Newyorkerbyheart

Restaurant-besøg: Skøn mad på Restaurant Bedre Byggeskik, Vejen…….

23 september , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Restaurant/café-besøg - Tags:

Restaurant Bedre Byggeskik udefra (foto: Allan Lauenblad)……..

Flotte blomster i vinduerne er en del af charmen og hyggen…….

Appetizer: de SKØNNESTE grissini, aïoli og saltede cashewnødder…….

1. forret: Røget laks med avocadocreme, balsamicoglace og pinjekerner………

2. forret: Kartoffel-/porresuppe med chips……..

Jeg fik lammekrone med rødbeder, rødløg og gulerodspuré…….

Kæresten fik kalvefilet……….

Osten fra venstre: Petit Basque med æblegele, Vesterhavsost med æble-/sennepskaramel og St. Clemens blåskimmel ost med pistaciecreme…….

Dessert: Kiksebund med hvid chokolade ganache, det hele serveret ovenpå mørk chokolade med frisk frugt, nødder og mynte-sukker………

Sidste fredag spiste vi på Restaurant Bedre Byggeskik, som ligger i Vejen, hvor jeg bor. Jeg må med en vis flovhed erkende at det er første gang vi spiser der, selvom restauranten faktisk har været i byen i 2 år, men det bliver IKKE den sidste!!
Restauranten er indrettet i et “almindeligt” hus – og dog! Det er et virkelig smukt hus, som er bygget i 1932 til den lokale elektricitetsværksbestyrer. Når man træder ind, er det som at træde tilbage i tiden, til dengang bedstemor var ung. Der er tunge gardiner, som går helt ned til gulvet og som skaber masser af hygge og stemning. Der er forskellige planter og blomster i vinduerne, som man sagtens kan forestille sig at bedstemor går rundt og vander og i det hele taget kan man ikke lade være med at lade sig påvirke af stemningen i huset. Der er dækket op i 2 lokaler og det bedste af det hele er, at der er albuerum. Gæsterne sidder ikke oveni hinanden, så man  ufrivilligt kommer til at følge med i hvad nabobordet konverserer om!
Da vi sad ved bordet kiggede vi på hinanden og blev enige om, at det slet ikke føltes som om vi sad i Vejen by, men et helt andet sted. For hvem skulle ha’ troet at sådan et sted findes i lille Vejen, hvor der ellers kun kan købes pizzaer og burgere og hvor vi gennem mange år er vænnet til, at hvis der skal spises ude, så skal der køres efter det. Men jeg vil bare sige, hvis du er fra Vejen, så behøver du ikke længere at køre til omkring liggende byer for at spise rigtig lækker mad til rimelige penge, for vi har det lige her i byen i form af Restaurant Bedre Byggeskik………

Vi fik 5 retter med vinmenu og maden var virkelig velsmagende. Den tog sig også yderst præsentabel og indbydende ud, da den blev serveret.
Betjeningen var venlig og opmærksom, uden at vi følte at hun vimsede alt for meget om os og konstant åndede os i nakken. Jeg ved ikke noget værre en tjenere der konstant gør sig bemærkede.

Til at starte med fik vi en let appetizer bestående af de lækreste grissini jeg nogensinde har fået. Jeg har indtryk af at de måske var stegt i olie/friteret, uden at de var fede i det, men de var sprøde på den der lækre måde. Dertil fik vi en SKØN aïoli og nogle saltede cashewnødder, det var et hit.

Første forret var røget laks, med avocadocreme, pinjekerner og balsamicoglace. Lækre smagskombinationer og laksen smeltede nærmest på tungen. Dertil Terra Firme Albarino, Rias Baixas 2009.

Anden forret var porre-/kartoffelsuppe pyntet med kartoffelchips, som jeg forelskede mig i. Sød detalje – og så smagte de godt. Dertil Manoir Grignon Chardonnay Pays d’Oc 2009.

Jeg bestilte lammekrone, som var helt perfekt stegt og kæresten fik kalvefilet, som også var smuk stegt. Den havde den fineste lyserøde farve hele vejen igennem, helt perfekt. Dertil fik vi Dom. de Cassan du Ventoux 2009.

Så fulgte 3 lækre oste: Petit Basque – som jeg var ret vild med – er en pasteuriseret fåremælksost og dertil var der en virkelig lækker æblegele. Så var der Vesterhavsost (LÆKKER ost) og dertil noget som jeg personligt var meget facineret af, nemlig æble-/sennepskaramel. Det smagte SÅ godt og passede bare perfekt til den ost. Den sidste ost var blåskimmel fra St. Clemens (Bornholm), som er en af mine personlige yndlingsoste. Til den var der pistaciecreme. Til osten fik vi Kopke Douro 2007.

Desserten var kiksebund med den lækreste, fløjsbløde hvide chokolade ganache ovenpå. Normalt er jeg ikke så vild med ganache, men denne var altså super lækker og så var den ikke kvalmende sød. Det hele stod ovenpå en bund af mørkt chokolade, drysset med nødder, friske frugter og mynte-sukker. Meget lækker og indbydende ret, som smagte skønt. Dertil fik vi Barao de Vilar Colheita 1999.

