Newyorkerbyheart

Grønsagslasagne (fra bogen “Baronessens sunde fastfood” af Caroline Fleming, forlaget Lindhardt & Ringhof)………

Bogen “Baronessens sunde fastfood” af Caroline Fleming, forlaget Lindhardt & Ringhof……

Alle grønsagerne svitses…….

Tomatsauce hældes ved sammen med friske tomater, tomater fra dåse, laurbærblade rødvin og den hårde kant af et stykke parmesanost……..

 Et lag af grøntsagssaucen i bunden og så nogle klatter mascapone……

 …..så frosset, optøet spinat……

 …….og et lag ost…….

 Den bagte lasagne (beklager den dårlige billedkvalitet)…….

……og den sjuskede anretning – men det smagte godt!……..

I fredags lavede jeg grønsagslasagne fra den nye bog fra Caroline Fleming “Baronessens sunde fastfood“, forlaget Lindhardt & Ringhof. Lasagnen blev rigtig god, med en dejlig smag og så bare masser af grønsager – men helt sund er den næppe *S*
Jeg beklager dog at billederne ikke er blevet så gode. Jeg var helt usandsynlig træt og derfor – åbenbart – også meget sjusket! Det skal dog ikke få Jer til ikke at lave denne ret, for det fortjener den bestemt ikke……

Den kan laves hurtig eller den kan stå og simre – grønsagssaucen altså – en hel dag, det bestemmer du selv. Min grønsagssauce stod i ca. ½ times tid. Jeg lavede lidt om på opskriften i det jeg kun brugte 1 bøtte mascarpone, jeg brugte frosset spinat som jeg tøede op, jeg brugte kun 2 laurbærblade istedet for 4 og så skar jeg lidt ned på den revne ost – 400 g var lige i overkanten – selv for mig der ellers elsker ost. Jeg fik dog næsten helt dårlig samvittighed over at se alt det ost. Jeg vil tro at jeg brugte ca. 300 g. Jeg brugte emmentaler i stedet for gruyere.
Jeg tilsatte den hårde kant fra et stykke parmesanost, som jeg næsten altid gør når jeg laver tomatsauce. Når jeg har et stykke, så fryser jeg det bare og så har jeg altid lidt ekstra smag til at tilsætte pastasaucer osv.

Baronessens sunde fastfood“, forlaget Lindhardt & Ringhof er Caroline Flemings 2. kogebog og endnu engang er den fyldt med lækre – og hurtige – retter, flotte billeder og masser af tips. Jeg har i hvert fald sat mærke ved indtil flere opskrifter som jeg gerne vil have prøvet af – så I kan godt glæde Jer……..

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Grønsagslasagne (fra bogen “Baronessens sunde fastfood” af Caroline Fleming, forlaget Lindhardt & Ringhof), 4 pers.:
1½ løg, finthakket
1 squash skåret i tynde skiver
1 aubergine skåret i tynde skiver
1 rød peberfrugt skåret i tynde strimler
1 gul peberfrugt skåret i tynde strimler
3 fed hvidløg, knust og finthakket
7 dl tomatpassata
400 g modne San Marzano tomater, skåret i tern
1 dåse hakkede tomater
1 håndfuld friske basilikumblade
2 laurbærblade
en ordentlig sjat rødvin
salt, friskkværnet peber
1 pose frosset spinat, optøet og vandet godt afdryppet
1 bøtte mascarpone (250 g)
ca. 300 g blandet hel parmesan, fintrevet og emmentaler
den hårde kant af et stykke parmesanost
lasagneplader
olivenolie
Varm olie op i en stor gryde og sauter løg, til de bliver bløde. Tilsæt squash, aubergine, rød og gul peber, og svits det i nogle minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg og vend godt rundt, lad det stege med i et minuts tid. Tilsæt tomatpassata, flåede tomater, friske tomater og den hårde parmesan kant – vend godt rundt. Lad det simre i ca. 10 minutter. Tilsæt så rødvin, laurbærblade, basilikumblade, salt og friskkværnet peber og lad det simre i endnu 5 minutter eller skru ned og lad det simre i flere timer – alt efter hvad du har tid til. Smag til.
Når saucen har simret så længe som du har tid til, så fjern laurbærblade og den hårde parmesan kant. Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft). Riv osten så den er klar. Pres al væden ud af den optøede spinat (jeg optøede den i microovn i ca. 5 minutter).
Tag et ovnfast fad og start med at komme et lag grønsagssauce, så 5 spsk. mascarpone, spinat, revet ost og lasagneplader. Forsæt sådan ind til alt er brugt op, slut af med revet ost. Sæt i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gylden.

