Newyorkerbyheart

Pulled pork…….

Krydderiblandingen til den tørre “rub”………..

Nakkefileten gnides godt med krydderiblandingen og pakkes derefter godt – og tæt – ind i film……..

Så skal der bare vand ved og så skal den i ovnen……

Til coleslaw’en…….

Dressingen…….

……….og de 2 ting vendes sammen……..

Boller af rå-dej fra Hatting……..

BBQ-saucen…….

Træchips til grillen…….

……..lægges i blød i vand……

Den færdige grisebasse, så skal den bare lidt hvile lidt……

Det super møre kød, trækkes i trevler med 2 gafler, deraf navnet “pulled pork”……..

Kødet kommes på en bolle, sammen med lidt BBQ-sauce og lidt af kødsaften…….

Coleslaw lægges ovenpå og så den øverste del af bollen – og så kan de serveres…….

Uhmmmmmm……..

Efter at Brødrene Price lavede pulled pork i et af deres “Spise med Price” udsendelser, er der nærmest gået inflation i at lave pulled pork i den danske madblog-verden – og nu blev det så min tur – og jeg har i den grad glædet mig!!

Siden jeg fik min allerførste pulled pork-sandwich, for snart 20 år siden i USA, har jeg drømt om at lave det – men uden for alvor at kunne tage mig sammen. For nogle år siden fik jeg så en på Hard Rock i København, som faktisk var af en rimelig standard – og da tænkte jeg igen: “nu må jeg altså lave det!” – men igen, kom jeg aldrig videre. I dag skulle det så være, dvs. at jeg jo startede på den i går, hvor den blev gnedet ind i krydderiblandingen (rub).

Jeg vil dog med det samme skrive at den godt kunne have fået lidt længere tid, men da vi gerne ville spise inden det blev midnat *S*, så kortede jeg stegetiden lidt ned på den. Jeg stod heller ikke helt så tidligt op i morges som jeg burde, så summasumarum, kortere stegetid. Den fik kun ca. 10 timer, hvilket er lige i underkanten til en pulled pork. Hvis den laves i en smoker, så skal den mindst have 12 timer, men den kan sagtens tåle 14-20 timer hvis det skal være…….
Da Piskeriset lavede pulled pork, satte hun den i ovnen aftenen før, hvilket jeg jo sådan set også burde ha’ gjort, men det fik jeg altså ikke taget mig sammen til – men det smagte nu FANTASTISK alligevel.
Jeg grillede den i ca. ½ times tid – hvor jeg brugte træchips sammen med kullene – men uden en rigtig smoker er det måske ikke den bedste ide. Når den bare lægges på grillen på den måde, så bliver kødet lidt tørt. På en rigtig smoker (som f. eks Webers “Smokey Mountain Cooker“) er der jo en vandbeholder, der gør at luften i smoker’en forbliver fugtig.
Men bortset fra at det måske gav en anelse mere tørt kød, så gav det altså en virkelig god smag til kødet – og så dryppede jeg det bare lidt ekstra med stegeskyen. Dog tror jeg at jeg næste gang vil foretrække kun at tilberede den i ovnen – ihvert fald indtil jeg får fingre i en smoker – hvis jeg får fingre i en smoker……

Jeg lavede sådan set den BBQ-sauce som Brødrene Price lavede, men jeg ændrede lidt på forholdene i den. Den blev lige tynd nok efter min smag, så jeg tilsatte mere ketchup og så kom jeg også lidt Jack Daniels BBQ-sauce i, det gav en virkelig god smag.

Under alle omstændigheder vil jeg anbefale Jer at lave det. Det tager lang tid, men det er al ventetiden værd. Det er slowcooking og amerikansk mad, når det er bedst *S*.
Det er forholdsvis billig mad, det kan mætte mange og som egner sig virkelig godt til at servere, hvis du får mange gæster – og det ikke er alt for formelt – for de spises bedst (og rigtigst) med fingrene……..

Jeg orkede ikke lige at bage boller i dag, så jeg hev en pose op af de poser med rå-dej, som Hatting har været så venlige at sende til mig. Den sidste variant, som vi ikke har afprøvet endnu, er hvedeboller – så dem blev de. De var gode – og neutrale – til resten af maden. Jeg synes at det skal være en forholdsvis neutral smagende bolle, så den ikke tager “opmærksomheden” fra det lækre kød – og så synes jeg heller ikke at de må være for tunge i det. Jeg pillede noget af krummen ud af den nederste boller, så der kunne være lidt mere fyld i……

Når kødet er færdigstegt er der ligesom en tyk skorpe udenpå, som kaldes barken, når der anrettes i boller så er det mest “rigtigt” hvis alle får lidt af hvert – altså både lidt af barken og af det rene kød.

