Newyorkerbyheart

Valnødde-/ricottakage med abrikos-/romglaze…….

Ricotta-dejen, klar til at blive bagt……

Den færdigbagte kage…….

Abrikosmarmelade og rom……

Klar til servering…….

Velbekomme…….

Denne lækre pastaret fik vi til aften, hvis I vil se opskriften er den her (fra i morgen, fredag)………

Ingen tennis til mig i dag!! Jeg skrev jo ellers i går, at jeg håbede jeg kunne spille lidt “skildpadde”-tennis i aften, men det blev det ikke til. Det var for koldt og i sådan et vejr kan min krop slet ikke tænke på at spille tennis, så kæresten tog selv afsted. Det var dog vist så som så, hvor meget de fik spillet, for det regnede nemlig også. Men de fik ihvert fald drukket en øl (eller 2?!?!?) og ordnet verdenssituationen og den slags er jo også vigtig *S*

Det var dog ikke bare vejrets skyld at jeg ikke kom til tennis i dag, jeg var også helt ekstrem træt. Jeg sad oppe i nat og så Caroline gå videre til semifinalen i US Open, som skal spilles i morgen aften ved 20-tiden. Hun er SÅ sej hende Caroline og selvom mange prøver på at nedgøre hende – hurraaaa for janteloven…….NOT! – så er hun altså nr. 2 i verden og det er hun ikke kommet sovende til. Det sker kun ved hårdt arbejde, at være konstant og ved at vinde kampe. Jeg ved ikke hvorfor danskerne har den kedelige tendens til at absolut nedgøre folk der har succes. Sætte spørgmålstegn ved om det er berettiget, har “man” fortjent det osv. Hvorfor ikke bare nyde – og være stolt af – at vi har en dansker som kan begå sig i den absolutte tenniselite? Ja, undskyld, men jeg forstår det ikke……

Selvom jeg har været træt, har jeg dog formået at få bagt en kage. Det har rigtig været vejr til at bage, for i dag har bestemt ikke været en af de smukkeste september-dage – ihvert fald ikke her hvor jeg bor. Det har været gråt, blæsende, regnfuld og koldt……
Jeg havde stadig en bøtte ricotta i køleskabet og da jeg nu endelig havde fået fat i noget, så skulle det ihvert fald ikke gå til spilde, så jeg besluttede at bage en kage.
Valget faldt på en valnødde-/ricotta kage, overtrukket med en glaze af abrikos og mørk rom og resultatet blev virkelig LÆKKERT! Sådan lidt ostekage-agtigt, uden at være cremet, men med en lækker, fugtig konsistens. Opskriften er fra Janet is hungry, som er en virkelig lækker og indbydende blog. De eneste ændringer jeg lavede var at komme lidt flydende vaniljeekstrakt i dejen, bruge mørk rom istedet for cognac i glaze’en, jeg undlod at komme høvlet chokolade ovenpå glaze’en og så har jeg taget målene sådan lidt på slump.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Valnødde-/ricottakage med abrikos-/romglaze:
2 dl valnødder, grofthakket og ristet på en tør pande
150 g smør, blødt
110 g rørsukker + 25 g
5 æg, delt i hvider og blommer
fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
250 g ricottaost
5 spsk. mel
2 tsk. flydende vaniljeekstrakt
Abrikos-/romglaze:
4 spsk. abrikosmarmelade
1 spsk. vand
2 spsk. mørk rom

Rist valnødderne på en tør pande, til de bliver gyldne, tag dem af varmen. Pisk smør og sukker lyst og luftigt med en el-mikser. Pisk æggeblommerne i et ad gangen, pisk mellem hvert. Vend appelsinskal, ricotta, mel og valnødder i. Pisk æggehviderne helt stive, tilsæt de sidste 25 g sukker lidt efter lidt og pisk til æggehvide-massen bliver blank. Rør 1/4 af æggehvide-massen i dejen og vend derefter resten i med let hånd, så luften ikke slås ud af dem.
Hæld dejen i en smurt springform og bag ved 190 grader i ½ time. Tjek at kagen er gennembagt, inden den tages ud. Lad den afkøle i formen.
Varm abrikosmarmelade, vand og rom op i en gryde. Det skal ikke koge, marmeladen skal bare blive mere flydende. Hæld det hele igennem en finmasket sigte, så glaze’en er helt glat. Smør den på siderne og ovenpå den afkølede kage.

Aftensmaden i dag bestod af en virkelig lækker pastaret fra det seneste nummer af Magasinet Mad! (nr. 7/2010). Hvis I er nysgerrige efter opskriften – og det burde I være, for det var SÅ godt – så kan den ses på min blog på Mad! fra i morgen (fredag) formiddag.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Sep 10, 2010
  7:35 am

  Piskeriset

  Hold op hvor ser den kage spændende ud! Nu blev min liste lige endnu længere! Jeg burde have et 'ryd ud i listen'-benspænd på et tidspunkt! 😀


 2. Sep 10, 2010
  10:37 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Den smager ihvert fald rigtig godt – sorry for listen 😉
  Jeg synes det ville være et rigtig godt benspænd – lidt ligesom "brug-hvad-der-er-i-køleskabet…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 10, 2010
  9:37 pm

  Tina Hansen

  Hej Birthe !
  Linket til pastaopskriften på madbloggen – er Pulledpork -???
  Eller er det bare mig der ikke fatter nada ??
  KH Tina


 4. Sep 10, 2010
  9:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Ja, jeg ved det godt 🙂 Det er jo desværre ikke mig der lægger indlæggene ud og jeg troede faktisk at den ville komme på idag, men den kommer nok ikke på før end på mandag så. Beklager……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!