Newyorkerbyheart

Fantastisk lækker pizza med æble, laks og wasabidressing (fra bogen “Klap gællerne i” af Susanne E. Rasmussen, Thaning og Appel)…….

 Bogen “Klap gællerne i” af Susanne E. Rasmussen, Thaning & Appel……..

 Wasabidressing……….

Meget tynde skiver af æble lægges på pizzaen……

Så asparges, spinat og mozzarella…….

 ……og bacon…….

 Pizzaen forbages og så kommes tynde skiver af laks på……

Den færdigbagte pizza dryppes med wasabidressing……..

Så kommes salat og hel, høvlet parmesanost på……..

Uhmmmm……..

Allerførst vil jeg gerne sige mange TAK for den store interesse der er vist for min lille give-away. Det er da helt overvældende!
Jeg har besluttet IKKE at besvare hver enkelt kommentar, fordi det er lidt for uoverskueligt for mig, det håber jeg at I kan acceptere. Men I kan være helt sikker på at jeg læser hver eneste kommentar I lægger herinde. Jeg kan godt se at nogle af Jer har stillet spørgsmål o. lign. Hvis der er noget I mangler svar på, vil I så ikke godt være søde at skrive igen?
Det er kun til det ene indlæg at jeg vælger ikke at besvare kommentarer – ellers besvarer jeg selvfølgelig alle kommentarer – ligesom jeg plejer at gøre……..

Jeg er bare SÅ træt for – igen! Kæresten sagde en dag til mig, at han synes det er helt utroligt at jeg ikke er blevet skør eller er totalt urimelig hele tiden, så lidt som jeg rent faktisk sover *S* Det var da sødt, men det er sandt, jeg sover ikke særlig meget!
Som jeg har beskrevet flere gange, så har mit sovemønster altid været meget afbrudt – da jeg var barn og ung var det af frygt – nu er det sygdommen der plager mig. I tidsrummet fra 01.30 – 10.00 har jeg haft en god nat, hvis jeg ialt får 4½ timers søvn. Gad vide om jeg kan blive ved med at leve sådan resten af mit liv? På den anden side har jeg jo gjort det indtil nu, så kan jeg vel også fortsætte……….

Dagens menu har jeg taget fra bogen “Klap gællerne i” af Susanne E. Rasmussen, Thaning & Appel, som virkelig er en skøn bog, fyldt med de lækreste fiskeretter. Jeg bestemte mig for at lave denne ret, den allerførste dag jeg bladrede bogen igennem, den lyder bare så skøn – og i dag skulle det så være!
Hold da op for en SKØN og VELSMAGENDE ret, som jeg kun kan anbefale Jer på det allervarmeste at lave. Smagskombinationerne af æble, laks, bacon og wasabi-dressingen er SÅ genial. Jeg brugte dog kun 1 æble, hvor der i original opskriften stod 3 – jeg var nervøs for at hvis jeg brugte for mange æbler – så ville jeg ikke kunne “sælge” den til kæresten *S*
Jeg havde ikke frisk spinat, så jeg brugte noget frosset som jeg tøede op i microovn og pressede al væde ud af. Jeg kom lidt mere laks på, end der stod i original opskriften.
Igen sprang jeg over det lave gærde og købte mig til pizzadejen! Mine hænder og arme nægte at lave dej lige pt., så jeg må ty til den nemme løsning. Jeg købte dog færdige fuldkornspizza, for at bøde lidt på samvittigheden *S*
Netto havde nogen i sidste uge og de fungerer faktisk rigtig fint……..
Jeg lavede 2, en til i aften og 1 til i morgen hvor jeg jo skal til italiensk og derfor helst vil have noget nemt klar til aftensmad.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Fantastisk lækker pizza med æble, laks og wasabidressing (fra bogen “Klap gællerne i” af Susanne E. Rasmussen, Thaning & Appel), 4 pers.:
2 stk. færdigkøbte fuldkornspizzadej
lidt olivenolie
1 Pink Lady æble, kernehuset fjernet og skåret i ultratynde skiver
1 bdt. asparges, det nederste knækket af, skyllet, duppet tørre og halveret på tværs
150 g frosset spinat, optøet i microovn og al væde presset ud
200 g frisk mozzarella skåret i tynde skiver
350 g fersk laks, det mørke kød skåret fra og derefter skåret i tynde strimler
½ pakke bacon i skiver, skåret i mindre stykker
Maldon salt, friskkværnet peber
et par håndfulde blandede salatblade, godt skyllede og slynget tør
lidt hel parmesan, høvlet i tynde skiver

Wasabi-dressing:
4 spsk. god, koldpresset rapsolie
1-1½ tsk. wasabi (eller efter smag)
2 tsk. flydende honning
salt, friskkværnet peber
Forvarm ovnen til 250 grader. Læg pizzadej på 2 bageplader, bred dem lidt ud med hænderne og pensl dem så med lidt olivenolie. Fordel de tynde skiver af æble ovenpå og derefter asparges, spinat, mozzarella og bacon – drys med lidt salt og friskkværnet peber.
Sæt en pizza i ovnen ad gangen, bag i 10 minutter. Tag ud, læg de tynde skiver af laks, krydr med lidt salt og friskkværnet peber og bag i yderligere 3-5 minutter. Dryp med wasabi-dressing, læg salatblade på og drys med høvlet parmesanost.
Lav den anden pizza på samme måde og server.

