Newyorkerbyheart

Kyllingefilet med italiensk fyld, citronkartofler og rødvinssauce (fra bogen “Drakamöllans Køkken”, Forlaget Klematis)…….

Drakamöllans Køkken” af Ingalill Thorsell og Eve Maltais, Forlaget Klematis……….

Citronkartoflerne er klar til at komme i ovnen…….

Sukkeret til saucen, smeltes…….

Rødløg, hvidløg og rosiner steges lidt i sukkeret……..

Rødvin hældes ved…….

……..og så kalvefond og stilke fra krydderurter……..

Der skæres en lomme i kyllingebrystfileterne, som fyldes med brie, soltørrede tomater og basilikum…….

Parmaskinke vikles om, inden de bruges…….

…….og så steges de færdige i ovnen……..

De færdige kartofler…….

Aftenens tallerken……..

…….og helt tæt på…….

I aften har vi fået en hel vidunderlig ret – fra en helt igennem vidunderlig kogebog – nemlig “Drakamöllans Køkken” fra forlaget Klematis. Nogle af Jer kender måske ejeren af Klematis – Claus Dalby – for hans skønne haveblog.

Jeg har fuldstændig forelsket mig i den kogebog, som er fyldt med de lækreste opskrifter og billeder. Bogen er skrevet af Ingalill Thorsell og Eve Maltais og retterne er fra “Drakamöllan” i Sverige, som jeg nu bare MÅ besøge! Man bliver helt fortryllet bare ved at kigge forbi deres hjemmeside – og hvis de så også vil lave nogle af de lækre opskrifter som der er i bogen, så er jeg solgt. Nu skal jeg bare finde en måde, at få kæresten overbevist om, at vi skal til Drakamöllan – han er desværre ikke helt så let at “overtale” som mig *S*

Men altså, for at vende tilbage til bogen – “Drakamöllans Køkken” – så er det 263 sider med de lækreste opskrifter på på forretter, hovedretter, desserter og kager. Der er svært at vælge nogle ud til afprøvning, for allerhelst vil jo bare lave dem alle *S*

Men i aften har jeg lavet kyllingefilet med italiensk fyld, citronkartofler og rødvinssauce – og det smagte SUPER godt! Det er første gang jeg prøver brie i kylling (men bestemt ikke sidste) og kartoflerne fik den skønneste smag, fordi de dryppes med koncentreret kalvefond.
Rødvinssaucen er faktisk sådan en der helst skal stå og simre i en halv dag, men det havde jeg ikke rigtig tid til, så jeg lavede en hurtig udgave – og smagen blev alligevel ganske imponerende. Jeg brugte også nogle lidt andre mål til saucen end der står i bogen, men ingredienserne er de samme. Jeg skriver opskrifterne som jeg lavede dem…….

Kyllingefilet med italiensk fyld (fra bogen “Drakamöllans Køkken“, forlaget Klematis), 2 pers.:
2 kyllingebrystfileter af god kvalitet
4 marinerede, soltørrede tomater (fra glas), skåret i mindre stykker
4 skiver brie
friske basilikumblade, hakket
salt, friskkværnet peber
1 pakke parmaskinke
smør og olie til stegning
Skær en lomme på langs i kyllingebrystfileterne og gnid dem indvendig med salt og friskkværnet peber. Fyld så lommerne med brie, soltørrede tomater og basilikum. Vikl 2-3 skiver parmaskinke om hver stykke kylling (sørg for at lommen er så lukket som mulig). Varm smør og olie op på en pande og brun kyllingebrystfileterne, til de får en fin farve. Læg dem i et ovnfast fad og steg ved 185 grader i ca. 15 minutter – eller til de er netop gennemstegte. Server med citronkartofler og rødvinssauce (opskrifter her nedenunder).

Citronkartofler (fra bogen “Drakamöllans Køkken“, forlaget Klematis, 2 pers.:
passende mængde kartofler til 2 pers., skrubbet og skåret i halve eller både (alt efter størrelse)
1 stort rødløg, skåret i både
1 spsk. olivenolie
1 spsk. koncentreret kalvefond
friskpresset saft af 1/4 citron
30 g meget koldt smør
groft salt, friskkværnet peber
Dup kartoflerne helt tørre og kom dem i et fad sammen med løg, salt, friskkværnet peber, citronsaft, olivenolie og koncentreret kalvefond. Vend det hele godt og grundigt rundt. Høvl det kolde smør i tynde skiver med en ostehøvl og sæt i ovnen ved 175 grader, i ca. 35-45 minutter, til de er gyldne og møre. Vend dem af og til.

