Newyorkerbyheart

Fiskefrikadeller med sauteret spinat………..

 Prinsessen ELSKER kærestens computerskærm…….

 Fiskefrikadeller steges……

 Rødløg og hvidløg sauteres……

 Friske, godt skyllede, spinatblade kommes ved…..

 De færdigstegte fiskefrikadeller……

Aftenens tallerken…….

Prinsessen elsker kærestens computerskærm, hvilket er grunden til at den ikke er blevet skiftet ud med en fladskærm. Hver gang kæresten sidder ved computeren, følger prinsessen trofast efter, hopper op og lægger sig til rette. Jeg ved ikke hvad vi gør den dag, skærmen ikke kan mere, men en ting er sikkert sådan en gammel skærm er altså ikke videre pæn……

I aften har vi fået fiskefrikadeller, sauteret spinat, små kartofler og lidt smørsauce – må man egentlig spise smørsauce mere???? Sikkert ikke, men det gjorde vi altså i aften og åhhhh, hvor smager det altså dejligt (det må man vist heller ikke sige…..højt *S*).
Jeg lod mig inspirere af en opskrift fra Årstiderne, uden dog på nogen måde at følge opskriften. Det blev super lækkert og jeg må igen konstantere, at vi får fiskefrikadeller alt for sjældent. Jeg “snød” og købte en god, færdigkøbt fiskefars, i stedet for at lave den selv. Men I kan jo gøre som I har lyst og tid til…….

Fiskefrikadeller med sauteret spinat, 2 pers.:
1 pakke fiskefars af god kvalitet
3 forårsløg, fintsnittet
1 bdt. dild, finthakket
salt, friskkværnet peber
lidt friskpresset citronsaft
lidt smør og avocadoolie til stegning

Sauteret spinat:
1 bakke friske spinatblade (75 g), godt skyllet og slynget tør
1 lille rødløg, skåret tyndt
1 fed hvidløg, i tynde skiver
lidt olivenolie
salt, friskkværnet peber
Rør fiskefarsen med forårsløg, dild, citronsaft, salt og friskkværnet peber. Varm lidt smør og olie op på en pande, form farsen til frikadeller og steg dem til de er gyldne og gennemstegte, ca. 3-4 minutter på hver side.
Varm lidt olivenolie op i en gryde ved middelvarme. Sauter løg, til de begynder at blive bløde. Tilsæt hvidløg og sauter i yderligere nogle minutter, men det skal ikke tage farve. Kom spinaten ved og lad det varme igennem, til den falder sammen – men stadig har lidt bid. Krydr med salt og friskkværnet peber. Server spinaten sammen med fiskefrikadellerne, små kogte kartofler og lidt smørsauce.

I en hel uge har jeg gået og stresset over dagen i morgen, som jeg altid gør, når jeg skal noget tidligt på dagen. Jeg skal være på Fredericia Sygehus kl. 08.40, hvor jeg har en tid hos en lungespecialist. Min krop er slet ikke gearet til at skulle tidligt op og det stresser mig helt vildt, men jeg prøver at tage dybe indåndinger og fortælle mig selv, at det er skørt jeg har det sådan. Jeg ved allerede nu, at min søvn blive (endnu) dårligere, fordi jeg er så fokuseret på vækkeuret og bange for at jeg ikke hører den.
Det gode er jo at på den tid af dagen, kan de næppe være særlig forsinkede, så jeg behøver sikkert ikke sidde og vente særlig længe. Jeg har fået at vide at det tager ca. 1½ time, så jeg er spændt på hvad det indebærer…….

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Jagten på Nostradamus’ forsvundne profetier” af Mario Reading. Jeg synes at den var ok og af og til ret spændende. Det blev dog ved med at irritere mig, at der var mange sigøjner udtryk – og selvom der er en mini-ordbog omme bagi bogen – så bliver jeg træt af alle de udtryk. Jeg vil dog stadig anbefale bogen, som er ok underholding.
Nu vil jeg så gå i gang med “Manden der ikke var morder” af Hjorth Rosenfeldt, Hr. Ferdinand og jeg glæder mig meget – og er også spændt på om den kan leve op til forventningerne…….