VIGTIG!!: Du skal starte et par dage i forvejen på dette projekt, så det nytter ikke noget at tage kødet op i sidste øjeblik. 24 timer inden du vil BEGYNDE at stege kødet, skal den marineres.

Pulled pork:
1 nakkesteg

Rub (krydderiblanding):
25 g brun farin
10 g røget paprika
15 g mild paprika
1 spsk. friskkværnet peber
1 spsk. Maldon salt
½ spsk. cayennepeber
1 tsk. sennepspulver
2 tsk. hvidløgspulver – IKKE hvidløgssalt!

BBQ-sauce:
2 dl æblecidereddike
1 dl ketchup
2-2½ spsk. brun farin
salt, friskkværnet peber
½ spsk. tabasco
tørrede chiliflager efter smag
evt. lidt god, færdig bbq-sauce

Desuden:
burgerboller
Bland krydderierne til den tørre krydderiblanding (rub’en), der er til flere stege i denne portion. Det du ikke bruger, kan kommes i en tætsluttende beholder og gemmes.
Tag stegen ud og gnid den godt og grundigt OVERALT med krydderiblandingen. Pak den godt og tæt ind i film og derefter i et par frysepose. Lad den trække i køleskab i 24 timer.
Ingredienserne til BBQ-saucen piskes godt sammen og den smages til. Den skal være sur/sød og stærk. Kommes i en beholder med låg og den kan sagtens holde sig længe i køleskabet, så du kan sagtens lave den i forvejen.
Når stegen har trukket i 24 timer, tages den ud af køleskabet og pakkes ud. Læg den i et ovnfast fad eller en lille bradepande og hæld vand ved, så det står ca. 2½ cm. op af stegen. Stil ovnen på 85 grader varmluft og sæt stegen i ovnen, sammen med et fad med vand, som står på ovnens bund. Tjek at der hele tiden er ca. 2½ cm. vand ved stegen – og nu skal den så egentlig bare stå og hygge sig. Min steg stod sådan i ca. 8½ time, hvor jeg bare kunne nøjes med at tjekke vandet ved stegen. Herefter kom den på grillen, over inddirekte varme i ca. ½ time. Men som jeg skrev, så vil jeg næste gang foretrække at bruge ovnen hele tiden.
Tag den af varmen og lad den stå og hvile i ca. ½ times tid, inden kødet med 2 gafler, trækkes fra hinanden (trække er måske så meget sagt, for det falder nærmest fra hinanden).
Tag en portion og vend med lidt af kødsaften og lidt af bbq-saucen – ikke for meget – bare en lille smule. Flæk bollerne, fjern lidt af krummen i bunden og kom så en god portion kød i – husk en blanding af bark (stegeskorpen) og rent kød – dryp igen med lidt af stegeskyen og lidt bbq-sauce. Læg coleslaw ovenpå og til sidst toppen af bollen. SPIS!

Note:
Sørg for at få al kødet bliver trukket i trevler med 2 gafler, mens det er varmt. Rester kan meget let opvarmes i et fad i ovnen. Husk at dække fadet til med stanniol og kom en lille bitte smule vand – eller gem lidt af stegeskyen – og kom det ved.

Coleslaw:
½ lille rødkål, fintsnittet
½ lille hvidkål, fintsnittet
4 små gulerødder, groft revet
Dressing:
30 g god Hellmanns mayonnaise
30 g sukker
salt, friskkværnet peber
2 tsk. dijonsennep
3/4 dl rapsolie
1/4 dl hvidvinseddike
Vend grønsagerne godt sammen.
Bland mayonnaise, sennep, salt, friskkværnet peber og sukker sammen. Pisk olie og eddike i – og pisk til det er en glat dressing. Smag til, den skal være sur/sød og stærk (af sennep). Den skal måske være lidt mere syrlig end du tror, fordi både kål og gulerødder er forholdsvis søde og har brug for noget syre.
Vend dressingen i lidt efter lidt, brug endelig ikke for meget dressing. Det skal være sådan at det lægger som om grønsagerne i et meget tyndt lag, men det skal ikke svømme i det. Sæt på køl og lad det stå i mindst 4 timer og trække, vend rundt i det af og til.

