Newyorkerbyheart

Spaghetti Bolognese a la slowfood (Magasinet Mad! nr. 8/2010)…..

Bacon svitses og derefter hakket kød, løg og hvidløg…….

Groftrevet gulerødder og knoldselleri tilsættes sammen med finthakket rosmarin……

Så tilsættes hakkede tomater, laurbærblad, hvidvin og lidt bouillon – og så skal det bare simre…….

Aftenens tallerken…….

Trist vejr at starte en ny uge på, det er så sandelig blevet efterår i Danmark. Det gode ved efterår er, at så er der tid til simreretter, der er ikke meget der hygger så meget, som at have en gryde der står og simrer og afgiver skønne dufte…….

Menuen i aften er sådan en simreret, nemlig spaghetti bolognese a la slowfood, som er fra det seneste nummer af Magasinet Mad! (nr. 8/2010). Denne bolognese laves med knoldselleri og gulerødder, som giver en virkelig skøn smag.
I opskriften stod der, at der skulle 4 dåser hakkede tomater, men jeg brugte nu kun 2. Jeg skyllede så dåserne med lidt vand, som jeg også tilsatte sammen med grøntsags fond du chef. Jeg serverede kødsaucen sammen med fuldkorns-spaghetti fra Barilla.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Spaghetti bolognese a la slowfood (Magasinet Mad! nr. 8/2010), 4 pers.:
1 stort løg, hakket
3 fed hvidløg, knust og finthakket
2 store gulerødder, groftrevne
150 g knoldselleri, vasket, skrællet og groftrevet
400 g hakket oksekød
1 pakke bacon i tern
nåle fra et par kviste frisk rosmarin, finthakket
2 laurbærblade
1 dl tør hvidvin
2 dåser hakkede tomater
ca. 1 dåse vand (begge dåser skylles)
1 grøntsags fond du chef
salt, friskkværnet peber
lidt olivenolie
hel parmesan, fintrevet
Varm lidt olie op i en gryde og steg bacon, til det begynder at blive gyldent. Tilsæt hakket kød og steg, til det smuldrer og tager farve, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom hakket løg ved og steg, til de bliver bløde og begynder at tage farve, så tilsættes gulerødder og knoldselleri og der steges yderligere et par minutter under omrøring. Tilsæt så hvidløg og rosmarin, steg et par minutter og rør godt rundt, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Hæld hvidvin ved, lad det koge lidt ind og tilsæt så laurbærblade, hakkede tomater, vand og fond du chef. Rør det godt rund, skru ned, læg låg på og lad det så simre i 2-3 timer. Rør i det af og til, tilsæt evt. mere vand, hvis det er nødvendigt. Inden den serveres, med friskkogt spaghetti og fintrevet parmesan, smages den til.

I morgen skal jeg jo til 2. lektion i italiensk for begyndere og jeg glæder mig allerede. Det er også dejligt at vi har rester, for vi skal jo spise tidligt.

Kærestens søster og kæreste inviterede sig selv på pulled pork i weekenden, hvilket er rigtig dejligt – både at skulle være sammen med dem det meste af en dag – og at vi igen skal have pulled pork. Så i dag har jeg fået fat et par ordenlig nakkestege, så er det ihvert fald i orden. De kommer ved kaffetid på lørdag, så jeg skal have fundet på et eller andet til eftermiddagskaffen. Men det skal være noget der ikke ligger alt for tungt, for de skal jo gerne have plads til rigtig meget pulled pork om aftenen…….

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Sep 21, 2010
  8:59 pm

  Piskeriset

  Her sidder jeg og hygger mig med at læse om spaghetti, og så sniger du lige pulled pork ind i slutningen af indlægget. Det er simpelthen så snyd – der skulle have været en advarsel i starten af indlægget! 😀


 2. Sep 21, 2010
  9:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Hæ, hæ jeg vidste at det ville kunne få dig op af stolen, bedst som du sad og slappede af 😀 *payback time*

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!