Newyorkerbyheart

Grove scones + laks med bacon og pasta……..

 Min nye telefon, en LG GT540………
 Scones klar til at komme i ovnen……

 Færdigbagte…..

 Uhmmm…..

 Skalotteløg til pastasaucen sauteres…….

 Champignon og hvidløg kommes ved og svitses…..

 Lidt hvidvin hældes ved…….

 ……og når det er kogt lidt ind – lidt madlavningsfløde……..

 Vikl bacon om laks og steg……

 Friskkogt pasta vendes med champignonsaucen……..

 Gårsdagens tallerken……

Jeg synes hele tiden jeg er bag ud med indlæg og jeg hader det. Jeg vil helst hele tiden være up-to-date, men det er som om døgnet ikke har nok timer…….
Med den krop jeg render rundt med, er det jo også vigtigt at jeg tager mig tid til at få hvilet, selvom hjernen stadig kører derud af – fuldt fokuseret på mad – med 200 km/t. Nogle gange (ok, hele tiden) irriterer det mig voldsomt, ikke at have flere kræfter og mere energi. Tænk hvis bare jeg havde kræfterne til at kunne udføre alt det som min hjerne kan udtænke, sikke en blog jeg så ville have *S*
Nå, men kæresten har besluttet sig for at give mig en ny telefon. Jeg har egentlig en udmærket Nokia telefon, men jeg vil gerne have en smartphone og da kærestens telefon lige er gået i stykker, fordi han kom til at hælde indholdet af hans drikkedunk ud over den, skulle han alligevel kigge på telefoner.
Min store drøm har LÆNGE været at få en Iphone! Jeg synes de er SÅ fede og jeg ville elske at have sådan en – faktisk har jeg vist udtalt mig om, at det skulle være en Iphone eller slet ingen!!! Men ok, det reviderer jeg så nu *S*. Jeg måtte spørge mig selv om jeg virkelig troede dybt inde i mig selv, at jeg ville blive et lykkeligere menneske med en Iphone – og svaret er jo nok (desværre), at det tror jeg ikke jeg ville blive. Jeg kan også godt se at det er en absurd bunke penge at lægge til noget, som jeg let kan komme til at glemme et eller andet sted! Jeg har det med at ligge mine ting sære steder – og glemme dem alle mulige steder – så på den måde ville det nok (også) være dumt at investere en mindre formue i sådan en. Men hold nu op hvor er de altså fede  og hvis jeg nogensinde vinder i Lotto – hvilket ville være mærkeligt, fordi jeg ikke spiller – så ville jeg stå og banke på nede ved telebutikken INDEN de lukkede op.
Men altså, da det nu ikke kunne blive en Iphone (eller andre af de dyre smartphones for den sags skyld), så bliver det altså en LG GT540. Det er sådan set (vist) også en udmærket telefon. Den kan ihvert fald ringe, det er en smartphone (android), touchphone, kamera, gps og alt hvad telefoner i dag ellers skal indeholder – så mon ikke jeg bliver glad nok for den?!?!?
I går fik jeg besøg af Clotilde, som har det italiensk kursus som jeg går til. Hun er så sød og jeg er glad for at have lært hende at kende. Det er som om vi “klikker” på et eller andet niveau og vi har ihvert fald kærlighed til mad, som fællesnævner. Hun er italiener (fra Rom) og jeg håber på, at jeg kan lære nogle tricks af hende, men jeg håber også, at vi får et venskab op og stå.
Hun og hendes yngste datter, Amanda (en lille bedårende pige) kom i går formiddags og jeg besluttede at bage nogle scones som vi skulle have. Når jeg bager scones bager jeg altid efter opskriften fra Savoy. Jeg besluttede mig for at lave dem lidt grovere, så jeg kom fuldkornsemmer og spelt mel i og det gjorde dem bestemt ikke mindre gode. Jeg kom dog til at brænde dem lidt i bunden, så jeg måtte stå og skrabe det (let) brankede af – sikke et første indtryk!! *S*
De blev nu meget gode alligevel…….

Grove Savoy scones, ca. 10 stk.:

130 g fuldkornssemmer og spelt mel
170 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
60 g sukker
75 g smør, koldt
2 dl mælk
Sæt ovnen på 250 grader.
Bland mel, bagepulver og sukker i en skål. Hak fedtstoffet i med en kniv og fordel det med fingrene, til det bliver en grynet masse. Tilsæt mælken og ælt dejen hurtigt sammen. Tryk dejen ud til 1½ cm.’s tykkelse med fingrene og stik scones ud med et glas eller en udstikker. Bag 10-12 minutter – hold øje med at de ikke bliver mørke i bunden, sluk evt. for undervarmen hvis du kan.

I går eftermiddags syntes jeg at jeg trængte til at komme lidt ud, så vi kørte en tur til Ribe og gik vores sædvanlige tur rundt i byen, det var rigtig dejligt. Pludselig blev jeg så træt, så jeg slet ikke kunne overskue aftensmad, men noget skulle vi jo have. Det blev så til laks viklet med bacon, parpadelle og en champignonsauce – slet ikke nogen dårlig aftensmad i betragtning af, at jeg faktisk ikke lige følte jeg havde kræfterne til det…….

