Newyorkerbyheart

Hot kylling med fyldte enchiladas (FDB)…….

 Ingredienserne til marinaden…….

 ……røres sammen……..

 Den marinerede kylling, klar til at komme i ovnen…….

 Løg sauteres…….

 Feta smuldres og blandes med hytteost og fintrevet limeskal……

 Peberfrugt tilsættes til løgene og når de er bløde, tilsættes oregano……

 Hytteost-blandingen vendes i grøntsagerne……

 ……som fyldes i tortillas……

 …..som foldes……

 …..lægges i et smurt ovnfast fad og drysses med fetaost…..

 Den færdige kylling……

 …..og de færdige enchiladas…..

Aftenens tallerken……..

Allerførst vil jeg godt lige sige tak til alle Jer, der deltager i min konkurrence. Jeg ønsker Jer alle held og lykke og håber at den heldige vinder, vil bliver ligeså glad for ismaskinen som jeg er for min. Jeg opgiver at besvare alle de kommentarer der kommer ind. Normalt er det noget jeg gør meget ud af (at svare alle), men i dette tilfælde tillader jeg mig at lade være. Jeg kan godt se at nogen af Jer har stillet mig et spørgsmål eller kommenteret et eller andet, hvis der er noget I gerne vil have at jeg svarer på, så skriv venligst en kommentar på et andet indlæg eller send mig en mail…….

Helt utroligt at sådan en konkurrence også kan afføde en del sure “opstød”. Nogle er forargede over at jeg laver en konkurrence i samarbejde med WhiteAway, forarget over at de bliver nævnt på min blog, forarget over vores samarbejde. En anden madblogger har virkelig luftet sin harme på Twitter, men hvad er det der er så forfærdeligt ved det? Det er jo ikke sådan at jeg har solgt min sjæl til Fanden selv – og hvad hvis jeg havde – så var det vel mit eget problem eller hva’?
Jeg indrømmer glad og gerne, at jeg har over længere tid har indgået aftaler som jeg har det godt med. Til at starte med skulle jeg finde ud af hvordan jeg havde det med det, men for mig er det fint og så længe jeg føler jeg ikke går på kompromis med noget, ja så kan jeg ikke forstå at andre kan være så fordømmende.
Jeg ville aldrig skrive noget, hvor jeg ikke kunne se mig selv i spejlet bagefter. Jeg ved godt at nogen har fået ondt i numsen over at jeg har indgået aftaler med forskellige forlag, producenter osv., men det er jo ikke forbudt, eller er det? Måske jeg har glemt at spørge nogen om “lov” inden jeg kastede mig ud i dette?. Måske jeg skulle have spurgt en eller anden “guru” som mener at vide hvad “man” bør og ikke bør?. Jeg er ikke købt og betalt! Jeg skriver min mening som jeg altid har gjort – og som jeg vil blive ved med.
Jeg kan også se på nettet, at nogen har fået ondt i bagdelen over at LaTascha og jeg har lavet et madbloggertræf – hvor der oveni købet er nogle sponsorer der er så frække at sponsorere gaver til en rigtig fed goodiebag – føj hvor skulle de skamme sig! Hvad bilder de sig ind?!?!?
Det underlige er så, at den person der har “moralske opstød” over alt dette, var med i det (by the way fantastiske) Madbloggersymposium, vedkommende spiste glad og gerne sponsoreret mad og nød den goodiebag der var SPONSORERET – uden at der var klager over det!!!! Jeg spørger så bare: hvori ligger forskellen?????

Anyway – jeg er SUPER glad for at konkurrencen er blevet taget så godt i mod, for den er bestemt ikke lavet for at genere Jer eller gøre Jer sure. Den er lavet i en god mening og fordi jeg synes, at jeg skylder Jer – som er glade for at kigge ind forbi hver dag – en tak. Mange af Jer har fulgt mig trofast gennem lang tid og nu vil jeg bare gerne betale tilbage på en måde, vise min taknemmelighed…….

