Newyorkerbyheart

Frøsnappere (fra “Rollinger & roulader”)…….

 Remoncen…..

 Den udrullede dej, smurt med remonce……..

 Dejen foldes i 3……

 …….sådan…….

 …..og skæres ud i “strimler”……

 Så snoes de og lægges på bageplade…….

 Inden de bages, pensles de med let sammenpisket æg og drysses med birkes…….

Færdigbagte…….

Det er jo faktisk store bagedag i dag, så det skulle da holdes i hævd *S*
Helt ærligt, så havde jeg ikke planlagt efter det, men da jeg får besøg i morgen, så skulle der jo bages lidt i dag.

Lige siden jeg fik bogen “Rollinger & roulader” skrevet af Sif Orellana, har jeg haft et godt øje til de tebirkes/frøsnappere hun har i bogen. Kæresten har flere gange talt om dem med lys i øjnene, så i dag skulle det være – og så faldt det bare helt til jorden!
Altså de smager sådan set meget godt, men der er bare alt for meget dej i forhold til remonce (synes jeg). De blev sådan ret bastante og kompakte i det, hmmmm.
Jeg skal selvfølgelig prøve igen, jeg skal bare have gjort den “lettere” og fyldt mere i remonce i dem *S*. I bogen stod der som tip, at der kunne evt. tilsættes marcipan til remoncen – og jeg forspilder altså ikke en chance for at tilsætte marcipan, så det gjorde jeg selvfølgelig.
I bogen står der også, at der kan skæres ned på gæren og så kan det stå og koldhæve natten over, i køleskab eller et køligt sted. Næsten morgen er de så klar til at blive rullet ud, remonce smøres på (kan også forberedes og stilles ved stuetemperatur) og bages.

I får opskriften her, så må I selv eksperimentere med den……

Frøsnappere (fra “Rollinger & roulader“), ca. 18 stk.:
50 g gær
4 dl mælk, lunet
2 æg
1 tsk. salt
ca. 900 g hvedemel
1 æg, let sammenpisket
birkes til drys

Remonce:
150 g smør, blødt
60 g rørsukker
75 g marcipan, revet
Lun mælken til den er håndvarm og hæld den i en skål. Opløs gæren i skålen og tilsæt smør, æg og salt. Tilsæt melet lidt efter lidt, tag dejen ud på bordet og ælt den godt sammen, til den bliver blank. Del dejen i 2, drys mel på bordet og den ene del af dejen ud til en plade på 20 x 60 cm. Smør halvdelen af remoncen på og fold så den ene langside ind mod midten og derefter den anden langside – akkurat ligesom hvis du skulle folde et stykke papir, der skulle i en aflang kuvert. Del dejen i 9 dele, træk lidt i dem og sno enderne i hver sin retning. Læg dem på en bageplade, dæk med en fugtig viskestykke og lad dem hæve i ½ time. Når de er klar, pensles de med sammenpisket æg og drysses med birkes. Bages ved 200 grader i 10-12 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bageris.

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Oct 21, 2010
  11:18 pm

  Piskeriset

  Hehe – jeg havde besluttet mig for at 'fejre' Store Bagedag i år, glemte alt om at det var i dag – og endte alligevel med at bage! Lige nu dufter der af boller i hele hytten…

  Meget spændende med frøsnappere – det har jeg aldrig prøvet at lave, men jeg mindes, at gemalen er ret glade for dem, så mon ikke jeg skal prøve at lave det til ham på et tidspunkt? (så kan jeg jo selv komme til at smage, hehe!)


 2. Oct 21, 2010
  11:35 pm

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Uhm, hvor ser de bare gode ud Birthe 🙂
  Lækkerier skal der til.

  Kærligst Kristine


 3. Oct 22, 2010
  12:26 pm

  Janne

  Hej Birthe, øv med de frøsnappere – selvom de nu ser gode ud. Dejen er bare helt forkert til formålet – det burde være en wienerbrødsdej. Hvis du – som jeg – ikke har det store mod på det, så prøv med en VÆSENTLIGT federe gærdej. Sådan en a la rigtige fødselsdagsboller. Alternativt prøv med færdig butterdej, men det er der selvfølgelig ikke meget store bagedag over…

  Tak for en dejlig blog!

  Janne


 4. Oct 22, 2010
  5:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg synes at det er beundringsværdigt at du bager så sent på dagen, der er al min energi brugt op 🙂

  "Rigtige" frøsnappere er super lækre, men det er også lavet med wienerbrødsdej – måske det er det der er galt her – der er nu ellers rigtig meget smør i dejen…..