Det er sjældent at jeg virkelig ser frem til rester, men jeg glæder mig allerede ret meget, til de rester vi skal have i morgen……….

Print Friendly
Tilbage

25 kommentarer


 1. Sep 5, 2010
  2:01 am

  Cecilie

  Hej! Rigtig fin blog, du har her 🙂
  Jeg så dit link på en anden blog, og tænkte at jeg lige måtte kigge forbi. Jeg bor nemlig i NYC og skriver om det på min blog http://www.CecilieNYC.blogspot.com
  Kig endelig forbi!
  KH Cecilie


 2. Sep 5, 2010
  7:57 am

  heidi

  Der er godt nok gang i pulled-pork-i-ovn bølgen lige for tiden – og det samme her hvor vi fik det i går! (kommer på min blog senere i dag).

  Din version ser rigtig lækker ud – og det klæder coleslaw'en med lidt rød farve i form af kålen!


 3. Sep 5, 2010
  10:30 am

  Piskeriset

  Ååååhh… pulled pork er gudespise 🙂

  Godt at læse lidt om rygeflis – det har jeg endnu ikke nået at eksperimentere med, men jeg er også godt bagud med at grille efter det dårlige vejr i august.

  Har du andre gode forslag til, hvordan man kan servere pulled pork?


 4. Sep 5, 2010
  11:30 am

  heidi

  Hvis jeg må være så fræk at komme med forslag i Birthes blog, så er det også godt at komme i tortillapandekager med coleslaw og BBQ sauce, og jeg ved der er flere der bruger det på hjemmelavet pizza – det har vi dog ikke prøvet, men jeg kunne sagtens forestille mig det også er godt.


 5. Sep 5, 2010
  11:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Cecilie!

  Velkommen herinde og tak fordi du kiggede forbi, håber at du vil forsætte med at kigge forbi af og til – og dejligt at du giver dig til kende 🙂

  Tak, jeg vil skynde mig ind og kigge på din blog. Jeg vil slet ikke komme ind på hvor misundelig jeg er, over at du bor i NYC…..

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Sep 5, 2010
  11:48 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Ja, der må blive solgt væsentlig flere nakkestege for tiden! 😉

  Det blev ihvert fald rigtig godt og jeg kan godt lidt coleslaw med noget struktur i, bryder mig ikke om når det bliver alt for fint…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 5, 2010
  11:51 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Tak 😀

  Jeg har heller ikke fået eksperimenteret så meget med det som jeg kunne ønske mig, men vi prøvede det sidste år med en svinemørbrad = stor succes. Vi har også købt sådan nogle "smoke in a cup", men det bliver nok ikke før til næste år at de bliver brugt…….

  Jeg ville nok foreslå en pizza og så med bbq-saucen på. Jeg ved ikke om det vil fungere, men da vi var i USA, introducerede min bror mig for hans yndlingspizza "Chicken bbq" – som så bliver dyppet i Ranch dressing – ret spøjst – men til min forundring, så smagte det rigtig godt 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Sep 5, 2010
  11:52 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Heidi!

  Ja, det er utroligt hvad man skal finde sig i 😉

  Tips hermed givet videre……

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Sep 5, 2010
  6:33 pm

  Louise

  Det ser simpelthen bare så lækkert ud, og det VIL jeg altså prøve at lave på et tidspunkt – det ser jo heller ikke sport svært ud! LÆKKERT!


 10. Sep 5, 2010
  6:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Det er overhovedet ikke svært, tværtimod, så passer det jo nærmest sig selv. Det eneste du skal holde øje med, er om der er vand ved og at temperaturen ikke bliver for høj – og så har du mad nok til flere dage – og det smager GUDDOMMELIGT 😀

  Det eneste der er svært er at vente, for det tager jo lidt lang tid at lave…..

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Sep 6, 2010
  10:03 am

  Anonymous

  Hejsa.

  Hvor lang tid tager det cirka, før de 2,5 cm vand er væk?
  Jeg tænker at jeg vil prøve at lave pulled pork, og så sætte det i ovnen aftenen inden. Men så er spørgsmålet jo om jeg skal sætte et ur, og op og hælde vand ved 

  Det er egentlig lidt samme fremgangsmåde jeg bruger når jeg laver chilli. Jeg bruner et helt stykke kød, laver den sauce kødet skal være i, og sætter så det hele i ovnen i min stegeso. Så får det mange timer(gerne 6+) Så kan kødet trækkes fra hinanden og det synes jeg er den rigtige konsistens til chilli. Smager fantastisk!

