Newyorkerbyheart

Cannelloni med spinat og ricotta (fra bogen “Italia amore – mad fra det italienske køkken” af Caroline Hofberg, Thaning & Appel)…..

“Bogen “Italia amore – Mad fra det italienske køkken” af Caroline Hofberg, Thaning & Appel……….

Ricotta-/spinatblandingen…….

Ricotta-/spinatblandingen fordeles på lasagnepladerne…….

……og rulles sammen……

Halveres og lægges i et godt smurt, ovnfast fad……..

Bechamelsaucen hældes over…….

Den færdig gratinerede ret………

Salaten……..

Aftenens tallerken……..

Dagens aftensmad kommer fra bogen “Italia amore – Mad fra det italienske køkken” af Caroline Hofberg, Thaning & Appel – og hvilken SKØØØØØN bog!
Hvis du som jeg er (meget) forelsket i Italien og det italienske køkken, så invester i denne bog. Den er fyldt med de lækreste opskrifter, billeder der får godt gang i mundvandet og smukke billeder fra Italien.
Jeg kunne snildt leve af at lave mad fra denne bog i flere måneder, men det ville jo nok blive lidt ensidigt, så det må jeg hellere lade være med.
Ud over at indeholde opskrifter, fortæller den også lidt om madtraditioner i henholdsvis det nordlige, det centrale og det sydlige Italien.

I søndags da vi handlede ind i Bilka, benyttede jeg mig af muligheden for at købe ricotta. Det er virkelig svært for mig at købe i den lille by hvor jeg bor, så når jeg har muligheden, så er det med at udnytte den. Man kan faktisk også selv lave ricotta, hvis det skulle være…….
Men altså, da jeg nu havde ricotta i huset faldt mit valg i aften på en klassisk ret: cannelloni med spinat og ricotta. I bogen hedder opskriften faktisk “Crepes-cannelloni med spinat og ricotta”, fordi i stedet for lasagneplader er der bagt crepes, som spinat-/ricottafyldet rulles i. Mine kræfter rakte ikke til at bage pandekager i dag, så jeg tog nogle friske lasagneplader op fra fryseren – det lyder lidt underligt, men altså købt friske og som så er frosset – som jeg brugte i stedet for. Jeg brugte et fed hvidløg mere end i original opskriften og så kom jeg lidt frisk, revet muskat i bechamelsaucen også, selvom det ikke stod i opskriften. Jeg brugte også frosset spinat – som blev optøet i microovnen – istedet for frisk spinat.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Cannelloni med spinat og ricotta (fra bogen “Italia amore – Mad fra det italienske køkken“, Thaning & Appel): 2-3 pers.:
3-4 store, friske lasagneplader
Fyld:
400 g frosset spinat
250 g ricottaost
1 æggeblomme
1 dl frisk, revet parmesan
2 fed hvidløg, knust og finthakket
frisk, revet muskatnød efter smag
salt, friskkværnet peber
Bechamelsauce:
50 g smør
½ dl mel
4 dl skummetmælk
1 dl frisk, revet parmesan
frisk, revet muskatnød efter smagt
salt, friskkværnet peber
Kom spinaten i en beholder der kan gå i microovnen og som har et låg. Kom en ganske lille sjat vand ved, læg låget løst på og giv det ca. 5 minutter i microovnen. Hæld den nu optøede spinat i en sigte og lad det køle af. Pres spinaten godt ned mod sigten, så al væden presses ud af den – eller ihvert fald så meget som overhovedet muligt. Hak spinaten meget fint.
Bland ricotta, æggeblomme, hvidløg, muskat, salt og friskkværnet peber sammen. Tilsæt den helt afkølede spinat og rør godt rundt. Smag til.
Til bechamelsaucen smeltet smørret i en gryde og melet drysses i, pisk det sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt. Lad saucen koge igennem i 5 minutters tid, mens der røres i det så det ikke brænder på, men så melsmagen koges væk. Krydr med salt, friskkværnet peber og muskatnød. Tag gryden af varmen og rør parmesanosten i, rør til osten er helt smeltet.
Smør et ovnfast fad rigtig godt. Fordel spinatblandingen på de friske lasagneplader og rul dem stramt sammen. Halver dem – eller skær dem i 3 stykker – alt efter hvad der passer til dig fad. Læg dem tæt sammen i fadet og med lukningen nedad, så de ikke åbner sig. Forsæt til al fyldet er brugt. Hæld bechamelsaucen over og sæt i ovnen ved 225 grader i ca. 20-25 minutter.