Laks med bacon og frisk pasta, 2 pers.:
2 laksefileter uden skind og ben
4 skiver bacon
salt, citronpeber
frisk pasta af god kvalitet
250 g champignon skåret i tynde skiver
1 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
3/4 dl tør hvidvin
1½ dl madlavningsfløde – eller piskefløde
salt, friskkværnet peber
Dup laksefileterne tørre og krydr dem med salt og citronpeber. Vikl 2 stykker bacon om hver laksefilet og steg dem i (avocado)olie og lidt smør på alle sider, så bacon bliver sprødt og gyldent. Stegetid i alt ca. 10-12 minutter – alt efter størrelse og tykkelse på laksen.
Smelt lidt smør på en pande og sauter skalotteløg til de bliver bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt champignon og lad det svitse til al den væde de afgiver koge ind og de begynder at blive gyldne. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i ½ minuts tid, rør i det, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld hvidvin ved og lad det koge ind, til det er næsten væk. Tilsæt så fløden og lad det koge, til det tykner, smag til. Kog pastaen efter anvisning på emballagen, til den er al dente. Hæld vandet fra og vend pastaen i saucen. Server straks sammen med laksen.

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Oct 24, 2010
  12:33 am

  Piskeriset

  Hehe – scones får mig altid til at tænke på min gymnasietid, hvor det var en af de letteste – og billigste – måder at få et hurtigt måltid i frokostpausen, hvis madpakken var glemt derhjemme. Nu får jeg helt dårlig samvittighed, selvom det er 13 år siden, jeg blev student! 😀


 2. Oct 24, 2010
  7:58 am

  Anonymous

  Hej Birthe. Lækker telefon. Hvorfor får du lige en ekstra time søvn i nat? Ved du det på forhånd? Venlig Hilsen Fibro-Mette


 3. Oct 24, 2010
  8:26 am

  jette

  Tillykke med din nye telefon. Den ser da raffineret ud. 🙂 Efter at have set en quilteudstilling på V&A i London, hvor man kunne leje en iPhone og få yderligere oplysninger om de udstillede tæpper, var jeg også en kort tid overbevist om, at det måtte være det jeg skulle have.

  Og så gjorde du mig for resten helt forstyrret. Jeg havde da ikke hørt, at vi skal gå over til normaltid i denne weekend. Men det er jo også først næste weekend, så jeg kan godt falde til ro igen. 😀


 4. Oct 24, 2010
  9:41 am

  En glad blogger

  Godmorgen Birthe,
  Mmhmm, laks og bacon – skøn combo 🙂 Og scones – – nammenam!
  Kh. Eva
  PS: Fin mobil. Ku være man skulle overveje den, i stedet for at gå og drømme hede drømme om en iPhone, som man under alle omstændigheder (desværre!) ikke har råd til…


 5. Oct 24, 2010
  9:58 am

  Anonymous

  Sommertiden slutter først næste week-end. Hvis det er det du mener med en time mere i nat


 6. Oct 24, 2010
  11:28 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, jeg har også spist mange af dem i min tid 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 24, 2010
  11:29 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Fibro-Mette!

  Tak, jeg håber at jeg bliver glad for den….

  Kæresten har gået og sagt hele dagen i går, at det var i denne weekend vi skulle stille urene tilbage – det er så først næste weekend – æv! havde sådan glædet mig….

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Oct 24, 2010
  11:30 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jette!

  Sorry, det var ikke min mening at forvirre nogen 😉 Det var så bare kæresten der havde forvirret mig, har nu fundet ud af at det først er næste weekend….

  Jeg ønsker mig stadig en Iphone, man har jo lov til at drømme 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 24, 2010
  11:31 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Ja, laks og bacon gik faktisk godt sammen. Vil dog stadig hellere spise torsk og bacon 😀

  Jeg drømmer stadig om en Iphone, de er bare for fede, der skal jo være lidt at drømme om….

  God søndag til dig!

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Oct 24, 2010
  11:32 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Tak, det har jeg fundet ud af 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Oct 24, 2010
  4:58 pm

  Konsinski

  Hej Birthe,
  Sikke nogle flotte scones, da jeg bagte scones for kort tid siden vile de sQ ikke hæve… ØV! 🙁 Må vist prøve din opskrift næste gang!

  Jeg synes også det er en super flot telefon, men kan nu godt forstå du drømmer om Iphone – jeg gør det samme! 🙂

  /Lisbeth


 12. Oct 24, 2010
  5:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisbeth!

  Mærkeligt, det har jeg aldrig prøvet, at de ikke vil hæve (synes ellers at jeg har prøvet det meste *S*). Men prøve disse, de er rigtig gode 🙂

  Ja, drømmene om Iphonen vil jeg beholde, man ved jo aldrig! Believe in forever, it can last a lifetime….

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Oct 24, 2010
  9:28 pm

  Tina

  Hej Birthe !
  Tillykke med din nye telefon. Håber du bliver glad for den – meen du skal nok blive ved med at drømme om Iphonen – den er fantastisk !! Jeg fik den helt nye for 2 måneder siden – og var der noget i mit liv jeg troede jeg ikke kunne undvære så er det den…
  Den kan jo bare alt og gør en travl hverdag mange gange lettere.
  Men noget af det eneste den ikke kan er at lave mad…hehe, men opskrifter og indkøbslister har jeg altid med mig nu ! Og dine scones skal jeg prøve !
  Knuss Tina


 14. Oct 25, 2010
  11:56 am

  Anonymous

  Hvor det ser bare lækkert ud! Jeg vil meget gerne prøve det på lørdag…elsker kombinationen af bacon+laks, og pasta all´uovo passer lige perfekt til. Tillykke med telefonen, og tak igen for den skønneste cappuccino 😉


 15. Oct 25, 2010
  12:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Clotilde!

  Tak 🙂 Jeg vidste ikke at min pastaret har et navn, det vil jeg huske i fremtiden….
  Pasta all'uovo – smukt navn.

  Vi ses snart.

  Knus
  Birthe


 16. Jul 1, 2013
  6:51 pm

  Therese

  Fantastisk ret 🙂 Nu har jeg lavet den 4 gange – sidste gang med rejer og hummer i.. Tak for fantastiske opskrifter 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!