Rødvinssauce – hurtig udgave (fra bogen “Drakamöllans Køkken“, forlaget Klematis), 2 pers.:
1 rødløg, grofthakket
2 fed hvidløg, knust med bladet på en kniv
nogle stilke af forskellige krydderurter, jeg brugte persille, timian, rosmarin og basilikum
1 spsk. rosiner
1 spsk. rørsukker
1½ dl rødvin
3 dl vand
1 spsk. koncentreret kalvefond
salt, friskkværnet peber
en klat iskold smør
Drys sukker i en gryde og varm det op til det smelter – HOLD øje med det – det må IKKE branke! Tilsæt rødløg, hvidløg og rosiner og lad det “svede” i et par minutter. Rør i det og pas stadig på at det ikke branker. Hæld rødvin ved og lad det kog lidt ind. Tilsæt vand og kalvefond, lad det koge ind til der er ca. 1½ dl tilbage. Smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld det gennem en finmasket sigte. Kom det tilbage i gryden og sæt det over varmen igen. Pisk det iskolde smør i, så det saucen tykner let og server.

Note:
Saucen skal oprindelig laves på ca. dobbelt så meget løg, hvidløg, sukker og rosiner. Dertil skal der bruges ½ liter rødvin og 1 liter kalvefond. Fremgangsmåden er den samme, men når fonden er kommet i, skal der bare skrues ned og så skal det have lov til at stå og simre til den har den ønskede konsistens – ca. 1½ times tid. Smørret er noget jeg har tilsat, det står ikke i original opskriften.

I går var jeg til italiensk for begyndere for første gang og jeg tror at det bliver et rigtig godt kursus, jeg er så glad for at jeg meldte mig til. Jeg følges med kærestens mor, det er dejligt at der er en jeg kender *S* Vi er 14 på holdet, så det er meget passende og der er en fin spredning aldersmæssigt.
Jeg ved ikke hvorfor, men ud fra navnet på vores lærer, troede jeg at hun ville være en ældre dame. Stor var min forundring derfor, da vi troppede op og der stod et lille (italiensk) nips, som max. har været 30. Hun har boet i landet i 3 år, er fra Rom og er landet i – tadaaaa: Sdr. Hygum!!!! (en meget lille flække i det Sydjyske). Det må ha’ været noget af et kulturchok for hende *S*
Anyway, jeg glæder mig til at forsætte og overvejer allerede at forsætte kurset efter jul. Jeg klarede også at holde koncentrationen i de knap 2 timer hver lektion tager, men hold da op hvor var jeg TRÆT bagefter. Jeg kan godt mærke, at det er længe siden jeg sidst har siddet på skolebænken…….

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Sep 16, 2010
  5:37 am

  MissMuffin

  Hvor lyder det altså lækkert!
  Har aldrig selv tænkt på, at man kan bruge brie.
  Normalt bliver det feta, parmesan eller måske cheddar, så dejligt med en ny ide!

  Det lyder spændende med italiensk-kurset!


 2. Sep 16, 2010
  11:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Det smagte fuldstændig forrrygende, på sådan en helt almindelig – lidt kedelig – onsdag 😀
  Jeg blev også meget positiv overrasket over brien, jeg har tænkt på det, men aldrig fået det prøvet….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 16, 2010
  8:20 pm

  Lise-Lotte

  Den ret har vi lavet iaften og den var så god…Jeg lavede rodfrugter til i ovn for vi havde ikke så mange kartofler….

  vh Lise-Lotte


 4. Sep 16, 2010
  9:55 pm

  SushiStegen

  uhmmm, kylling med fyld 🙂

  Det tror jeg også vi snart skal have.


 5. Sep 16, 2010
  10:17 pm

  Piskeriset

  Uhm, det ser dejligt ud! Jeg har prøvet at lave noget lignende mht. kødet og brien, og det overraskede også mig, hvor godt det egentlig fungerede 🙂

  Italiensk er et spændende sprog, så jeg håber, at du vil hænge ved (så er der endnu en god grund til at feriere i Italien ;-)). Jeg startede selv på et aftenhold for mange år siden, men det blev desværre hurtigt lukket, fordi vi var for få.


 6. Sep 16, 2010
  10:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Ja, smagte det ikke bare skønt?
  Jeg er helt sikker på at rodfrugter også vil gøre sig rigtig godt til, tak for tippet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 16, 2010
  10:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushistegen!

  Det kan ihvert fald anbefales 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Sep 16, 2010
  10:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det fungerer utrolig godt, det er ihvert fald ikke sidste gang jeg bruger brie 🙂

  Ærgeligt med det italiensk kursus! Det er sådan et smukt – og SVÆRT! – sprog. Vi er heldigvis så mange, så jeg tror det bliver en succes – og ja, så trækker Italien nok endnu mere….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!