Dagens menu har stået på en ret fra Vi skal spise, faktisk tror jeg at den originalt er fra FDB‘s Klima Kogebog, men jeg er ikke sikker.
Jeg valgte den lette løsning, ved ikke at partere en hel kylling, men brugte kyllingestykker (over- og underlår). Jeg tilsatte en lille sjat avocadoolie til marinaden og lod kødet marinere i ca. 6 timer. Jeg tilsatte også en lille bitte smule flydende honning. Kyllingen er på ingen måder stærk, selv børn vil kunne spise det.
Jeg brugte røde og grønne peberfrugter, fordi jeg synes de er pænere end de grønne *S* og jeg serverede ikke ris til retten, fordi jeg syntes at der var rigelig mad.
Smagen på enchiladas er ret lækker pga den limeskallen, det giver et dejligt pift til de stegte grøntsager og osteblandingen. De er måske en anelse tørre så en gang guacamole eller salsa (frisk eller færdiglavet), tror jeg vil være godt til……..

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den:

Hot kylling med fyldte enchiladas (FDB), 2-3 pers.:
6 stykker kylling (over- og underlår)
Marinade:
saft af 1 appelsin
saft af 1 lime
1½ dl koncentreret tomatpure
en sjat avocadoolie (vel ca. 1½ spsk.)
3 fed hvidløg, presset
1 frisk, rød chili, udkernet og finthakket
2 tsk. flydende honning
salt, friskkærnet peber

Enchiladas:
2 røde peberfrugter i strimler
1 gul peberfrugt i strimler
2 rødløg, i smalle både
avocadolie til stegning
frisk oregano, hakket
75 g fetaost fra blok, most med gaffel
150 g hytteost
fintrevet skal af 1½ lime
salt, friskkværnet peber
tortillas
25 g fetaost fra blok, smuldret
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen. Gå kyllingestykkerne efter og prik dem med en gaffel. Kom dem i en frysepose sammen med marinaden, sæt på køl i 4-6 timer.
Når de skal bruges tages stykkerne op af marinaden og lægges i et ovnfast fad. Pres al marinaden ud af posen og fordel det over kyllingestykkerne. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 40-50 minutter, alt efter størrelse. Bruger du stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 75 grader (ifølge FDB).
Varm lidt olie op på en pande og sauter løg, til de bliver bløde og begynder at tage farve. Tilsæt peberfrugt og steg videre, til de bliver bløde, krydr med salt og friskkværnet peber. Lige inden det er færdigt, vendes oregano i.
Imens moses fetaen med en gaffel. Vend hytteost, limeskal, salt og friskkværnet peber i. Vend oste-blandingen sammen med grøntsagerne. Fordel blandingen på tortillas, som foldes sammen og lægges i et smurt ovnfast fad. Drys tilsidst med smuldret feta og sæt i ovnen i de sidste ca. 10 minutter, af kyllingens stegetid.

Print Friendly
Tilbage

24 kommentarer


 1. Oct 19, 2010
  10:36 pm

  Gemini1979

  Ufatteligt, at folk har så travlt! Hader sådan nogle bitre mennesker. Personligt syntes jeg, at det er dejligt, at du afprøver ting for andre, så man har mulighed for, at høre om produkterne fra én der ikke skal sælge produktet :o) Og hvorfor i alverden skulle du sige nej til at gøre det, alle andre havde gjort det samme :o)


 2. Oct 19, 2010
  10:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Gemini1979!

  Tak for din kommentar 🙂
  Desværre er der noget der mener at de har mere styr på andres liv end deres eget – og derfor bliver noget så forargede (tror jeg).
  Jeg tænker ligesom dig – hvorfor sige nej, hvis jeg kan stå inde for det jeg gør – men måske bitterheden stammer fra at de ikke er blevet spurgt…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 19, 2010
  11:04 pm

  Piskeriset

  Det er en spændende ret – jeg havde ikke tænkt på, at tortillas kan bruges som tilbehør på den måde, men det er jo egentlig ret smart! Det er skrevet bag øret (og lad os så ikke snakke om, hvor meget der står bag det øre efterhånden! :-D)

  Uha, og de kyllingelår… mmm…

  Jeg synes, det er fedt, at du har muligheden for at lave den konkurrence i samarbejde med WhiteAway – så thumbs up herfra 🙂


 4. Oct 20, 2010
  8:29 am

  Anonymous

  Hej Birthe

  nej hvor ser det lækkert ud. Det må prøves. Og så igen nogle der har blandet sig. Jeg spørger bare: hvor er regelsættet for hvad man må/skal finde sig i bare fordi man har en blog? Hvorfor skal alt den sure galde ud? Hvis man ikke kan lide hvad der foregår på en blog kan man jo bare lade være med og læse den. Jeg syntes det må være helt og holdent din egen sag hvem du kan få nogle gode aftaler med. Og kun lækkert at du vælger det skal komme os andre til gode:-)Syntes jo bare det er godt for dig og skønt for os andre at vi får lidt public service i form af din ærlige mening om forskellige produkter. I det hele taget må det jo være DIG der bestemmer hvad og hvem der skal figurere på DIN blog. Kan folk ikke lide lugten i bageriet må de jo gå et andet sted hen.

