Newyorkerbyheart

Rodfrugt-biksemad med halloumi (Spis Bedre nr. 9/2010)……..

01 september , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Opskrifter - Tags: , ,

De forkogte rodfrugter…….

Løg sauteres…..

Rodfrugterne kommes ved, sammen med lidt krydderurter……..

Stegt halloumiost……..

Spinat vendes i tilsidst og så hældes “dressingen” over…….

Aftenens tallerken……..

Jeg har været på tennisbanen i dag til en omgang “skildpadde-tennis” – for første gang i rigtig lang tid – og hvor var det dejligt. Jeg gik derfra med et kæmpe smil på læben, bare det at være ude i den friske luft, kan af og til være en luksus for mig. Hvis jeg har meget ondt eller er meget træt, så er jeg ikke god til at komme ud, der hjælper det at tennisbanen trækker. Jeg kan dog mærke, at jeg virkelig skal til at lave pilates/yogalates igen, for min lænd har det ikke så godt lige for tiden – og der hjælper “skildpadde-tennis” altså ikke rigtigt……..

Aftensmaden i dag stod på rodfrugt-biksemad med halloumi fra Spis Bedre nr. 9/2010, virkelig skøn ret, som jeg i den grad kan anbefale! Der kan jo bruges alle mulige forskellige rodfrugter, hvis du ikke lige kan med dem der er valgt her. Jeg ændrede lidt på vægtangivelserne og fik lavet en passende portion til 2 pers.
Jeg tilsatte også lidt frisk timian og basilikum og så erstattede jeg rucola med frisk spinat. Det er helt klart noget vi skal have igen………

Rodfrugt-biksemad med halloumi (Spis Bedre nr. 9/2010), 2 pers.:
2 gulerødder, skåret i mundrette bidder
6 nye kartofler, skåret i mundrette bidder
½ lille knoldselleri, skåret i mundrette bidder
1 rødløg, hakket
1 bakke frisk spinat, godt skyllet og slynget tør
salt, friskkværnet peber
lidt frisk timian, hakket
lidt frisk basilikum, hakket
100 g halloumi, skåret i skiver
2 spsk. basilikum
1 tsk. flydende honning
Kom de istand gjorte rodfrugter i kogende, letsaltet vand og kog dem i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra. Kom smør og lidt olivenolie på en pande og sauter løg, til de begynder at blive bløde. Tilsæt de forkogte rodfrugter, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det hele stege i ca. 5 minutter. Rodfrugterne skal være møre, men stadig have lidt bid. Rør ikke alt for ofte i dem, rodfrugterne må gerne få lidt stegeskorpe.
Kom en anelse olie på en pande og steg halloumiosten til den bliver gylden. Tag af panden og læg på køkkenrulle, så det kan dryppe lidt af. Skær osten i mindre stykker.
Vend krydderurterne i, tilsæt spinat og vend det hele godt rundt. Pisk balsamico og honning sammen. Vend osten i rodfrugtblandingen og anret det hele på et fad. Hæld “dressingen” over, vend rundt og server.

Jeg var så spændt helt ind til middagstid i dag, da kom min nye blog på hos Magasinet Mad!.
Det var lidt af en overvejelse – og overvindelse – at jeg nu ikke længere er anonym. De vil selvfølgelig gerne have ansigter på deres bloggere, det var en af de ting jeg overvejede, inden jeg søgte om at blive en af deres bloggere……
Det var også rigtig spændende at se hvem de havde valgt som mine blogger-kollegaer, det blev Martin og Rikke, jeg er sikker på at de vil lave nogle ret spændende indlæg i den næste stykke tid.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Sep 1, 2010
  10:50 pm

  Sussi

  Wow Birthe – utrolig som man kan forestille sig hvordan et menneske ser ud udfra de skrevne ord. Du er utrolig køn må jeg sige.
  Jeg har fuldt med i over 1 år nu og eeelsker din blog og synes det er fedt med extre blog fra dig:)

  Utrolig rart på en underlig måde at få ansigt på – men bestemt positiv. Held og lykke fremover.

  Knus herfra


 2. Sep 1, 2010
  11:00 pm

  Piskeriset

  Jeg syntes godt nok, at sommeren var lige lovlig hurtig overstået, og jeg er ikke helt færdig med at svælge i bær og frugter – men jeg har altså også savnet rodfrugterne!

  Det ser ud til at være en sund og mættende ret. Jeg er dog ikke så gode venner med 'knirkeosten' (mest på grund af konsistensen) 🙂


 3. Sep 2, 2010
  11:32 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sussi!

  Mange tak for din søde kommentar 🙂 Jeg synes det er meget grænseoverskridende sådan at få sit ansigt vist frem offentlig, men det var jo en betingelse som jeg kendte og måtte acceptere…..

  Det glæder mig meget, at du følge mig – tak.

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Sep 2, 2010
  11:34 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg elsker rodfrugter, jeg synes at de har en helt fantastisk smag, især når de får sådan lidt stegeskorpe og deres sødme kommer frem….

  Jeg brød mig heller ikke om "knirkeosten" i starten, men nu elsker jeg den. Jeg synes vældig godt om dens milde smag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 2, 2010
  2:22 pm

  Anonymous

  Hej Birthe
  Tillykke med din nye blog! Jeg glæder mig til at følge med, ved siden af din "gamle", blog som jeg syntes er fantastisk god. Dejligt at få ansigt på, ovenikøbet et rigtigt kønt et af slagsen. Held og lykke til dig.
  Mange venlige hilsner Hanne P.


 6. Sep 2, 2010
  2:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne P.!

  Tak for din søde kommentar 🙂 Jeg er glad for at du også vil følge mig på min nye blog…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 2, 2010
  8:59 pm

  Ny i New York

  Hej Newyorkerbyheart (eller Birthe?)
  har fundet din blog via Magasinet Mad og glæder mig til at læse dine lækre opskrifter 🙂 Jeg bor i New York og har selv lige oprettet en blog (stadig i startfasen) – ikke kun om mad, men lidt af det hele. Kig evt. forbi: nyiny.wordpress.com

  Og tillykke med din magasin blog, sejt!


 8. Sep 2, 2010
  11:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ny i New York!

  Tak for din kommentar, hvor dejligt at du har fundet herind og at du giver dig til kende – tak for det 🙂

  Om jeg vil kigge forbi?!?!? du kan tro at jeg vil kigge forbi din blog – omend det er med blødende hjerte og en hel del misundelse *S* – hvor er du heldig at bo i "min" by.
  Jeg håber, at du vil kigge herind af og til……

  Mange hilsner og hils byen
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!