Newyorkerbyheart

Muffins med orangeknas………..

Chokolade med orangeknas, appelsinsaft og -skal røres i dejen……..

Dejen fyldes i muffinsforme og er klar til bagning……..

……..og så skal de afkøles……..

Uhmmmmm………

Herregårds smørkage………..

På fredag skal vi til Odder og besøge Anette, som er hjemme fra Paris – og vi glæder os som sædvanlig til at se hende *S*
Vi havde aftalt at tage brød med fra bageren, fordi jeg er lidt ophængt i disse dage, men jeg bestemte mig for at bage idag og så fryse tingene ned, til på fredag – så håber jeg bare, at det vil smage lige så godt, som hvis det var friskbagt……..

Jeg bagte en Herregårds smørkage og så muffins med orangeknas. Opskriften fra muffins er fra ældre Femina blad og de er MEGET lækre! Det anbefales at de serveres smurt med en god appelsinmarmelade og pyntet med en udskåret marcipanblomst – det ser meget smukt ud i bladet – men de kan sagtens spises uden……

Muffins med orangeknas (Femina 47/2009), 12 stk.:
250 g blødt smør
250 g rørsukker
3 æg
fintrevet af 1½ appelsin (økologisk)
4 spsk. friskpresset appelsinsaft
100 g chokolade med orangeknas (jeg brugte Toms guldbarrer), hakket
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Pisk smør og sukker lyst og luftigt med en el-mikser. Pisk æggene i et ad gangen, pisk godt mellem hvert. Tilsæt appelsinsaft, -skal og hakket chokolade, vend det i med en dejskraber. Bland mel og bagepulver, vend det i dejen med så få tag som muligt.
Sæt muffinsforme på en bageplade med bagepapir, hvis formene er tynde, så brug 2 til hver muffin. Fyld dejen i formene og bag ved 180 grader i ca. 20 minutter. Tjek at de er gennembagte, inden de tages ud. Lad dem afkøle helt på en bagerist.
De kan spises som de er eller smøres med et tyndt lag, god appelsinmarmelade og en marcipanblomst – som laves ved at rulle lidt marcipan ud til ½ cm. tykkelse (gøres nemmest mellem to lag film), som udskæres til en blomst og lægges ovenpå marmeladen.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Aug 4, 2010
  8:23 am

  Piskeriset

  Arh, jeg er så meget til fals for smørkage! Især hvis der også er lidt glasur på – det er en af de ting, som mine kolleger gerne må tage med fra bageren! 😀

  Jeg prøvede at lave flere forskellige slags wienerbrød sidste år, men smørkage er det ikke blevet til endnu. Det må der gøres noget ved…


 2. Aug 4, 2010
  1:32 pm

  Charlotte den 2.

  Mums –

  Hej Birthe.

  Endnu Kager Der Smager:-)
  Som altid får jeg stor lyst til at bage når jeg læser din blog. Begge opskrifter skal afprøves inden længe. Jeg lurer på om dine muffinsforme er engangsforme – de ser ret kraftige ud. De gange jeg har bagt i engangsforme er kagerne fladet helt ud.
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 3. Aug 4, 2010
  8:57 pm

  Tina Andersen

  Hej. Et lille spørgsmål. har lagt mærke til at når jeg besøger din blog, står der på 'Live Traffic Feed' at jeg kommer fra Rødding. Hvilket jeg ikke gør. Bor mellem Aabenraa og Sønderborg. Det er jo sådan set uden betydning, men jeg undrer mig…. ellers tak for lækre opskrifter. Hilsen Tina


 4. Aug 5, 2010
  8:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, smørkage ER godt 😀 Jeg ved dog ikke lige hvad jeg har gjort galt denne gang, ihvert fald mislykkedes den, det har jeg aldrig prøvet før…..
  Jeg kommer som regel glasur på noget af det, jeg er jo ikke så meget til glasur. Har dog fundet ud af, at hvis jeg putter lidt mandelessens i, så kan jeg bedre spise det.

  Jeg kan slet ikke huske det med wienerbrød – men jeg kan heller ikke huske fra igår til i dag *S* – jeg må ind og kigge. Jeg har ikke selv forsøgt mig med wienerbrød.
  Du må helt sikkert prøve at bage smørkage – jeg lavede en for et stykke tid siden fra Femina – hvor der er marcipan i……den er virkelig god 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 5, 2010
  8:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Tak 😀

  Jeg kender godt de "tynde" papirsforme, dem køber jeg også af og til. Men disse har jeg fundet i SuperBrugsen – vil tro at Kvickly – også har dem – de hedder "amerikanske muffinsforme" og er mere kraftig i det – og større……

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Aug 7, 2010
  2:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Jeg ved ikke helt hvad jeg skal svare, for jeg ved ikke så meget om det, det er ikke rigtig noget som jeg har indflydelse på.

  /Newyorkerbyheart

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!