Newyorkerbyheart

Burger med venøsteak og gorgonzola (Spis Bedre nr. 10/2010)……

Ciabattabrød smøres med et tyndt lag smør og ristes i ovnen……..

 Rødløg sauteres i olivenolie og krydres med salt og friskkværnet peber…….

 Balsamico og lidt rør sukker hældes ved og så skal de bare hygge sig…….

 Det gyldne og sprøde brød………

 Venøsteaks steges og der kommes gorgonzola på (beklager det dårlige billed)…….

 Salat lægges på brødet og så bøffen – igen, beklager det dårlig billed…….

 Så kommes mango chutney på og til sidst løgene……

 Den færdige sandwich……..

 Aftenens tallerken…….

Weekendens mad: oksekødsgryde med chorizo. Opskriften kan ses på min blogMad!……..

Jeg kan ikke rigtig ryste træt- og uoplagtheden af mig, men det er jo desværre en af “bivirkningerne”, vil du vide lidt mere om min sygdom og “bivirkninger” kan du læse meget mere her. Af og til oplever man som kronisk syg, uvidende mennesker, som (forhåbentlig) ikke mener deres kommentarer så hårdt som de siger dem, men det kan godt gøre en rigtig, rigtig ked af det!
Fibromyalgi er jo en af de sygdomme der har været omgivet af meget “mystik” og som en del af lægeverden – og alle andre for den sags skyld – ikke rigtig har regnet for en “rigtig” sygdom. Mange har ment – og mener stadig – at det er en psykisk betinget sygdom også selvom undersøgelser har vist noget andet……
Anyway, så er der stadig nogle mennesker som siger:”tag dig nu sammen”. Hvis du laver noget andet så du ikke tænker på det, så går det nok over. Gid det var så nemt siger jeg bare. Hold op hvor ville jeg bare gerne tage mig helt vildt MEGET sammen, hvis det kunne fjerne min kroniske træt- og uoplagthed!!! Det ville også være rigtig dejligt, hvis symptomerne gik væk, hvis jeg tænkte på noget andet. Desværre er virkeligheden ikke sådan – men os med fibromyalgi har da lov til at ønske og håbe at der en dag findes noget, det kan lette vores symptomer – og til den tid, da lover jeg at tage mig endnu mere sammen *S*

I dag har vi fået burger med venøsteak og gorgonzola – SUPER lækkert!! Opskriften er fra Spis Bedre nr. 10/2010. Da jeg var nede i byen for at købe mango chutney, faldt jeg over nogle store flotte majskolber, som nærmest selv hoppede op i min kurv – og sådan blev det bestemt – at majskolber skulle være tilbehøret *S*
I opskriften i bladet bruges der rå løg, men jeg havde forelsket mig i nogle glaserede løg som Piskeriset lige har lavet, så jeg måtte lave nogen i min egen version. De passede rigtig godt til bøffen!
I det hele taget er det nogle skønne smagssammensætninger, som passer godt til hinanden……..

Jeg glemte at købe noget spændende salat, så jeg kom bare lidt iceberg i sandwichen, men jeg anbefaler at I køber noget der er lidt mere spændende.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Burger med venøsteak og gorgonzola (Spis Bedre nr. 10/2010), 2 pers:
1 ciabattaflutes
4 venøsteaks (meget tynde steaks)
salt, friskkværnet peber
olie til stegning
gorgonzola
icebergsalat
mango chutney
2 rødløg, halveret og skåret i skiver
lidt balsamico
lidt rørsukker
lidt smør
Halver fluten og smør den med et tyndt lag smør. Sæt i en 200 grader varm ovn og rist, til den bliver gylden og sprød.
Varm lidt olivenolie op på en pande og sauter rødløg til de begynder at tage lidt farve, krydr med salt og friskkværnet peber. Når de er blevet lidt gyldne, hældes en lille sjat balsamico og så drysses med lidt rørsukker. Steg videre til balsamicoen er godt ind og blevet tyk. Tag af varmen.
Varm lidt smør og olie op på en pande. Krydr venøsteaksene med salt og friskkværnet peber og steg dem 1½ minuts tid på den ene side, vend og læg gorgonzola ovenpå, så det kan smelte lidt. Steg i endnu 1½ minuts tid. Læg salatblade på halvdelen af brødet. Kom venøsteaks på, så mango chutney og tilsidst de glaserede rødløg. Slut af med den anden halvdel af brødet. Server straks.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Oct 5, 2010
  12:01 am

  Broedet

  Den ser rigtig godt ud den sandwich, jeg har også tænkt på at lave de løg som piskeriset havde postet.

  Tænkte at en ordentlig omgang sennep ville give sådan en bøf lidt at lege med også 🙂

  Men måske lidt malplaceret i forhold til gorgonzolaen, så skal man nok bruge en mere fast ost, gouda.

  Under alle omstændigheder ser det lækkert ud


 2. Oct 5, 2010
  7:46 am

  Piskeriset

  Nammenam – god kombo!
  Ups, nu begynder jeg allerede at tænke på frokost… det er altså farligt at læse med her! 😀


 3. Oct 5, 2010
  9:32 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Brødet!

  Det smagte super godt – men jeg vil også godt hoppe på vognen med sennep og en anden ost – det tror jeg vil super lækkert! 🙂
  Det er jo dejligt at der kan leges med sådanne retter og ingredienserne kan udskiftes….

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Oct 5, 2010
  9:33 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte virkelig godt 🙂

  Bare "payback" for alle de lækre billeder du poster hele tiden 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 5, 2010
  10:17 am

  Italiensk Vin og Mad

  Det ser bare superlækkert ud, og samtidig tager det ikke lang tid at tilberede – mums.


 6. Oct 5, 2010
  10:37 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Italiensk Vin og Mad!

  Velkommen herinde 🙂

  Det er nemlig virkelig hurtig at lave og så er smagen helt i top……

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 5, 2010
  1:46 pm

  Le Bistrot de

  Hej Birthe

  Jeg kan se på din, by the way meget inspirerende blog, at du ønsker dig list shopping hos Dean & Deluca. Det er lidt sjovt, for vi er i øjeblikket igang med at lave nogle muffins, der er inspireret fra netop D & D.
  Jeg håber du får lyst til at kigge forbi, de kommer nok på i løbet af et par dage.

  Kærligst
  Frederik fra Le Bistrot de l'Amour
  http://www.lebisdamour.dk/


 8. Oct 5, 2010
  4:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Frederik!

  Tak for kommentaren og de pæne ord 🙂

  Jeg ELSKER Dean & Deluca, jeg har også deres kogebog – du kan tro at jeg nok skal kigge forbi Jeres lækre blog….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!