min krop og komme mig helt ovenpå vores ferie, jeg kan mærke at det kommer til at tage nogle dage endnu. Jeg har heller ikke så dårlig samvittighed, for jeg har fået masser af motion i vores ferie……

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Aug 22, 2010
  11:20 pm

  Piskeriset

  Ups. Der blev jeg lige mindet om, hvor længe siden det er, at jeg har fået lasagne – og det eeeelsker jeg! Nøj, hvor ser det dog dejligt ud *suk* 🙂


 2. Aug 23, 2010
  11:23 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, vi får desværre også for sjældent lasagne, men hver gang vi får det bliver jeg mindet om hvor godt det jo faktisk er 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!