Newyorkerbyheart

Middelalder Festival i Horsens……….

28 august , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Oplevelser - Tags:

Her spiste vi første del af vores aftensmad……

En god, grillet pølse med brød og stærk middelaldersennep……..

Der var fægtedueller…….

…….sidste mode indenfor hatte………

En dame med hendes falk…….

En pandekage skulle vi da også have……

Riddere og andet godtfolk………

I går var min krop ved at komme sig så meget, så vi bestemte os for at tage til Middelalder Festival i Horsens og vejret vidste sig jo også fra den pæne side.
Sidst vi var der, i 2007, synes vi at det var så hyggeligt så vi glædede os rigtig meget…….

Vi var der ved 19-tiden, fordi jeg synes det er så smukt at være der når det er mørkt og faklerne tændes i stedet for det elektriske lys. Vi havde stadig vores små lerkrus, som vi købte sidste gang, så dem tog vi med os. Det første sted vi stoppede var for at få lidt mad, det blev til en grillet (god) pølse med grovkornet middelaldersennep, brød og friskpresset æblemost – meget lækkert.
Vi gik rundt og kiggede på alle boderne, nød grill-duften af al det lækre mad og kiggede på alle de udklædte mennesker. Det er imponerende så mange der er klædt i middelalderligt tøj, nogle er klædt i flot udsmykkede dragter, kapper og hovedbeklædning, andre er riddere og atter andre er klædt i mere “simpelt” tøj.
Vi stoppede ved et af de mange steder som bagte store pandekager og fik hver sådan en med sukker. Der var dog lige lidt for meget sukker i den, efter min smag, men ellers var det en god pandekage. Senere på aften blev det også til en grillet ribben-sandwich med sennep og rødkål – som jeg dog ikke fik taget et billed af – men som virkelig smagte godt.

Sidste gang vi var der, var det meste af gågaden dækket med flis, gadelygter var dækket af, boder sat og op mange af butikkerne have endda blændet deres vinduer (eller slukket lyset), så det skarpe lyst ikke trængte ud. Det var der ikke noget af i år og det synes jeg faktisk var lidt ærgeligt/skuffende. Jeg ved ikke om det er fordi de har gjort området nede ved “indgangen” større, men ihvert fald syntes jeg at det var en af de mest charmerende sidste gang vi var der.
Vi var der ca. 3 timer og så var jeg klar til at komme hjem igen. Der var rigtig mange mennesker og det stresser mig helt vildt. Jeg er ikke god til at der hele tiden er nogen der bumper ind i mig og hele tiden er nogen der står og ånder mig i nakken, så jeg var glad for at vi kunne tage hjem igen……

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Aug 29, 2010
  6:41 pm

  Piskeriset

  Årh, den pølse med brød ser bare god ud! Jeg sukkede næsten, da jeg så, at du havde været af sted, for jeg tror snart, jeg har fantaseret om at komme af sted til Horsens Middelalderfestival i de sidste ti år, men jeg har aldrig fået gjort noget ved det. Har ellers mange venner, der har været af sted til det, men af en eller anden grund er det ikke blevet til noget.


 2. Aug 29, 2010
  9:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg er ret sikker på at det lige er noget for dig 🙂
  Det er den sidste weekend i august, du/I skulle virkelig prøve at tage herover til det…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 31, 2010
  10:20 pm

  me_cloud

  Her er lige en hilsen fra en vaskeægte Horsensianer 🙂

  Jeg synes også altid at det mest fantastiske ved festivalen har været, at alle butikkerne gik med på legen, og selvom det altid var ret frustrerende at presse sig igennem menneskemængden på gågaden, så var der jo bare et eller andet over det, der gav den rigtige stemning. I år har de så valgt at flytte hele festivalen ned bag ved rådhuset, ifølge aviserne, pga. skærpede sikkerhedsforhold på gågaden. Området lige bagved rådhuset er jo normalt bare en lille park og så har de inddraget hele den store p-plads dernede, til at opstille boder på også. Så der har du forklaringen 🙂

  De bedste hilsner fra mig


 4. Aug 31, 2010
  10:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Me_cloud!

  Tak for informationen, dejligt at høre hvorfor ændringen er sket 🙂

  Jeg synes dog stadig at det er ærgeligt, for det skabte så meget stemning og var noget vi talte om bagefter. Men hvis det er et sikkerhedsspørgsmål, så bliver det jo nok ikke ændret tilbage….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 3, 2010
  8:36 pm

  me_cloud

  Der er sket lidt mere i sagen. Der er åbenbart flere end du og jeg, der er utilfredse med det, så der er nogen, der har indsamlet underskrifter, for at holde det på gågaden igen næste år! Jeg krydser fingre!


 6. Sep 3, 2010
  11:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Me_cloud!

  Det lyder da dejligt – og tak fordi du melder tilbage – så vil jeg da overveje det igen til næste år. Jeg krydser ihvert fald i den grad fingre for at det, for jeg synes at det var så meget bedre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!