Newyorkerbyheart

Lakridsis og Ben & Jerrys oreo/mint is……….

27 september , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dessert - Tags: ,

Bogen “Ben & Jerry’s Ice Cream & Dessert Book“………..

 Lakridspulver, pasteuriserede æggeblommer og sukker piskes sammen…….

 Noget af den opvarmede sødmælk piskes i…….

 ……og så hældes det hele tilbage i gryden…….

 Efter total afkøling, hældes det i en ismaskine og så skal det bare køre……

 Til Ben & Jerrys oreos/mint is, skal oreos hakkes groft……

Den færdig rørte is…….

I sidste uge modtog jeg jo den skønneste ismaskine fra WhiteAway og den skulle jo indvies på behørig vis. Modtagelsen af ismaskinen faldt sammen med at jeg modtog Ben & Jerry’s bogen – og så var der jo ikke så meget at overveje, det var bare med at komme i gang *S*

Den første is jeg lavede var dog en lakridsis, som jeg fandt inde på “Vi skal spise“. Jeg eeeeelsker en god lakridsis, men jeg synes dog ikke at denne blev helt så god. Måske er det mig der gjorde noget forkert, men konsistensen på den, bød mig lidt imod. Konsistensen var mest sådan lidt sorbet-agtig – ikke at der er noget galt med sorbet – det er bare ikke lige det jeg forbinder med lakridsis. Måske er det fordi den kun laves på sødmælk? Jeg ved det ikke, men jeg skal have eksperimenteret lidt mere med det – smagen fejlede dog ikke noget – den smagte dejligt………
Jeg lavede kun halv portion af hvad der står opgivet i opskriften.

Is nr. 2 lavede jeg til vores gæster lørdag aften. Det blev en af mine yndlingsis: Ben & Jerry’s oreo/mint is – det var en stor succes. Cremet og meget lækker. Masser af smag og så de store stykker af oreos, ren win win.
Jeg købte pebermyntedråber nede i Matas, men har nu bestilt noget pebermynte ekstrakt på nettet – og så skal der laves endnu en portion.
Du kan sagtens bruge pebermynte dråber, men jeg synes at de har en ret kraftig eftersmag. Jeg forventer at pebermynte ekstrakten ikke er helt så heftig…..

Ben & Jerry’s oreo/mint is, en god liter:
1½ rulle oreo cookies, grofthakket
6 pasteuriserede æggeblommer
90 g rørsukker
5 dl piskefløde
2½ dl sødmælk
½ – 3/4 tsk. pebermyntedråber (bruger du pebermynte ekstrakt lyder originalopskriften på 2 tsk.)
Dæk de grofthakkede cookies til og sæt dem på køl.
Pisk æggeblommer og sukker rigtig godt med en el-mikser, til det bliver lyst og meget luftigt. Hæld mælk og fløde i og rør det godt sammen. Tilsæt pebermyntedråber/-ekstrakt (- tilsæt dem lidt efter lidt og smag på det, du kan altid tilsætte mere – det er sværere at fjerne dem igen!).
Hæld blandingen i ismaskinen og lad den køre i 25 minutters tid – eller efter anvisning på ismaskinen. I de sidste 2 minutter tilsættes oreo cookies. Nu kan isen serveres eller kommes i en lufttæt beholder og fryses ned.

Alt det jeg har hørt om ismaskiner må siges at passe – og lidt til! Hold da fast hvor er det nemt og isen bliver bare SÅ meget bedre. Den bliver cremet, lækker og får en konsistens som du ikke kan opnå, hvis du ikke bruger en ismaskine.
Jeg er så glad for min nyeste baby og for WhiteAway, som gav mig muligheden for at få den tilføjet til min udstyrs-beholdning *S*

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Sep 27, 2010
  7:33 pm

  En glad blogger

  Mmmhmmm, altså, Birthe! Hvor ser det bare mums ud 🙂 Jeg ville saftsusemig gerne komme forbi til is lørdag aften (i hvert fald hvis der var Mint/Oreo på programmet; har endnu ikke helt forstået fidusen med lakridsis ;-))
  Kh. Eva


