Newyorkerbyheart

Snotforkølet……….

Grillede asparges med lidt høvlet parmesan…….

Gårsdagens tallerken…….

Dagen i går gik mest med at bringe mig up-to-date i blogverden og få renset ud i diverse mails. Hold da op hvor kan der ophobe sig mange mails, selvom jeg kun har været væk i 6 dage…….

Ind imellem måtte jeg også lige tage mig en lur, for forkølelse og feber raser i min krop, så det er med at slappe af så meget som muligt. Dog kan jeg ikke holde til at ligge ned hele tiden, så når jeg alligevel sidder op, kan jeg lige så godt for lavet noget imens *S*
Jeg er også så småt begyndt at kigge billederne igennem fra Firenze, så med lidt “held” kommer der indlæg om ferien i løbet af ugen.

Menuen i går aftes skulle være så let som mulig, for der var absolut ingen kræfter til at stå og kokkerere alt for længe. Så det blev til en steak stegt på grillpande, dertil en bagt kartoffel, hvidløgs-/krydderurtedressing (godt med hvidløg i, for at rense ud i kroppen) og grillede asparges med parmesan. Hvor simpelt det end var, så smagte det nu meget godt og vi blev ihvert fald mætte……

Hvidløgs-/krydderurtedressing (til bl. a. bagte kartofler):
2½ dl creme fraiche 9%
2 fed hvidløg, presset
purløg, finthakket
persille, finthakket
salt, friskkværnet peber
Rør det hele sammen og smag til. Lad det gerne stå og trække i ½-1 time, inden det skal bruges. Passer rigtig godt til bagte kartofler i stedet for det traditionelle (hvidløgs)smør.

Steaks og grillede asparges med parmesan og citron, 2 pers.:
2 gode steaks med fedtkant
olivenolie
Maldon salt, friskkværnet peber

Grillede asparges:
1 bdt. friske, grønne asparges
lidt olivenolie
Maldon salt, friskkværnet peber
½ citron
lidt høvlet parmesan
Tag steaks ud af køleskabet 20-30 minutter inden de skal steges. Rids fedtkanten, næsten ned til kødet. Dryp dem med lidt olivenolie og gnid det godt ind i kødet. Varm en grillpande godt op og når den er helt varm, steges steaks’ene først med fedtkanten nedad. Når den er blevet gylden lægges de ned og steges helt almindeligt, pres evt. lidt ned på dem, for at få grillstriberne. Når de har fået grillstriber den ene vej, så vend dem 1/4 omgang, så de får gitter-mønstret. Steg til de er som ønsket. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tag dem af panden og lad dem hvile et par minutter inden de serveres.
Knæk det nederste af de grønne asparges. Skyl dem og dup dem helt tørre. Brug dem samme (grill)pande, som steaks er stegt på, det giver en rigtig god smag til aspargesene. Dryp dem med ganske lidt olie og vend rundt. Kom dem på den godt varme grillpande og steg 2-3 minutter så de får lidt grillstriber, vend dem ofte. Tag dem af og dryp med lidt friskpresset citronsaft, krydr med salt og friskkværnet peber og drys til sidst med høvlet parmesan. Server straks.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Aug 22, 2010
  2:04 pm

  På sporet af succes

  Uhm Uhm Uhm… det ville liiiiige være en ret til min forkølelse 🙂

  Cammilla


 2. Aug 22, 2010
  3:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Cammilla!

  Det hjalp nu ikke væsentlig på min, men det smagte godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 22, 2010
  11:21 pm

  Piskeriset

  Jeg skulle ellers lige til at spørge, om det hjalp med hvidløg 🙂

  Ellers vil jeg anbefale med chili – det brænder godt nok en del og varmer temmelig godt, men jeg har en idé om, at det må være sundt og hjælpe immunforsvaret.

  God bedring!


 4. Aug 23, 2010
  11:25 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  God ide, jeg må prøve med chili. Jeg drikker også lunken vand med friskpresset citronsaft i, ikke nogen nydelse, men hvis det hjælper så er det jo godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!