Newyorkerbyheart

Svinemørbrad med esdragon-flødesauce og salat…….

Mørbraden afpudses og brunes på alle sider og derefter steges den færdig under låg…….

Dressingen til salaten…….

Esdragonsaucen…….

De ovnstegte, små kartofler…….

Salaten kommes ned til dressingen og vendes rundt…….

Mørbraden skæres ud og er klar til servering…….

Aftenens tallerken…….

Dagens frokost, mere om den i teksten…….

Som jeg jo har skrevet om tidligere i dag, så har jeg en slags 20 års jubilæum og en slags 20 års fødselsdag. I dag er B-dag, B for Birthe’s. Ikke at der er sket noget særligt, for jeg har egenligt bare mest haft brug for at slappe af og lave ingenting. Ugen har budt på nogle virkelig spændende og interessante ting, men det har også været en hård ud – fysisk – for mig. Det er det med den “stop-knap” som jeg mangler eller hvis jeg har den, så kan jeg ihvert fald ikke finde ud af at aktivere den!
Der har simpelthen været proppet for meget ind i min uge, som jo normalt er helt stille og rolig – og det kan jeg ikke rigtig håndtere. Min krop siger fra på sin helt egen måde: stærke smerter og en voldsom hovedpine- så kan jeg lære det………

Så altså, dagen i dag er brugt på at tænke på gode minder, på at kigge i mine fotoalbums med minder fra min au pair tid. Dagen i dag var dagen hvor jeg måtte svælge i minder og tude lidt, når det hele blev lidt for meget – og det har faktisk været rigtig dejlig *S*

Kæresten var oppe og spille tennis i dag, så da han kom hjem, havde jeg forberedt en SKØN tomattærte fra min nye yndlingskogebog “Drakamöllans Køkken” af Ingalill Thorsell og Eve Maltias, forlaget Klematis – som I kan se på det nederste billed. Opskriften kommer på min blog hos Magasinet Mad! senere på ugen, formentlig onsdag, men jeg tør ikke at love noget længere. Sidste gang jeg lovede noget, holdt det ikke, så det har jeg da lært af *S*
Det er desværre ikke mig selv der lægger indlæggene på, så jeg har ingen indflydelse på, hvornår de kommer på.

Aftensmaden stod på svinemørbrad, den skønneste esdragon-flødesauce, salat og små, ovnbagte kartofler = SUPER lækkert!
Opskriften er fra Nikolai Kirk og kan helt klart anbefales. Dog havde jeg ingen frisk esdragon, så jeg brugte tørret og det fungerede fint. Jeg stegte også små kartofler i ovnen, istedet for at servere kogte kartofler.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……

Svinemørbrad med esdragon-flødesauce, 2-3 pers.:
1 svinemørbrad, afpudset
salt, friskkværnet peber
smør og olivenolie til stegning
Sauce:
2 dl piskefløde
1-2 tsk. tørret esdragon (efter smag)
Varm smør og olie op i en gryde og brun mørbraden på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber. Skru ned for varmen, læg låget på og lad dem simre færdig i ca. 10-15 minutter. Tag den op og pak den ind i stanniol, lad den hvile, mens saucen laves.
Hæld piskefløde ned til stegeskyen, sammen med esdragon. Lad det koge ind til det bliver cremet og tykner, smag til. Skær mørbraden ud i tynde skiver, som anrettes på en tallerken. Hæld lidt sauce over og server resten til.

Simpel salat:
1 bakke blandede salatblade
1 spsk. æblecidereddike
3 spsk. god rapsolie
salt, friskkværnet peber
½-1 tsk. flydende honning (efter smag)
1 tsk. grovkornet sennep
Skyl salatbladene godt og slyng dem tørre. Kom æblecidereddike, olie, salt, friskkværnet peber, sennep og honning i skålen som salaten skal serveres i og pisk det sammen. Lige inden servering, kommes de rengjorte, slyngede salatblade og det vendes rundt – men først LIGE når det skal serveres.

Små ovnbagte kartofler:
passende mængde små kartofler, rengjorte
krydderurtesalt
lidt frisk rosmarin
lidt frisk timian
lidt olivenolie
1 klat smør
Tør de rengjorte kartofler og kom dem i et ovnfast fad, drys med salt og kom krydderurterne ved. Dryp lidt olivenolie over og vend godt rundt, så olien lægger sig om kartoflerne. Sæt i en 200 grader varm ovn i ca. ½ times tid, vend dem et par gange undervejs. Lige inden de er færdige, tilsættes en klat smør (kan udelades) og de steges et par minutter mere, vend rundt i dem.

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Sep 19, 2010
  11:47 pm

  Danser I Regnen

  Det lyder super lækker. Jeg tænker på om saucen kommer til at minde en smule om bernaise eller om det er helt anderledes?


 2. Sep 20, 2010
  7:32 am

  En glad blogger

  Günaydin Birthe! ('Godmorgen' på tyrkisk, red.)
  Sikke en dejlig billedserie at vågne op til 🙂 Får totalt lyst til mørbrad; hvilket jeg må huske, når jeg kommer hjem til DK snart (sammen med bacon, leverpostej, koteletter og alt det andet svin, jeg ikke anede, jeg ville komme til at savne!)
  Det hele ser super lækkert ud, og kan godt lide din præcise opskrift på vinaigrette 😉
  Ha' en dejlig dag…
  Kh. Eva


 3. Sep 20, 2010
  10:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Danser i regnen!

  Tror ikke jeg har set dig før, så velkommen til og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det smager slet ikke som bearnaise, men det var en rigtig lækker flødesauce….

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Sep 20, 2010
  10:43 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Tak for den tyrkiske morgenhilsen 😀

  Ja, jeg tænkte faktisk på dig, da jeg skrev opskriften ind, for jeg havde jo lige skrevet at jeg normalt laver vinaigrette på slump – det gjorde jeg sådan set også i aften, i den forstand at jeg ikke målte af da jeg lavede vinaigretten. Men jeg valgte at skrive opskriften som den var alligevel….

  Jeg er faktisk ikke så forfærdelig glad for svinekød, andet end mørbrad og bacon, men denne ret var virkelig god 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 20, 2010
  11:07 am

  Danser I Regnen

  Hej Birthe, nej det er også første gang jeg kommenterer herinde, men har luret herinde et stykke tid. Man bliver bare så sulten af det 😀


 6. Sep 20, 2010
  12:30 pm

  SP

  Hej Birthe

  Sikke en fin Blog du har og masser af lækre opskrifter.
  Dejligt med et sted, hvor opskrifterne er afprøvet og der er skrevet erfaringer omkring retten under forberedelsen af den.
  Du har fået din en ny fast Blog læser 🙂

  Hilsen fra
  SP fra Vejen


 7. Sep 20, 2010
  3:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Danser i regnen!

  Dejligt at du giver dig til kende, jeg synes det er så rart at vide, hvem der læser med 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Sep 20, 2010
  8:26 pm

  Piskeriset

  Uhm! Estragonsauce lyder lige som noget for mig! Godt jeg var så snedig at spise, inden jeg læste det indlæg – hæhæ 😀


 9. Sep 20, 2010
  8:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte SÅ godt!! Kæresten sad med et saligt smil på, det er sjældent at vi få flødesauce i så "ren" en form 🙂

  Ja, man lærer jo lidt, når man gang på gang sidder og savler – det hjælper dog ikke så meget inde hos dig, om jeg har spist først eller ej….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!