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Oct 25, 2010
  10:21 pm

  SushiStegen

  🙂 Jeg synes det er lidt sjovt at du også lavede fiskefrikadeller i dag. Der er noget i luften. Dine lyder også gode. Jeg krydser fingrene for at du får en rimelig nat og god undersøgelse.
  kram fra SS


 2. Oct 26, 2010
  9:18 am

  Anonymous

  Jeg elsker fiskefrikadeller, og jeg er så ked af, at man ikke kan få en fiskefars her i Wien.
  Kh Anni


 3. Oct 26, 2010
  12:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushistegen!

  Ja, det er da ret spøjst at vi begge lavede fiskefrikadeller i går 🙂

  Det er godt nok længe siden vi sidst har fået fiskefrikadeller, de smager nu dejligt…..

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Oct 26, 2010
  12:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anni!

  Ja, de er dejlige 🙂 Øv, at du ikke kan få fars! Men kan du så ikke købe nogle fiskefileter og så selv hakke dem? Du behøves kun en skarp kniv. Jeg gjorde det bare ikke, fordi jeg er doven…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 26, 2010
  5:04 pm

  Piskeriset

  Nårh, hvor er hun sød! Jeg kan godt lide argumentet med, at skærmen ikke kan skiftes, nu hun har for vane at ligge på den! Sjovt som katte kan 'møve' sig til særlige rettigheder – det kender jeg slet ikke noget til… *hosthost*! 😀


 6. Oct 26, 2010
  5:08 pm

  Lise-Lotte

  De ser dejlige ud, jeg er ellers ikke spor vild med fiskefrikadeller men det kunne være det skulle prøves….

  Var det idag, undersøgelsen fandt sted? hvorfor er det du er indkaldt til lungeundersøgelse? Måske har du engang skrevet det men jeg har i så fald glemt det.
  Mange hilsener fra Lise-Lotte


 7. Oct 26, 2010
  5:16 pm

  Anonymous

  Hej Birthe!
  Jeg har prøvet at lave fars selv efter forskellige opskrifter, men de bliver aldrig som Norsk Fars' (hed det, da jeg boede i København) sidst jeg var i DK, prøvede jeg også fiske-
  fars fra SuperBest, den var også god!
  ha' en god aften
  lg Anni


 8. Oct 27, 2010
  11:09 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Nej, kan godt fornemme når du skriver om de skønne katte, at de slet ikke har specielle rettigheder 😉

  De er sådan nogle små, kære væsner, så det er svært ikke at gøre det bedste for dem – og hun er jo heller ikke helt ung længere – så måske hun trænger til varmen fra computeren for at holde gigten væk?!?! 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 27, 2010
  11:10 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Jeg synes at de smagte dejligt, jeg kan godt lide, når der er dild i fiskefrikadeller 🙂

  Jeg bøvler lidt med min vejrtrækning og de vil finde ud af om det er astma jeg har – eller noget andet. Derfor skulle jeg til undersøgelse….

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Oct 27, 2010
  11:11 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Anni!

  Ja, det kan godt være svært, hvis man prøver at ramme en bestemt smag. Håber at det lykkes for dig på et tidspunkt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Oct 27, 2010
  12:48 pm

  Hanne

  Uhm! Vi fik også fiskedeller i går, dog med hjemmebagt rugbrød og så eksperimenterede vi for første gang med hjemmelavet remoulade. Kan VARMT anbefales 🙂 Tak for altid lækre opskrifter!


 12. Oct 27, 2010
  3:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Fiskefrikadeller er gode på næsten alle mulige måder 🙂

  Hjemmelavet remoulade er så afgjort dejligt – meget bedre end der man køber….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!