  Deltager i hvert fald helt sikkert i konkurrencen om ismaskinen. Den jeg har trænger virkelig til en udskiftning.

  Rikke


 5. Oct 20, 2010
  9:04 am

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe.
  Ak ja – misundelse er en grim ting. Jeg synes det er uforskammet med den slags kommentarer.
  Jeg synes du blot skal trække på skulderne og lade dem have alle de sure opstød. Jeg ville have gjort lige som dig, og tage i mod alle de produkter. At producenterne har dig lige i lommen, ved jeg ikke passer. Du har flere gange ikke været oppe de høje felt over een eller anden ting du har fået.
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 6. Oct 20, 2010
  10:00 am

  Lise B

  Jeg synes at folk har for travlt, ganska enkelt. 🙂
  jeg synes da det er super fedt du laver en konkurrence, for som ´du selv siger, at sige tak til dine læsere. 🙂
  Jeg synes ligesom de fleste andre(tror jeg) at du har en super god blog, ellers vile man vel ikke følge med, eller hvad?
  Hav en skøn onsdag 🙂


 7. Oct 20, 2010
  11:05 am

  Anonymous

  Elsker din blog – kilde til evig inspiration!!!

  Forstår ikke de negative personer – hvis de ærligt mener du er "købt"af producenter, så kan de sgu da lade være med at læse her på bloggen…

  Jeg kan kun give Rikke og gemini1979 ret.. Lækkert at du giver din uforbeholden mening om produkter! Plus du viser måder at tilberede maden på, som min fantasi ikke rækker til.. So thanx =)

  /Trine


 8. Oct 20, 2010
  11:41 am

  LaTascha

  Hej Birthe.

  Det ser super godt ud – tror da lige vi skal have noget NewYorker aftensmad indenfor overskuelig fremtid:-)

  Tjaaa…jeg kan kun sige, at misundelse er en grim ting og jeg kan ikke umiddelbart komme i tanker om nogen bloggere, der ville sige nej til et fedt stykke gratis køkkenlir…hvis de selv havde fået tilbudet!!!

  I øvrigt, så er det her jo dit arbejde. Vi har vores arbejde og du har dit. Du er madblogger og tester af diverse køkkenprodukter. Dit "problem" ligger bare i, at dit arbejde er meget offenligt og det derfor er så nemt at lufte sin mening. Der er jo ligesom ingen der får ondt bagi over at vi andre passer vores arbejde hver dag.


 9. Oct 20, 2010
  11:45 am

  Asli

  Iih, Birthe! Jeg sad lige og spekulerede over, hvad jeg mon skal servere for min veninde, når hun kommer på besøg i aften. Jeg kommer så let til at køre rundt i de samme retter og ville gerne forny mig, men kunne ikke rigtig finde på noget. Men problem solved! Tak 🙂

  Og mht. det andet: Jeg ved, at det kan være svært, men blæs på dem. Man må selv finde ud af, hvordan man vil køre sin blog. Jeg (og mange andre) under dig virkelig al din succes med bloggen og andre foretagender og ved, at det ikke er kommet gratis til dig. Jeg tænker, hver gang jeg læser din blog: "Hold da op et arbejde med at tage billeder og beskrive osv.".

  Bare en lille peptalk herfra 🙂 Håber du kan bruge den.


 10. Oct 20, 2010
  12:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg må sige, at jeg er lidt spændt på at se hvor store dine ører er, når vi mødes IRL 😉

  De fungerede virkelig godt som tilbehør, men lige en anelse tørre i det, så det vil være godt med lidt sauce af en art….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Oct 20, 2010
  12:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Det smagte virkelig godt, jeg var vild med limesmagen i de enchiladas 🙂

  Mange tak for støtten…

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Oct 20, 2010
  12:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Tusinde tak for rosen og for din støtte og kommentar 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Oct 20, 2010
  12:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Det er ihvert fald en god måde at spise tortillas på, men lave en form for salsa eller andet til, ellers kan de godt virke lidt tørre i det (synes jeg) 🙂

  Tak for din måde at anskue tingene på!! Du formår at vende tingene, så jeg ser det på en hel anden måde. You made my day!! 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Oct 20, 2010
  12:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Asli!