Det ville have været godt med en salat til, men hos os blev det kun til en salat med tomater, bøffelmozzarella, basilikum og nogle af de lækre oliven vi havde med hjem fra Firenze. Der dryppes med lidt god olivenolie og krydres med salt og friskkværnet peber.

Tak til alle Jer der har lagt kommentarer inde på min nye blogMagasinet Mad! – til jer der har sendt søde og varmende kommentarer herinde på bloggen og på min mail. Det er så dejligt at så mange er glade på mine vegne, det bekræfter mig i, at det er det rigtige valg jeg har truffet. Jeg har altid elsket at skrive og har gennem min barn- og ungdom skrevet meget forskelligt, som alt sammen kun endte i skrivebordsskuffen. Det er en drøm der går i opfyldelse, at det nu på den måde bliver “officielt”.

Det er helt utroligt at vi allerede er gået ind i september måned – som er min yndlings måned – og som tit bringer så dejligt vejr. Indtil videre er i år ingen undtagelse. Det føles som om luften bliver meget mere klar i september og så er der bare noget næsten magisk over en klar, solrig september dag. Det er som om at også himlen bliver mere blå i september, selvom det sikkert er noget jeg bare bilder mig ind.
I morgen aften tror jeg at vi kører en tur til Haderslev. I anledning af at der er jazz-festival i byen, holder butikkerne længe åbent og da Haderslev jo er en hyggelig by – og vejret skulle blive godt – så vil vi ud og nyde livet lidt…….

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Sep 3, 2010
  9:35 am

  Piskeriset

  Rigtig god idé med lasagnepladerne! Sidste år havde jeg svært ved at skaffe pastarør, men det lykkedes da til sidst – det her er jo meget lettere i en hurtig vending 🙂

  (og så er italiensk mad jo helt forførende skønt! Hvis jeg nogensinde bliver millionær (hahah!), så ville jeg gøre det til rutine at bo i Italien i forårsmånederne og kokkerere med de lækre råvarer!)


 2. Sep 3, 2010
  12:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, cannolloni-rørene kan være virkelig svære at opdrive her i DK, men dette fungerede virkelig fint – og det er jo det samme resultat i den sidste ende – og det sammen de er lavet af 🙂

  Jeg ville helt bestemt heller ikke have noget imod at bo i Italien i en stor del af året, måske fordelt på 1/3 af året i Italien, 1/3 af året i Sydfrankrig og 1/3 af året i USA 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 3, 2010
  12:29 pm

  Kirsten

  Ups! En italiensk kogebog jeg ikke har? Den må straks indkøbes til samlingen. Jeg er lige så vild med italien og italiensk mad som du er, canneloni har jeg dog aldrig laves, men det skal da bare prøves! Ser jo super lækkert ud. Rigtig god weekend til dig.


 4. Sep 3, 2010
  12:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kirsten!

  Ja, jeg synes ihvert fald at det er en fed kogebog – og sikke nogle billeder – jeg sad og svømmede helt væk 🙂

  Du skal da lave cannelloni, det er SÅ lækkert. Jeg har også lavet dem i en anden udgave med en tomatsauce, du kan se den her: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2007/05/cannelloni-med-spinat-og-ricotta.html

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 3, 2010
  8:16 pm

  anne

  Hej Birthe.
  Det ser super lækkert ud. Mht ricotta så har Rebecca fra workingclass foodies en let opskrift:
  http://www.hungrynation.tv/wcfoodies/episode/WCF_20100719/how-to-make-ricotta-zucchini-pancakes-recipe

  God fornøjelse
  Mvh Anne


 6. Sep 3, 2010
  11:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Tak for din kommentar og det var virkelig lækkert 🙂

  Tak for linket, jeg må prøve at lave ricotta engang, tippet er hermed givet videre.

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 8, 2010
  9:49 am

  Anonymous

  hejsa Birthe

  du skriver at du syntes himmelen er mere blå i september og at det nok bare er dig. Det er der faktisk en forklaring på, så det er ikke bare dig. Luften kommer somregel nordfra i september måned. Denne luft er mere tør og indeholder mindre støv. der er altså færre vandpartikler og støvkorn til og "farve" himmelen. i den klare luft brydes lyset i den blå farve og den træder mere igennem pga. de manglende partikler. Så du er bare observant:-)

  Rikke


 8. Sep 8, 2010
  11:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Tak for din kommentar og forklaring, dejligt at vide, at det er rigtigt det jeg har set 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!