  Håber at du finder en god opskrift som jeg kan napse 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 22, 2010
  5:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Ja, de ser faktisk ok ud, men altså, jeg er ikke helt så vilde med dem. Det er lidt for bastante – jeg må ha' ændret lidt på opskriften så der bliver mindre dej og mere remonce 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Oct 22, 2010
  5:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Janne!

  Ja, det er ret øv! Det er ikke sådan at de ikke smager godt, men de er bare for tunge (synes jeg). Jeg synes faktisk at der er rimelig meget smør i dejen, men du har nok ret, der skal mere i – og så skal smørret jo rulles ind i dejen 🙂

  Jeg må se mig om efter en anden måde at lave dem på….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 22, 2010
  5:37 pm

  Linebinevaskemaskine

  Mmm elsker frøsnappere :)jeg tror endnu bedre at jeg kan lide dem her, da det nemlig ikke er wienerbrøds dej.


 8. Oct 22, 2010
  5:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Line!

  Så tror jeg at disse vil være lige noget for dig 🙂

  Måske du skal prøve at rulle dem lidt tyndere ud og lave lidt mere remonce, jeg synes at de ret tunge i det – og lidt tørre….

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 22, 2010
  5:41 pm

  Julie

  Hej 🙂
  Jeg er stor fan af din blog og af frøsnappere 😀 syntes lige at jeg ville give et lille tip med "pynten".
  Du kan nemlig evt. pensle og drysse med sesamfrø og blå birkes inden du skærer i strimler og snor dem, så ligner de lidt mere dem fra bageren. og så knapt så faste og tætte snoninger 🙂

  Men lækre er de 😀
  KH Julie Jørgensen


 10. Oct 22, 2010
  5:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Julie!

  Tusinde tak for kommentaren og tippet – jeg synes nok at jeg ikke kunne få dem til at ligne 🙂

  Har du en god opskrift?

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Oct 22, 2010
  6:24 pm

  Anonymous

  det er sjovt, for når jeg læser "frøsnappere" så tænker jeg på dem med pikantost. Har aldrig vist at de kunne laves med remonce 🙂

  Mvh Helle


 12. Oct 22, 2010
  6:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Pikantost? Det har jeg deri mod aldrig hørt om 🙂 Har du en opskrift?

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Oct 22, 2010
  6:35 pm

  HELLE ENGDAL

  Nej, jeg har ikke en opskrift, har aldrig prøvet at bage dem.
  Ved ikke om det er et århusiansk fænomen, men det er hos bagere i Århus jeg har købt den, fx sallings bager (det er dog mange år siden, ved ikke om de stadig laver dem)
  Men princippet er det samme, tror det er en gærdej (en god fed en…) og så smurt med pikant ost, og drysset med sesam/birkes som Julie nævner, og drejet som du har gjort.
  De er go'e 🙂


 14. Oct 22, 2010
  6:35 pm

  Danser I Regnen

  Jeg har godt nok heller ikke hørt om nogle med pikantost, den eneste anden frøsnapper jeg har hørt om hedder Orla ;).
  Spøg til side, hvis der er andre fans af bogen, har de den på tilbud i Superbrugsen i denne uge til 100 kr.


 15. Oct 22, 2010
  7:27 pm

  LaTascha

  Prøv evt. opskriften i "Den store bagebog 3". Der er opskriften nemlig med wienerbrødsdej, sådan som de originale er. Desuden er der en opskrift på frøsnappere med pikantost – uhhh, det er simpelthen det bedste.

  Jeg var i en periode inde i noget nær et misbrug, hvor jeg nærmest ikke kunne gå forbi Salling i Århus, uden at købe et par stykker – og det blev altså til mange, da jeg gik forbi hver dag efter arbejde;-)

  Mange hilsner fra

  Anne.


 16. Oct 22, 2010
  10:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Det lyder meget lækkert, det må prøves – tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Oct 22, 2010
  10:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Danser i regnen!

  Ja, Orla har jeg også hørt om 😀

  Tak for tippet, det er hermed givet videre…..

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Oct 22, 2010
  10:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  ja, jeg så godt i går at der var en opskrift, de må prøves 🙂 Dem med pikantost har jeg dog ikke lige set, jeg må hellere bladre bogen igennem igen – men hvis man ligefrem kan blive afhængig, så ved jeg ikke om jeg tør bage dem 😉

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!