 2. Sep 27, 2010
  8:31 pm

  Lea

  Er misundelig ud over alle grænser, på både ismaskine og Ben & Jerry-bogen…
  Håber du får super glæde af begge dele, jeg venter lige to år mere, til jeg er af su'en.. 😉
  Kærligst Lea


 3. Sep 27, 2010
  9:31 pm

  Lars Q

  Jeg tror at jeg skal have fat i den opskriftssamling. Forsøgte mig med cookies and cream i sommers men tilføjede oreos fra start. Det giver en lækker chokolade is, men no cookies 🙂


 4. Sep 27, 2010
  10:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Du skal da være så hjertelig velkommen – især hvis du har et glas dild agurker under armen 😉

  Jeg skulle også lige lære at spise lakridsis – nu har jeg svært ved at få holdt igen……

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 27, 2010
  10:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  Jeg er ret sikker på at begge dele bliver til stor glæde for mig – og kæresten – nu skal jeg så bare lære at lave små portioner 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Sep 27, 2010
  10:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lars Q!

  Åhhh, cookies 'n cream 😀 lavede du bare en almindelig flødeis og med oreos eller??

  Tricket med at komme oreos i til sidst virker fint, der er store stykker af oreos i isen – sammen med lidt smulder = perfekt….

  Jeg købte min bog på Ebay, den var billig. Jeg købte den fra England og tror jeg gav ca. kr. 80,- inkl. porto.

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 28, 2010
  3:19 pm

  Piskeriset

  Nøj, hvor ser al den is dog dejligt ud… jeg vil også have Ben & Jerry is – uhm! 😀


 8. Sep 28, 2010
  4:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte Så godt! 😀 Ben & Jerry's må jo falde ind under emnet til vores amerikanske workshop 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Sep 28, 2010
  4:01 pm

  Piskeriset

  Det er en meget god og vigtig pointe, du fremhæver der – perfekt undskyldning for at prøve den! 😀


 10. Sep 28, 2010
  5:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Nemlig! 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Sep 28, 2010
  8:33 pm

  SushiStegen

  åhhh, lakridsis med oreos det lyder som en god kombo…sikke du forkæler dine gæster.


 12. Sep 28, 2010
  10:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushistegen!

  De smagte godt, men bedst hver for sig 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Oct 3, 2010
  7:10 pm

  Anonymous

  Hej Birthe

  Ja isen ser dejlig ud, men jeg har ikke rigtig 'overgivet' mig til en ismaskine endnu, tror måske lidt den kommer til at fylde i skabet det meste af tiden. Men jeg har en kitchen-aid røremaskine og man kan vist købe en ismaskine til den, så er det ikke helt så slemt som at udvide maskinparken. Gad vide om man kan lave chocolate-chip cookie dough is her i lille Danmark…

  Jeg er for øvrigt stor fan af din blog.

  Hilsen Louise


 14. Oct 3, 2010
  7:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  ja, det troede jeg måske også lidt inden jeg fik den – og det er selvfølgelig (og heldigvis for det!) – ikke en jeg bruger hver dag, men jeg er ret overbevist om at jeg vil bruge den tit 🙂
  I går fik vi en rest af den oreo is og der er bare ingen iskrystaller i den what so ever. Den er stadig lige så lækker og cremet, som da den var nylavet…..

  Du kan sagtens lave chocolate chip cookiedough is her i DK – det jeg ihvert fald planer om. Bare lav en portion dej og så i isen med det….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Jan 22, 2013
  9:43 am

  Henriette

  Hej
  Jeg er nødt til at prøve denne opskrift. Den lyder super lækker 🙂 Men hvor meget lakridspulver skal der i..? Og skal det være sødt eller spicy lakridspulver..?
  Mange hilsner fra Henriette


 16. Nov 19, 2013
  5:34 pm

  Pia Graagaard

  Hejsa
  Tak for mange dejlige opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!