Newyorkerbyheart

Torsk med cremet friskost (fra bogen “Klap gællerne i” af Susanne Engelstoft Rasmussen, Thaning & Appel)…….

Bogen “Klap gællerne i” af Susanne Engelstoft Rasmussen, Thaning & Appel…….

Den rørte flødeost……

Torskefileterne smøres med flødeosten……

………og meget tynde skiver af æble lægges ovenpå……

Gulerødder steges i smør på en pande…….

…….og blandes med lidt esdragon, valnødder, flydende honning og citronsaft……..

Den færdigstegte torsk, som har fået drysset valnødder på……

Aftenens tallerken……..

Hold da op for noget skønt mad vi har fået i aften – jeg kan kun anbefale Jer at gå i køkkenet og få det lavet! Ok, måske ikke lige nu, hvor klokken er 22.48, men så senere på ugen ihvert fald – jeg vil godt love Jer at I ikke fortryder det……

Kombinationen af den milde torsk, blandet med flødeost med den lidt skarpe smag af parmesan, sødmen fra æblerne og crunch fra valnødderne er helt perfekt. Virkelig, virkelig lækkert og jeg ville ikke tøve med at servere det som gæstemad.
Gulerødderne var også et STORT hit! Der skulle have været fennikel i, men det kunne jeg altså ikke få. Jeg lavede små ovnbagte kartofler til, krydret med salt, dryppet med olivenolie og tilsat lidt frisk oregano. Det skal helt klart laves igen…..

Opskriften er fra “Klap gællerne i” en dejlig kogebog fyldt med fiske- og skaldyrsretter (hvilket I sikkert havde gættet ud fra titlen *S*). Den er skrevet af Susanne Engelstoft Rasmussen og er fra Thaning & Appel.

Jeg tilpassede retten til 2 personer og i original opskriften bruges der lange i stedet for torsk. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Torsk med cremet friskost (fra bogen “Klap gællerne i” af Susanne Engelstoft Rasmussen, Thaning & Appel), 2 pers.:
2 torskefileter
50 g flødeost naturel
50 g frisk, fintrevet parmesanost
½ tsk. tørret esdragon
lidt smeltet smør
1/4 rødt æble, skåret i MEGET tynde skiver (jeg brugte Pink Lady)
½ håndfuld valnødder, grofthakket
salt, friskkværnet peber

Lun gulerodssalat:
3 gulerødder skåret i tynde stave
lidt smør
lidt tørret esdragon
lidt friskpresset citronsaft
lidt flydende honning
salt, friskkværnet peber
½ håndfuld valnøddet, grofthakket
Rør flødeost med parmesan, esdragon, lidt salt og friskkværnet peber. Dup torskefileterne tørre og læg dem i et letsmurt ovnfast fad, krydr let med salt og friskkværnet peber. Smør flødeost-blandingen ovenpå og læg så de tynde skiver af æble øverst, taglagt. Dryp med lidt smeltet smør og sæt i ovnen ved 200 grader i 8 minutter. Tag dem ud, drys med valnødder og giv dem yderligere 6 minutter i ovnen.
Smelt lidt smør på en pande og kom gulerødderne på. Lad dem stege til de er sprød-møre (møre, men stadig har bid). Tilsæt esdragon, citronsaft, salt, friskkværnet peber og valnødder. Lad det varme igennem og smag til.

Min tid de sidste dage, har gået meget med at fundere over hvad jeg skal skrive om, når jeg skal til at skrive for Madmagasinet. Jeg tror efterhånden at jeg har fået et par ideer til hvad der kunne være spændende, men ikke noget der kan afsløres endnu, andet end at jeg vil sætte fokus på det område af Danmark som jeg bor i.

Min krop er ved at komme sig igen, efter jeg pressede den lidt for meget sidst jeg spillede “skildpadde-tennis”, men det har holdt hårdt denne gang – så kan jeg lære det kan jeg!!! Men når den nu er ved at komme sig, så er det jo at jeg længes på tennisbanen igen, så måske jeg tager med kæresten op og spiller lidt i morgen. Men jeg har lært, at jeg ikke skal presse kroppen så hårdt som sidste gang – eller det tror jeg ihvert fald at jeg har – man ved aldrig med mig *S*

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Sep 8, 2010
  11:23 pm

  Piskeriset

  Uh, den kogebog er jeg glad for, at du fortæller om! Den har jeg kigget på mange gange hos boghandleren, men har endnu ikke 'turde' købe, da den indeholder en del forskellige fisk – og det er ret begrænset hvad vi kan få af friske fisk pt.

  Men det lyder nu ret godt, det der 🙂


 2. Sep 8, 2010
  11:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Så skal du se vores udvalg af fisk! – men jeg erstatter tit med noget jeg kan få og som regel med et godt resultat 🙂
  Dette blev rigtig godt og det kan virkelig anbefales. Er dog lidt usikker på om du vil synes at det er for mild i smagen – men det var virkelig lækkert. De valnødder gjorde sig virkelig godt – og jeg tror jeg har forelsket mig lidt i de gulerødder 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 9, 2010
  7:14 am

  jette

  Hurra!! Nu har jeg villet skrive en mail i flere uger (næsten :-)) men har glemt det igen og igen. Så er det dejligt at man nu kan vælge navn/URL, så kan jeg også "få lov" her.
  Den opskrift lyder som en vi skal prøve. Jeg er sikker på, at min mand vil korse sig i syv lag, men det vil jeg lade som om jeg ikke ser. Herude, hvor man skulle kunne få smidt fisk i nakken konstant er udvalget og ret konservativt – og måden man spiser torsk på kan der heller ikke diskuteres så meget om.. 🙂


 4. Sep 9, 2010
  12:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jette!

  Tak for din kommentar – og dejligt at du bliver så glad for at kunne skrive en kommentar 🙂

  Jeg kan ihvert fald sige, at det smagte virkelig godt og min kæreste syntes også at det var virkelig godt. Smagskombinationerne passede virkelig godt sammen…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 16, 2010
  10:41 am

  Mia Sørensen

  Hvor meget fennikel skulle der have været i gulerodsalaten, og skulle det bare have været skåret i tynde skiver som gulerødderne? Lyder lækkert!


 6. Sep 16, 2010
  11:45 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mia!

  Der skal bruges 1 fennikel og den skal skæres i meget tynde skiver 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!