  Kun glad for at kunne hjælpe 🙂 Hvis du er lidt lidt mere spicy mad, så kom lidt chilipulver – eller måske lidt tabasco i marinaden. Jeg vil også anbefale dig at lave en frisk salsa eller en anden form for "sovs", for enchiladas'ene kan godt virke lidt tørre i det…..

  Tak for støtten, den er værdsat!

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Oct 20, 2010
  12:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Jeg ville meget nødig være i lommen på nogen som helst og det føler jeg bestemt heller ikke at jeg er – men ja, misundelse er en grim ting 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Oct 20, 2010
  12:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Aalborgpigen!

  Tusinde tak for din kommentar, den varmer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Oct 20, 2010
  4:48 pm

  Anne

  Hej Birthe.
  Det er utroligt som andre skal blande sig. Personligt kan jeg ikke se hvad problemet er, du er jo 100 % ærlig omkring at du har fået tilsendt tingene. Jeg synes ikke du skal bekymre dig, det er vist bare nogen af dem med de meget små sko, der lige skal lufte deres forargelse(og slet skjulte misundelse)
  Just keep going
  Anne


 18. Oct 20, 2010
  5:00 pm

  Brødet

  Faktum er at du kører en god blog, med masser af inspiration og gode ideer til gode for os alle sammen.

  Jeg glemmer ikke at jeg har hentet adskillige opskrifter herfra sitet og sat pris på dem.

  Din blog er blevet populær og derfor vil producenter selvfølgelig også gerne lave aftaler om lidt af hvert.

  Og hvad så 🙂 , bare det var mig :-). Det er jo ikke sådan at siden er klistret til med reklamer for de nyeste kindersnitte eller noget.

  Du forholder dig jo godt til alting og skriver bare din mening, sådan som en rigtig god blogger gør.

  Så thumbs up herfra.


 19. Oct 20, 2010
  5:48 pm

  Anonymous

  Hvor bliver folk da bare.. ARGH! Hvorfor skal folk have så ondt numsen over andre folks succes'er? Det er da ufatteligt, jeg troede kun, at det var noget man gjorde dengang man var lille…
  Men Birthe fortvivl ej! Bare fordi du er den sejeste blogger, skal folk prøve at rakke ned på dig, men de er jo "nada" i forhold til dig, så lad dig ikke gå på af det! 🙂 Vi er over 400 som synes din blog (og dig) er sejest!
  /Rie.
  (P.s ved ikke om det gav mening, det jeg skrev..)


 20. Oct 20, 2010
  6:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Brødet!

  Mange tak for din kommentar 🙂

  Selvom det er min blog, så betyder det jo også noget, at andre synes at jeg ikke er totalt på afveje. Jeg laver alt så objektiv som jeg kan og den dag jeg ikke kan det længere, så vil jeg stoppe…..

  Det glæder mig, at jeg har kunnet være med til at inspirere dig – du er jo selv en kæmpe inspirationskilde 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Oct 20, 2010
  6:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Tusinde tak for din kommentar – og ja, der vil nok altid være noget der går i små sko 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 22. Oct 20, 2010
  6:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rie!

  Tusinde tak for din støtte og kommentar 🙂

  Der findes nu mange virkelig skønne, dygtige, inspirerende og gode madbloggere derude, men desværre er der er jo altid nogle, der ikke kan glæde sig over at andre får tilbudt noget, som de ikke selv får tilbudt….

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Oct 23, 2010
  1:30 pm

  Gunilla

  Det er helt pinligt folk får ondt bagi over sådan noget! Du må da vel selv om du vil indgå aftaler? and who cares? Det er bare et tegn på hvor flot og gennemført dit blog er, og det er kun dig du kan takke for det! iiiih, bliver så sur over sådan noget jantelov noget… Life is too short! Jeg elsker denne blog, fandt den helt tilfældigt da jeg søgte efter en opskrift, og bruger den nu næsten hver uge for at finde inspiration til aftensmad 🙂


 24. Oct 23, 2010
  4:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Gunilla!

  Ja, der hersker enormt meget jantelov – også her indenfor madblogger-verden 😉 Alle våger over alle og nogle mener åbenbart at de skal spørges til råds, inden jeg gør sådan noget!
  Well, så længe det er min blog, så er det mig der bestemmer 🙂

  Det glæder mig at du har fundet min blog og kan bruge den til inspiration…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!