I dag har jeg været med til afslutning på tennis-sæsonen. Jeg kunne ellers overhovedet ikke overskue det, men kæreste mente at det ville være godt for mig, så jeg tog med – og da jeg stod oppe på tennisbanen, var jeg glad for at jeg tog med.
Jeg spillede en lille smule og tabte – selvfølgelig – til dem alle sammen. Jeg er jo den eneste med et “handicap” så jeg er den alle slår, men det er helt fint for mig, så længe de gider at have mig med *S*
Da jeg fortalte om aftenens menu, kiggede de alle meget skeptiske på mig og jeg tror faktisk at nogle af dem havde lidt ondt af kæresten……
Nu er det slut på den officielle tennissæson og jeg glæder mig allerede til næste år. Jeg kan jo slet ikke spille som de andre, men alligevel er der små fremskridt for mig også – og det glæder mig……

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Sep 28, 2010
  9:51 am

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe.
  Ikke nok med at den pizza lyder lækker med de produkter, men den ser også gudeskøn ud. Efter de billeder ( meget flotte fotos du tager) vil jeg fluks købe færdig dej, den ser sprød og fin ud:-)
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 2. Sep 28, 2010
  11:10 am

  Newyorkerbyheart

  hej Charlotte den 2.!

  Den var så lækker og skal helt sikkert laves igen – virkelig skønne smage – der passer godt sammen 🙂

  Dejen var virkelig sprød og selvom jeg har lidt dårlig samvittighed over at købe færdig dej, så smagte det altså godt…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 28, 2010
  12:27 pm

  Anonymous

  Hej, og tak for din skønne blog, som jeg er ny læser af. Fandt dig faktisk da jeg søgte en fiskeret, og du omtalte en anden ret fra denne fiskebog. Den var, ganske som du skrev, rigtig lækker, så den her skal helt sikkert også prøves.
  Igen, tak for en skøn blog.
  Mange hilsner Louise


 4. Sep 28, 2010
  1:33 pm

  Newyorkerbyheart

  hej Louise!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende, det glæder mig 🙂

  Jeg håber at du laver denne, for den er SÅ god, kan kun anbefale den på det varmeste…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 28, 2010
  3:17 pm

  Piskeriset

  Hold op en spændende ret – jeg er fascineret! Den må jeg hellere prøve på et… argh, nu røg jeg i fælden igen! 😀

  Jeg har kigget på den kogebog flere gange, men endnu ikke taget mig sammen til at købe den. Det er derfor dejligt at høre lidt mere om retterne derfra 🙂

  Krydser fingre for mere søvn – plejer det at hjælpe, når det bliver mere mørkt?


 6. Sep 28, 2010
  4:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, den er spændende og da jeg lavede den, tænkte jeg faktisk på dig! Den smagte umanerlig godt 🙂

  Desværre hjælper det ikke rigtigt at det bliver mere mørkt. Det er noget der altid har fulgt mig og nogle mener, at det er mangel på søvn (= konstant stress) som har gjort mig syg….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 28, 2010
  8:39 pm

  SushiStegen

  Kære Birthe,

  din stakkel, det er så svært, når man ikke kan sove og især når man så hårdt har brug for det. Jeg vil ikke spille klog på din sygdom, men noget der har hjulpet mig i de perioder, jeg ikke kunne sove, har været at lytte til en afspændingscd. Jeg bruger selv Bobby Zachariae's afspænding fra hans bog om stress.
  Mine tanker er hos dig, jeg håber du får en rimelig nat.

  kh SS


 8. Sep 28, 2010
  10:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushistegen!

  Tusinde tak for din søde mail, engang imellem bliver jeg så frustreret over det, men det er jo så set noget jeg har været vant til i al den tid jeg kan huske tilbage.
  Jeg har prøvet forskellige ting, også afspænding, men desværre er der ikke rigtig noget der hjælper. Det kan hjælpe mig til at falde nemmere i søvn, men smerter gør almen uro gør, at jeg bare skal op utallige gange om natten – desværre….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Sep 30, 2010
  10:20 am

  Konsinski

  Begynder helt at overveje hvor mange meter bogreol med kogebøger du snart må have, du kommer virkelig godt omkring i bøger og magasiner 🙂 Må være fantastisk!!


 10. Sep 30, 2010
  11:19 am

  Newyorkerbyheart

  hej Kosinski!

  Jeg har rigtig mange bøger – og hvis vi kunne bygge ud, havde vi nok gjort det – men det kan vi "heldigvis" ikke 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!