  Men mon ikke stegesoen også er god til pulled pork?

  Det skal i hvert fald prøves, ser godt nok lækkert ud.

  Mvh Helle


 12. Sep 6, 2010
  11:35 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Tak for din kommentar 🙂

  Jeg ved ikke hvor lang tid det tager, jeg tog ikke tid på det. Du må prøve dig frem, ovne er jo også forskellige…..

  Hilsen
  Birthe


 13. Sep 6, 2010
  11:03 pm

  DorteS

  Nøjagtig lige som hos min veninde i NE, USA. Fuldstændig! Dét er virkelig American BBQ når det er bedst.


 14. Sep 7, 2010
  11:19 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Dorte!

  Du har fuldstændig ret – og hvem gider så at høre på at amerikanerne ikke laver ordentlig mad? 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Oct 2, 2010
  11:36 am

  Eva

  Hejsa

  Hvor mange munde kan din opskift mætte?

  Eva


 16. Oct 2, 2010
  12:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  6-8 pers. alt efter hvor meget de spiser selvfølgelig….

  Hilsen
  Birthe


 17. May 27, 2012
  7:39 pm

  Lene Franke Andersen

  Har lige lavet pulled pork for første gang, det var en kæmpe succes, tusind tak for en super god opskrift 🙂


  • May 27, 2012
   9:07 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lene!

   Uhmm, pulled pork, jeg elsker det 🙂 Dejligt at det blev en succes…..

   Mange hilsner
   Birthe


 18. Sep 1, 2012
  4:23 am

  Mikkel H

  Nu er kl 04:25!
  Jeg har lige sat min steg i ovnen, har prøvet det på en smoker før, det var okay, men glæder mig nu til at prøve denne!
  Det tiltaler mig ret meget at lave den KUN i ovn, da der ikke er så meget arbejde i det 🙂


  • Sep 1, 2012
   12:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mikkel!

   Hold da op, du er sørme tidligt – eller sent – oppe 🙂 Jeg har lavet en anden udgave hvor jeg lader den stå hele natten i ovnen, den må du prøve en anden gang. Jeg håber, at du vil kunne lidt det, lad mig vide hvad du synes……

   Mange hilsner
   Birthe


 19. Mar 2, 2013
  10:27 pm

  mette

  Hej.
  Jeg er tit forbi din blog når jeg har lyst til at prøve noget nyt- tak for dine dejlige og meget lækre ideer.
  Vi er vilde med pulled pork.
  Jeg så tilfældigt et program (eatstreet) hvor de viste muligheden for at at koge kødet i en lage- men desværre ingen opskrift på det… det lignede pulled pork konsistens og han talte om at han anvendte eddike og krydderier- håber du har en ide til det?.
  Samme resultat men på kun ca 3-4 timer i en gryde…!


 20. Apr 11, 2013
  7:26 pm

  Gitte Nørskov

  Kan næsten ikke vente – alt er købt ind, men har lige et enkelt spørgsmål – hvad skal jeg brug BBQ- saucen?


  • Apr 11, 2013
   8:57 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Gitte!

   Jeg forstår ikke dit spørgsmål?

   Mange hilsner
   Birthe


 21. Aug 31, 2013
  9:20 am

  Tina Brutus

  Hej..
  Jeg er også en der endelig fik startet med Pulled pork sidste sommer. Men prøv lige denne opskrift på Varm barbecue sovs.

  Men brug istedet en hel flaske Jack daniels sovs istedet for eller sammen med ketshupen.
  Denne sovs er perfekt…


 22. Dec 28, 2013
  3:31 pm

  Pernille

  Iiiiih… Har fundet chipotle pulver i Føtex. Det er da dejligt. Så nu skal der for første gang laves pulled pork helt præcis efter opskriften i din koge bog denne gang. (Næsten.. Havde ikke hvidløgspulver)
  Gæsterne fik valget om traditionelt nytårsmiddag: hamburgerryg med nams, grønlangkål med hvide og brune kartofler eller pulled pork newyorkerbyheart style… Heldigvis!!!

  Godt nytår til dig og dine 🙂 må det nye år blive sygdomsfrit!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!