I går havde vi besøg af kæresten søster og hendes kæreste, vi havde en virkelig hyggelig aften. Vi fik spillet “Bet you brain“, et spil som jeg har vundet tidligere på året, men som vi endnu ikke havde fået åbnet. I går var en god anledning og det var faktisk et rigtig godt spil. Det er længe siden vi har haft sådan en spille aften, det er SÅ hyggeligt *S*
Jeg havde lavet pulled pork, fordi siden jeg fortalte dem om det, så har hendes kæreste fået det på hjernen. Jeg tror at de kunne lide det *S* De fik ihvert fald noget med hjem…….

I dag er jeg bare totalt smadret – og det blev ikke engang sent i går! Faktisk har jeg været træt i flere dage, fordi jeg nok har kørt mig selv “lidt” for hårdt, men i dag har været helt slemt. Jeg sov til kl. 12, så sov jeg igen fra kl. 16 til kl. 19 og nu er jeg parat til at gå i seng igen. Jeg er simpelthen ved at segne af træthed og så laver min krop sin egen protest, ved at sende smerter rundt i hele kroppen. Der er ikke andet at gøre end at lytte til kroppen – hvor uenig jeg end er med den – det er i sidste ende den der bestemmer……..

Jeg har fået leget lidt med min nye ismaskine fra WhiteAway, jeg håber, at jeg har kræfter til at skrive om det i morgen, det blev ihvert fald en succes *S*

Godnat – og sweet dreams………….
Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Sep 27, 2010
  8:58 am

  Charlotte den 2.

  Godmorgen Birthe –
  når du læser dette er det nok ikke morgen:-). Endnu en gang presser du dig selv alt for hårdt, kender det fra mig selv, citronen SKAL pesses til sidste dråbe. Når du er kørt helt ned til sokkeholderne, har du så ikke en ret i fryseren du kunne tage op. Jeg synes det er rigtig synd du kører dig selv så hårdt. Jeg ønsker dig en rigtig god dag;-) uden fisen alt for meget frem og tilbage, fra een der kun ønsker det bedste for dig.
  Mange hilsner Charlotte den 2.


 2. Sep 27, 2010
  1:50 pm

  Newyorkerbyheart

  hej Charlotte den 2.!

  Du har ret, jeg kører mig selv ret hårdt – hvis der er bare den mindste rest af energi tilbage – skal jeg nok sørge for at det bliver brugt…….og helst lidt til! 🙂

  Det er bare så svært når jeg brænder for noget, så kan jeg ikke stoppe mig selv – når jeg så oveni købet finder nogen som synes jeg kan bruges til noget, selvom jeg har det "handicap" jeg har – så bliver jeg helt overstatisk……

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 28, 2010
  3:22 pm

  Piskeriset

  Lasagne er bare noget af den bedste mad, man kan få – i hvert fald i følge Garfield og jeg! 😀

  Hm, 300 g parmesan – ja, så er den ikke rigtig sund, men den er helt sikkert velsmagende 😛


 4. Sep 28, 2010
  3:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, lasagne er altid godt – i enhver form 🙂

  Jeg tror bestemt heller ikke at en var helt sundt, men den indeholder da ihvert fald mange grønsager….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 28, 2010
  8:19 pm

  Anonymous

  Det er en rigtig god ide det med parmesan-skorpen! Det vil jeg prøve næste gang.
  Jeg kan imidlertid også anbefale noget andet, som jeg synes giver en lækker, og autentisk italiensk "cucina della nonna" (bedstemors traditionelle køkken:-). Nemlig at putte lidt revet picorino-ost til retten.

  Mange hilsner fra en hemmelig fan!


 6. Sep 28, 2010
  10:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej "hemmelige fan"!

  Ja, det giver ihvert fald en god smag til mange tomatsaucer 🙂

  Tak for tippet med picorinoosten, det må jeg huske og er hermed givet videre……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!