Alt i alt en virkelig skøn aften, i usædvanlig hyggelige omgivelser og omgivelser som gav en ekstra dimension til den gode madoplevelse!
Så hvis i kommer til min by – Vejen – så kan jeg anbefale Jer at gøre et stop ved Restaurant Bedre Byggeskik, det vil I ikke fortryde………

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Sep 24, 2010
  7:32 am

  Piskeriset

  Du har ret, det ser virkelig godt ud, og det lyder også lækkert – uhm! 🙂


 2. Sep 24, 2010
  7:37 am

  En glad blogger

  Ville for et øjeblik næsten ønske, at jeg boede i Vejen 😀 Hvor ser det dejligt ud Birthe; altså VIRKELIG! Og SÅ hyggeligt med et personligt sted, ligesom at være på besøg hos nogen – det er et fedt koncept, – som man imidlertid ikke ser mange steder for tiden, hvor alting holdes meget minimalistisk, 'upersonligt' og køligt… Dejligt at se, at det findes!
  Rigtig god weekend fra Istanbul!
  Kh. Eva


 3. Sep 24, 2010
  9:43 am

  Doktor S

  Bor selv i Vejen 🙂 Men har aldrig haft mod til at prøve restaurenten… Så tusind tak for anmeldelsen… Har helt sikkert fået en bedre ide om hvad det er for noget nu.

  Kh Marianne


 4. Sep 24, 2010
  10:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte godt, men det var også helheden der duperede mig, huset og maden er en virkelig god kombination 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 24, 2010
  10:46 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Men du skal altid være velkommen, det kunne da være hyggeligt at se dig i Vejen 🙂

  Lige præcis! Det er et virkelig god kombination, en oplevelse. Jeg er ikke altid så vild med de stilrene restauranter, hvor jeg godt kan komme til at kede mig lidt og synes at der savner personlighed. Det gør der bestemt ikke her…..

  God weekend til dig også 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Sep 24, 2010
  10:53 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Tusinde tak for din kommentar og dejligt at se andre fra Vejen herinde 🙂

  Du må helt sikkert tage på Bedre Byggeskik, jeg vil godt garantere at du ikke fortryder det. Det er en oplevelse, charmerende omgivelser og oveni købet får du god mad…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 24, 2010
  12:17 pm

  Jane

  Det ser rigtig lækkert ud! Jeg bor jo også i Vejen, men det er endnu ikke lykkes mig at lokke manden med derned – der er altid et eller andet på menuen, han ikke kan lide, og så bliver han skræmt, hvis det lyder for avanceret eller for fransk… *tsk mænd*

  Jeg må prøve at lokke med ham igen 🙂


 8. Sep 24, 2010
  12:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej JV!

  Det er lidt ærgeligt at vi alle går rundt med fordomme – hvilket jeg jo også selv gør – men jeg vil vædde med, at han vil synes godt om det, når først han har været der 🙂

  Jeg synes netop at deres styrke – i dette lille samfund – er, at deres mad ikke er for "underlig" og for "fransk". Det er faktisk helt "normalt" mad, bare anrettet meget pænere end jeg ihvert fald gør…..

  Jeg håber, at du får held til at overtale ham 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Sep 25, 2010
  12:18 pm

  LaTascha

  Uhhhhhh jeg glæder mig og krydser fingre for, at jeg kommer derned og spise:-)


 10. Sep 25, 2010
  2:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Jeg håber sandelig også at det lykkedes 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Sep 25, 2010
  2:44 pm

  Danser I Regnen

  Uh det lyder godt nok lækkert. Hvor meget måtte I slippe for sådan en menu? Spekulerer på om der er noget der kunne findes råd til på en su ^_^


 12. Sep 25, 2010
  2:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Danser i regnen!
  Hvis I vil have alle 5 retter og vinmenu, koster det kr. 1340,-, men man kan jo også vælge at "nøjes" med 2 eller 3 retter. Deres priser er bestemt mere en rimelige synes jeg, men en SU er jo ikke meget, så jeg ved ikke 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Sep 27, 2010
  12:49 am

  Danser I Regnen

  Det lyder absolut rimeligt for 5 retter + vin. Det er næppe sådan en tur man kan overkomme på su, men med færre retter og uden vin, så skulle det være til at have med at gøre 🙂


 14. Sep 27, 2010
  11:22 am

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe.
  En dronning værdig den menu:-)
  Blev egentlig inspireret til selv at lave grissini, har aldrig forsøgt før, men de ser SÅ lækre ud. Det er altid så hyggeligt og anderledes at spise på et "privat" sted.
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 15. Sep 27, 2010
  1:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Danser i regnen!

  ja, deres priser er virkelig rimelige, selv for nogle på SU 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Sep 27, 2010
  1:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Det er virkelig et specielt sted, meget hjemligt og noget helt andet end jeg har prøvet før 🙂

  Disse grissini var så lækre, har fundet ud af at de er friturestegte, nok det der gjorde det – uden at de virkelig fede i det.
  Jeg har prøvet at bage grissini selv, de blev også en succes….

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Sep 28, 2010
  8:51 pm

  SushiStegen

  Super sjovt navn til en restaurant- allerede der tiltaler den mig.
  Og lammekronen ser så skøn ud… og vesterhavsost, gad jeg så godt at smage. Det må jeg lige skrive mig bag øret til jeg kommer på de danmarkskanter.
  kh SS


 18. Sep 28, 2010
  10:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushistegen!

  ja, det er sjovt navn og hvis du kommer her i området, så skulle du kigge ind forbi 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!