Newyorkerbyheart

Ovnbagte kartofler med rødløg, nye gulerødder og hvidløg…….

01 august , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Tilbehør/vegetar retter - Tags: , ,

Nye Samsø kartofler med frisk oregano, frisk timian, rødløg, gulerødder og hvidløg…….

Færdigbagt og klar til servering……..

Aftenens tallerken……..

Sidst vi var i Tyskland, købte vi 2 rump steaks ved slagteren. I dag kom de så på grillen (Smokey Joe) og blev serveret sammen med en kartoffelfad, som kom i ovnen. Det kunne også sagtens være tilberedt på grillen – i en foliebakke og over inddirekte varme – men da der ikke er så meget plads på Smokey Joe, blev ovnen brugt i stedet for. Jeg lavede bearnaisesauce til………

Egenlig skulle vi havde haft rester fra i går, men efter jeg var forbi Foodfanatics side, måtte jeg bare have en omgang ovnbagte kartofler *S* Det er sådan en skøn spise, for som Nadia skriver, så kan det jo varieres i det uendelige – efter hvad man har, hvad man kan lide og hvad det skal serveres til.
Jeg brugte nye rødløg og små nye gulerødder til (som bare blev vasket, ikke skrællet), det var SÅ godt…….

Ovnbagte kartofler med rødløg, nye gulerødder og hvidløg:
nye Samsø kartofler, vasket rene og evt. skåret i mindre stykker
små, nye gulerødder – vasket og skåret i mindre stykker
2 nye rødløg, skåret i både
4 fed hvidløg med skal
frisk timian
frisk oregano
Maldon salt, friskkværnet peber
lidt olivenolie
Dup kartoflerne tørre og kom dem i et ovnfast fad sammen med gulerødder og rødløg. Knus de hele hvidløgsfed let med en kniv, men lad skallen blive på. Bland hvidløg i, sammen med timian og oregano. Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt rundt og sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 25-30 minutter, eller til de er gyldne og møre. Server.

Kæresten har stadig en uge tilbage af hans ferie. Sidste uge lavede vi faktisk ikke noget, men i denne uge må vi hellere tage og sammen og få lavet lidt. I morgen går turen til Odense, som vi faktisk aldrig rigtig har udforsket. Jeg ved ikke hvor meget det bliver til i morgen, men vi skal en tur i den – forholdsvis – nye Ikea og så skal vi i Friluftsland, hvortil jeg har et gavekort, der skal bruges. Hvis vejret er til det, skal vi også gå en tur rundt i Odense by.
Vi har også talt om at tage et døgn til Slesvig og omegn, bare for at opleve lidt andet. Slesvig-Holsten – som jo er et gammelt stykke Danmark – skulle gemme på mange små perler og det er et område, vi aldrig rigtig har udforsket – og det ligger jo ikke så langt væk fra os. Det glæder jeg mig til, bare at komme lidt væk og føle at det er ferie *S*
På fredag går turen til Odder. Anette er hjemme igen fra Paris og jeg glæder mig SÅ meget til at se hende igen. Selvom det ikke er så længe siden sidst, så kan det aldrig blive tit nok……….

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Aug 1, 2010
  11:35 pm

  Piskeriset

  Slet ikke så ringe endda – et hyggeligt måltid 🙂

  Ej, jeg får lyst til bearnaise… måske jeg skal have det om nogle dage, når gemalen og jeg skal spise på restaurant. Så kan jeg endnu en gang snyde mig udenom at lave den selv, hvilket jeg dog snart bør få gjort! 😀


 2. Aug 2, 2010
  1:31 am

  Voksenmis

  Nordslesvig er dog en fantastisk idé!
  Lübeck er en skøn, skøn by at ose i, men jeg kan i hvert fald også anbefale Friederichstadt http://www.friedrichstadt.de/ – det er en utrolig smuk by! Og så er der kun ca. 2 timers køretur fra jeres by til Friederichstadt.

  God fornøjelse uanset hvor I ender!


 3. Aug 2, 2010
  8:42 pm

  Anonymous

  Jeg bor i Odense og jeg vil MEGET gerne komme med et tip!

  Nu ER du jo et madøre og derfor synes jeg helt klart du skal besøge isbutikken Il Gusto som ligger Vindegade 84 (jeg var nødt til at google adressen, da den for en indfødt som mig "bare" ligger overfor den smagløse).
  De sælger de mest fantastiske italienske is og de har dem i forskellige spændende smagsvarianter.

  En anden butik, som er et besøg værd er HJ Hansen http://www.hjhansen-vin.dk/
  På hjemmesiden ser det ud som om de kun har vin, men det er LANGT fra tilfældet! Det er en rigtig købmandsbutik, hvor du kan købe the, kaffe, chokolade, polynesiske vaniliestænger og et hav af marmelader, olider, eddiker og alt muligt andet "mad-nørderi".

  Uanset hvad I vælger at besøge, håber jeg, at I får en god tur til "min" by.


 4. Aug 2, 2010
  9:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Tja, det er jo ikke verdens mest ide-rige aftensmad, men det smagte godt 🙂

  Du må virkelig prøve at lave bearnaise, det er så godt og idag kan jeg slet ikke forstå at jeg har kunnet spise andet *pudse glorie*

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 2, 2010
  9:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Det blev ikke til så meget sightseeing, jeg var ved at løbe tør for kræfter, men vi gik en tur på gågaden. Vi fik is på Paradis Is, men da vi gik hjem så jeg godt skiltet med Il Gusto og det ærgede mig lidt – altså at vi havde fået is.
  Ej, jeg ville ønske jeg havde vidst det med HJ Hansen (har først set din kommentar nu), så ville jeg have ledt efter det. Det lyder lige som en butik for mig….

  Vi kommer helt klart tilbage, det er jo en skøn by 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Aug 2, 2010
  10:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Ups, havde lige overset dig – sorry! 🙂

  Jeg glæder mig meget, tror at det bliver rigtig hyggeligt. Vi var i Friedrichstat sidste år, men du har ret, det er absolut anbefalelsesværdigt – især sejlturen på kanalerne….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 3, 2010
  1:43 am

  foodfanatic

  Kære Birthe
  Jeg er glad for, at jeg kunne inspirere 🙂 Jeg kender alt for godt til det med, at jeg bare MÅ have noget bestemt at spise. Det sker faktisk lidt for ofte. Det er hårdt at være foodie, hva 😉
  Kh Nadia


 8. Aug 3, 2010
  1:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nadia!

  Det er jo det fede ved så mange madbloggere, at blive inspireret – også lidt det "værste", fordi man bliver så sulten 😉

  Det er enormt "hårdt" at være foodie!!

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!