Newyorkerbyheart

Svampetagliatelle (fra bogen “Baronessens sunde fastfood” af Caroline Fleming, forlaget Lindhardt & Ringhof)……

 
Bogen “Baronessens sunde fastfood” af Caroline Fleming, forlaget Lindhardt & Ringhof……….
Mine nye Alligator produkter……….

Alligator Mini Chopper, tandstikken er lagt for at størrelsesforholdet kan fornemmes………..

Øverst: Alligator Slicer og nederst Alligator Chopper med opsamler…….

Så skal der hakkes hvidløg i Alligator Mini Chopper…….

……og resultatet – pænt opsamlet og det hele…….

Som tilbehør til dagens aftensmad, valgte jeg kyllingefileter krydret med Emeril’s Original Essence……..

Til svampesaucen, sauteres purløg og skalotteløg……..

Forskellige svampe, skåret i skiver, tilsættes – sammen med lidt hvidløg…….

……og så fløden………

 Friskkogt pasta vendes i…….

 Aftenens tallerken…..

Mine nye bøger, som jeg har vundet…….
I dag har jeg modtaget nye sjove til at leget med i køkkenet, en af tingene er Alligator redskaberne. Jeg har modtaget en Alligator Chopper med opsamler, en Alligator Slicer, en Alligator Mini Chopper og en Alligator Chipper.
Det virker til at være solide ting, som kan tåle at blive brugt. Eneste minus er at rensenettet virker lidt skrøbeligt, især på den store Chopper med opsamler. Kæresten har jo lidt forstand på den slags, fordi det har lidt med hans arbejde at gøre og han synes at rensenettet var for dårlig lavet (læs: for skrøbeligt). Om det holder ved jeg ikke, jeg har ikke taget den store i brug endnu, men jeg fik lejlighed til at afprøve den lille her til aften og den virkelig upåklageligt – og så er den oveni købet let at rengøre (netop bl. a. pga. rensenettet!). Det er unægtelig nemmere end at hakkede hvidløg selv, især hvis der er meget der skal hakkes. Hvis det kun er et par fed, så vil jeg nok stadig selv foretrække at hakke det. Men det er dejligt at have aflastning for mine hænder…….
Aftenens menu stod på en SKØN pastaret fra Caroline Flemings nye bog “Baronessens sunde fastfood“, forlaget Lindhardt & Ringhof. Super nem at lave, meget få ingredienser og skøn, skøn smag! Den eneste ændring jeg lavede var at jeg halverede portionen og så tilsatte jeg lidt hvidløg – jeg skulle jo afprøve mine nye produkter *S*
Retten kan sagtens spises som selvstændig ret, måske med lidt lækkert brød og en salat. Jeg valgte dog at servere kyllingefileter til, som bare blev krydret med lidt af Emeril’s Original Essence, som smager SUPER godt.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….
Svampetagliatelle (fra bogen “Baronessens sunde fastfood” af Caroline Fleming, forlaget Lindhardt & Ringhof), 2 pers.:
200 g blandede svampe, nænsomt renset og skåret i skiver
en lille klat smør
½ skalotteløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. purløg, hakket
1 spsk. friskpresset citronsaft
250 g tagliatelle
1-1½ dl piskefløde
salt, friskkværnet peber
lidt (bredbladet)persille, finthakket
Smelt smørret i en gryde ved middelvarme. Tilsæt skalotteløg og purløg, lad det sautere lidt. Tilsæt svampene sammen med citronsaft, skru op for varmen og steg, til det bliver gyldne og væden fra dem fordamper. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i ½ minuts tid, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld fløden ved og lad det koge lidt ind, smag til.
Kog pastaen efter anvisning på emballagen i rigeligt, godt saltet, vand. Hæld vandet fra og vend saucen i den friskkogte pasta, tilsæt persillen og vend godt rundt. Server straks.
Note:
Husk saucen kan tages af blusset og vente på at pastaen bliver færdig (evt. varmes op igen) – det er bedre at saucen venter på pastaen end omvendt!
Bøger:
Jeg er startet på “Drengen der tæmmede vinden” af William Kamkwamba, en bog som jeg vandt ved Saxo, mod at anmelde den. Jeg er dog lidt bagud med mine bøger og læsning i det hele taget – faktisk synes jeg at jeg er bagud med alting, men det er en hel anden snak! – men bedre sent end aldrig. Det jeg har fået læst af den er rigtig godt og jeg er virkelig blevet indfanget i historien og stemningen i bogen…….
I dag fik jeg også de bøger jeg vandt i hos Arnold Busck, hvor jeg kunne få lov frit at vælge 3 bøger fra deres bestsellerlister. Jeg har valgt:
Jeg glæder mig meget til at læse dem alle 3.
Jeg vil lige minde om at hvis du vil være med i min lille give-away, så er i morgen sidste chance…….
Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Sep 30, 2010
  7:03 am

  Piskeriset

  Uhm! Sådan en gang svampepasta kunne jeg godt lige have med på madpakken 😉

  Spændende med de nye bøger! Jeg har gjort et godt indhug af de ulæste på hylden i år, men jeg synes, der bliver ved med at være nogen 😀


 2. Sep 30, 2010
  11:17 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte SÅ godt! men jeg tror aldrig at det ville nå til madpakken, for det ville være spist inden 😉

  Ja, heldigvis kommer der hele tiden nye bøger til, så vi løber aldrig tør…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 30, 2010
  4:10 pm

  Anonymous

  Til lykke med din Alligator. Min søster som også er madblogger på et magasin har også fået et sæt forærende. Det er blot i rustfrit stål. Det er hun meget glad for. Hilsen fra Kirsten


 4. Sep 30, 2010
  5:06 pm

  Maj

  Elsker denne her pastaret – jeg er blevet ret overrasket over hvor alsidig hun er, hende den kære baronesse 🙂

  Er meget spændt på din give away, der var sørme mange interesserede – men Birthe, du har også en fantastisk blog 😀

  – Maj


 5. Sep 30, 2010
  5:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kirsten!

  Jeg ved ikke om jeg bliver jublende glad for det, for jeg har fået noget der er endnu bedre, men af og til kan det godt bruges 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Sep 30, 2010
  5:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj!

  Ja, hun er faktisk ret så alsidig, jeg tror ikke jeg ville have noget imod at blive inviteret til middag hos hende 🙂

  Det er helt vildt så mange der deltager, jeg er fuldstændig overvældet!

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!