Newyorkerbyheart

Pasta a la fri fantasi………

Pasta med ramsløg fra Pastariget……..

Kød svitses og løg tilsættes…….

………..champignon og hvidløg tilsættes………

Snackpeber tilsættes og til allersidst, friske, hakkede tomater…….

Den friskkogte pasta vendes i og der drysses med frisk, høvlet parmesan……

Aftenens tallerken……

Den nye “kone bil”?!?!?!?………

Små himmerigsmundfulde med passionsfrugt fra Xocolatl……….

SKØN blåbærkage, som jeg bagte den anden dag…….

For en gangs skyld vidste jeg faktisk ikke rigtig hvad vi skulle have til aftensmad. Jeg havde regnet med at maden i går rakte til 2 dage, men der blev spist godt i går og resten spiste jeg til frokost i dag. Jeg blev derfor nødt til at finde på et eller andet, så jeg tog en lille rest hakket oksekød op fra fryseren og så en af de pakker pasta fra bornholmske Pastariget, som blev solgt i Netto i denne uge. Jeg købte 2 pakker da vi var ovre og handle tidligere på ugen. En pakke med ramsløg og en pakke fuldkornspasta, jeg valgte den med ramsløg til i aften.
Jeg tilsatte så bare hvad der var i køleskabet og resultatet blev faktisk ret vellykket……..

Pasta a la fri fantasi, 3 pers.:
1 pakke frisk pasta af god kvalitet
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
lidt tørrede chiliflager
150 g hakket oksekød
2 snackpeber, skåret i små tern
ca. 100 g champignon i skiver
5-6 San Marzano tomater i tern
lidt frisk timian, finthakket
salt, friskkværnet peber
frisk, parmesanost, høvlet
rapsolie
Varm lidt rapsolie op på en pande og svits kødet, til det begynder at brune og “smuldre”. Tilsæt hakket løg, salt og friskkværnet peber, rør rundt og lad det stege, til løgene bliver bløde og begynder at tage farve. Tilsæt champignon og hvidløg, steg til væden fra champignon er fordampet. Kom snackpeber, timian og tørrede chiliflager ved, steg i et par minutter. Tilsidst tilsættes tomater og retten smages til med salt og friskkværnet peber. Kog pasta efter anvisning på emballagen til den er al dente. Hæld vandet fra, gem et par spiseskefulde af kogevandet. Hæld den friskkogte pasta på panden til kød-blandingen sammen med det gemte kogevand. Vend det hele godt rundt og drys med høvlet ost. Server straks.

Efter aftensmaden kørte vi en tur til Haderslev, hvor der i disse dage er jazzfestival og hvor der i også var “Jazz- og shopping night”, så butikkerne holdt åbent til kl. 22.00. Vi gik rundt i gaderne og nød den gode musik på “Trekanten”, hvor Syncopators spillede. Det var 6 ældre herrer som spillede virkelig god jazz og det var super hyggeligt!
Jeg kan bedst lide den traditionelle jazz, hvis det bliver for moderne, så bliver det altså lidt for “larmende” efter min smag.

Vi var også inde den LÆKRE chokoladebutik Xocalatl, som kan friste med mange lækkerier. De sælger alt fra Kusmi te til nogle af Claus Meyers produkter, italiensk is, deres eget (håndlavet) chokolade og kager. Vi lod os friste af små “kager” med chokolade og passionsfrugt, som smagte aldeles VIDUNDERLIGT! Kommer I til Haderslev, så må I altså huske at kigge forbi denne lille perle af en butik. Butikken ligger på Gravene 17A i Haderslev…….

I forgårs bagte jeg en virkelig skøn blåbærkage, som jeg gerne vil anbefale Jer, hvis I har lyst til at lave lidt lækkert til weekenden. Opskriften er lagt ind på min anden blog, I kan se den her.
Kagen kan bruges både til en god kop kaffe eller som dessert. Den har en hel vidunderlig konsistens, nærmest sådan lidt mazarin-agtig, fordi den er lavet på meget fintmalede mandler (og kun et par spiseskefulde mel).

Bøger:
Jeg er stadig igang med “Den bedste tid” af Penny Vincenzi, Thaning & Appel og jeg må sige, at det gode indtryk jeg fik af den til at starte med har holdt ved. Den kan holde mig fanget og hver aften siger jeg til mig selv, at jeg må læse bare lidt mere. Det er dejligt at læse sådan en bog……..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Sep 4, 2010
  1:21 pm

  Karina

  Hej Birthe,

  Jeg har lige bagt blåbærbomben, den smager fantastisk.

  Men jeg har et spørgsmål vedr. bagetiden. Er det virkelig rigtigt at det kun er 35 min ved 175 grader?

  Min kage var slet ikke nok efter 35 min. Den fik i alt en time og 20 min og vi var nød til at skrue op for varmen tilsidst?
  Vores ovn plejer faktisk at være hurtig?

  Tillykke med din nye blog på madmagasinet. Flot, men forståeligt at du blev udvalgt.

  Det var også dejligt at du valgte at sætte et billede på af dig selv. Men jeg blev helt overrasket, for du så slet ikke sådan ud, som jeg havde forestillet mig. Det var lidt som når man læser en bog og har et helt klart billede af hvordan hovedpersonen ser ud, og så går man i bio og synes det er helt mærkeligt i starten. Men nu kan du jo slet ikke se anderledes ud 🙂

  Hav en rigtig god weekend

  KH Karina


 2. Sep 4, 2010
  4:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karina!

  Jeg måtte også bage den længere end de 35 minutter der stod i opskriften, jeg tror jeg bagte den ca. 45 minutter. Jeg bagte den, til der ikke længere hængte noget ved, når jeg stak en tandstikker i. Det er en meget fugtig kage, så det kan måske snyde lidt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 5, 2010
  10:28 am

  Piskeriset

  Hov, jeg fik ikke set, at Netto havde pastaen i denne uge. Jeg ærgrede mig nemlig lidt over, at jeg ikke fik smagt den, da vi var på Bornholm i juni måned 🙂

  og lige sidder jeg og bliver godt sulten af al den lækre mad – og der er 1½ time til frokost… waurgh! 😀


 4. Sep 5, 2010
  11:54 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ej, hvor ærgeligt, måske de stadig har det?
  Jeg synes nu ikke at ramsløgene smagte så meget igennem, men sådan er det ofte med pasta med smag i, synes jeg.

  Jeg er sikker på at du nok skal finde noget lækkert til frokost 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jun 23, 2011
  7:44 pm

  miaks

  Hej. Linket til opskriften virker ikke længere, og jeg bagte den for et års tid siden og synes den var FANTASTISK! Du kan vel ikke ligge opskriften op igen???? Mvh Mia Sørensen


 6. Jun 23, 2011
  9:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Miaks!

  Velkommen herinde, tror ikke jeg har set dig før og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Nej, linket virker ikke længere, fordi de har nedlagt siden, lidt træls efter al det arbejde. Jeg har ikke fået lagt opskrifterne herind endnu, men hvis du sender mig en mail på newyorkerbyheart@gmail.com så skal jeg sende opskriften til dig…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!