Newyorkerbyheart

Cremet kyllinge-/spinatlasagne (Spis Bedre nr. 9/2010)……..

Kylling svitses sammen med løg……..

Hvidløg og snackpeber tilsættes……

Lasagneplader og så spinat ovenpå……

……..så kyllingeblandingen……

……revet emmentaler……..

……..og tilsidst fløde-/hvidvinssaucen…….

Forsæt og slut af med saucen og revet ost…….

Færdigbagt og klar til servering………

Aftenens tallerken…….

Som mange af Jer har lagt mærke til og kommenteret, så er udseendet på min blog ændret og jeg har fået et nyt, flot logo som jeg er super glad for. Igen, TAK Michelle!
Personligt kan jeg rigtig godt lide den brune farve, den er hyggelig og indbydende synes jeg og jeg tror at det bliver sådan min blog kommer til at se ud i fremtiden – ihvert fald indtil jeg synes at det skal ændres igen. Jeg kan også forstå at flere har nemmere ved at læse den nu og det er da glædeligt *S*

Bortset fra at sidde og nørkle med min blog, ja så har jeg ikke rigtig lavet noget i dag. Jeg var på tennisbanen i går og da vejret var så godt, ja så blev jeg nok deroppe længere end godt var. I hvert fald kunne jeg mærke i dag da jeg vågnede, at jeg egentlig helst bare ville blive liggende i sengen hele dagen, jeg var uendelig træt. Men kroppen kan jo heller ikke holde ud til at ligge ned hele tiden, så jeg fik hejst mig selv op, men det var næppe noget kønt syn (jeg undgik behændigt husets spejle!!). Så kan jeg lære det, sådan at overgøre det – det er igen den stop-knap som jeg mangler……..
Jeg var deroppe i knap 1½ time, hvoraf jeg måske spillede i 1 lille times tid. I dag var det så tennistræning, som jeg måtte springe over, jeg kunne overhovedet ikke mobilisere kræfterne og jeg tror faktisk heller ikke, at jeg ville være i stand til at holde på en ketcher. Alle led er brændvarme, så det er bare med at få slappet af nu og tage den med ro de næste dage.

Menuen i dag har stået på cremet kyllinge-/spinatlasagne fra Spis Bedre nr. 9/2010, utrolig lækker sag, som kan anbefales!
Kombinationen af (madlavnings)fløde og hvidvin er virkelig en lækker og anderledes smag til lasagnen, som jeg var ret vild med.
I original opskriften bruges der altså piskefløde, men jeg valgte madlavningsfløde og jævnede den så lidt, som det stod anbefalet i bladet.
Jeg brugte Chermoula krydderi istedet for grillkrydderi, jeg tilsatte løg, hvidløg og snackpeber, brugte frosset spinat i stedet for frisk (optøede det i microovnen), tørrede lasagneplader i stedet for friske og brugte emmentaler – men overså totalt parmesanosten – som skulle have været på toppen.

Cremet kyllinge-/spinatlasagne (Spis Bedre nr. 9/2010), 4 pers.:
3 kyllingebrystfileter, skåret i strimler
lidt Chermoula-krydderi
salt, friskkværnet peber
olie til stegning
350 g frosset spinat, optøet i microovn og godt afdryppet
1 spsk. majsstivelse rørt ud i koldt vand
1 løg, hakket
3 fed hvidløg, knust og finthakket
1 snackpeber, i små tern
3 dl madlavningsfløde
2 dl hvidvin
lasagneplader
3 dl emmentaler, revet
2 dl parmesanost, frisk og fintrevet (som jeg totalt havde overset!)
Kom den frosne spinat i en beholder med låg, der kan tåle at komme i microovnen og læg kun låget løst på. Giv det ca. 5 minutter, hæld det op i en sigte og lad det dryppe godt af. Pres evt. med en spiseske ned mod sigten, så det sidste væske kommer ud. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, vend det godt rundt.
Varm olie op på en pande og kom kyllingestrimlerne på, steg dem gyldne og krydr med Chermoula-krydderi, salt og friskkværnet peber. Kom løg ved og lad det stege, til løget begynder at blive gyldent, rør i det. Tilsæt hvidløg og snackpeber, lad det stege i et par minutter under omrøring, smag til og tag af varmen.
Kom fløde og hvidvin i en gryde og lad det småsimre i ca. 5 minutters tid. Jævn det med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand og lad det koge igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Riv begge slags oste, så de er klare.
Smør et ovnfast fad og kom lidt af flødesaucen i bunden. Læg så lasagneplader, spinat, kyllingeblanding og emmentaler lagvis – til det hele er brugt op. Slut af med lasagneplader og et lag sauce. Drys med parmesanost og sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter, til lasagnen er gratineret.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Sep 6, 2010
  11:01 pm

  Piskeriset

  Mmmm… lasagne… mmmm… *suk*

  Så sent som for to timer siden konkluderede jeg over for gemalen, at der var i hvert fald ét minus ved at blogge, og det var, at vi meget sjældent får ting som lasagne og pandekager nu, for jeg laver konstant noget nyt! Og jeg eeelsker lasagne! (det affødte så, at han pludselig lovede, at det ville han snart lave til mig, men det er en anden sag).


 2. Sep 7, 2010
  8:49 am

  Astrid Werge

  Uhm jeg lavede den lasagne i lørdags. Den er bare go – og vandt en del tilhængere i familien.
  Jeg er til gengæld totalt tilhænger af dit nye look på bloggen.

  – og i øvrigt følger jeg også fast med på magasinetmad.dk

  Knus
  Astrid


 3. Sep 7, 2010
  11:16 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, lasagne er godt og i enhver tænkelig afskygning 🙂

  Det er rigtigt, nogle af de "go'e gamle retter" får vi også sjældent, fordi der er så mange ting der skal afprøves. Men jeg prøver alligevel at holde fast i nogle af dem, såsom lasagne. Kæresten derimod brokker sig engang imellem over, at det bliver til for få gammeldags frikadeller, bøf med løg osv….

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Sep 7, 2010
  11:17 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Astrid!

  Ja, den er virkelig lækker og anbefalelsesværdig 🙂

  Dejligt at høre at du synes om det nye look – og at du også følger min anden blog…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 7, 2010
  3:21 pm

  Stine

  Hej Birthe.

  Det ser lækkert ud 🙂 Ikke nok med at du inspirerer mig rent madmæssigt – jeg har også købt den køkkenmaskine du investerede i tidligere på året 🙂 Jeg er rigtig tilfreds med den. Jeg ville lige spørge dig om du har prøvet at lave smoothies i blenderen med isterninger. Det står nemlig ikke i brugsanvisningen om man kan det, og jeg vil jo gerne passe på den 🙂

  Mange hilsner Stine – en fast læser hos dig 🙂


 6. Sep 7, 2010
  6:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Stine!

  Tak, det smagte også virkelig godt 🙂

  Nej, jeg må med skam sige, at jeg ikke har prøvet at lave smoothies i blenderen. Men jeg vil da tro at den er stærk nok til det….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jul 26, 2011
  5:39 pm

  fra Karise

  Endnu engang reddede du min og min families aftensmåltid. Den smager jo fantastisk!


 8. Jul 27, 2011
  11:12 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Fregnede Louise!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg er glad for at jeg kan være med til at redde din aftensmad, det er altid dejligt at høre…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!