Newyorkerbyheart

Intervalstegt culottesteg med ovnbagte (søde) kartofler og efterårssalat…….

 Culottestegen er gnedet med det lækre urtesalt fra Samsø Landkøkken, som jeg fik i går……..

 Kartofler, søde kartofler og græskarkerner vendes med rapsolie og urtesalt (begge dele fra Samsø Landkøkken)……

 Efterårssalat……

 Den intervalstegte culottesteg……..

Aftenens tallerken……

Så er det ved at være weekend igen – hold da op hvor går tiden bare hurtig!
Den sidste tid har jeg haft travlt med at få lavet et par indlæg til det nye online magasin Madmagasinet, som går i luften den 15. oktober og som jeg er glad for være en del af. Allerede nu ligger der nogle spændende artikler som du kan gå ind på siden og læse. Jeg synes at det tegner til at blive et rigtig godt projekt, som jeg glæder mig til at skrive for – og blive inspireret af………

I dag havde jeg bestemt at vi skulle have en culottesteg, det er så længe siden at vi har fået culottesteg og den anden dag jeg var nede i byen, fandt jeg sådan en fin lille en. Jeg har længe gerne ville se lidt nærmere på intervalstegning og i dag skulle det være! Resultatet blev super godt og kødet var så lækkert og meget saftigt. Intervalstegning kan virkelig anbefales………
Som tilbehør lavede jeg nogle ovnbagte kartofler blandet med søde kartofler og græskarkerner (en opskrift fundet på nettet, beklager jeg at ikke husker hvor!). Kartoflerne blev vendt med noget af den lækre Samsø Landkøkken rapsolie som jeg fik i går fra Høghshoppen og også urtesalt (samme sted fra).
I øvrigt har Rikke – hende med Høghshoppen – også en blog som hedder Høgh bloggen, hvor hun skriver om nogle af de flotte og lækre ting som hun sælger…….

Nå men tilbage til maden! Culottestegen blev også gnedet med noget af urtesaltet, som jeg synes er virkelig lækkert. Det har en god smag og så er det dejlig groft, det kan jeg godt lide…..
Det er nok bedst at stege kødet med stegetermometer, men der er bare det, at jeg har et meget ambivalent forhold til stegetermometre. Jeg startede med at sætte et i – måske den vågne læser har opdaget et lille hul i kødet *S* – men jeg tog det ud igen fordi det bare ikke virker for mig, jeg foretrækker at mærke på kødet. Men brug det endelig. Hvis I vil have oksekød rødt skal den ifølge Maddag vise: 55-60 grader (rødt), 60-64 (rosa) og 65-68 (gennemstegt).

Hvis nogen synes at den hjemmelavede bearnaisesauce ser lidt sjov ud, så er det fordi jeg ikke havde flere skalotteløg – og jeg orkede ikke at køre ned i byen og hente nogen – så jeg brugte super finthakket rødløg i stedet for. Det fungerede fint nok, men gav saucen et andet udseende *S*

Intervalstegt culottesteg, 3 pers.:
1 lille culottesteg (ca. 1 kg)
urtesalt, friskkværnet peber
løg, groft skåret
3 fed hvidløg, knust med bladet på en bred kniv
1 gulerod i grove stykker
2 kviste rosmarin
lidt vand
lidt koncentreret kalvefond
Afpuds culottestegen, hvis det ikke er gjort og rids fedtet. Kom løg, gulerod, rosmarin og hvidløg i et fad sammen med en lille bitte smule vand og ca. 1 tsk. koncentreret fond. Gnid fedtet på stegen med urtesalt og friskkværnet peber og læg den i fadet. Sæt et stegetermometer i kødet og sæt fadet i en 250 grader varm ovn i 10 minutter. Tag fadet ud og lad det stå UTILDÆKKET i 25 minutter. Skru ovnen ned til 175 grader (varmluft) og efter hviletiden steges den i 10 minutter, tag ud og lad den igen stå utildækket i 25 minutter. Sæt i ovnen til den sidste omgang i ca. 12-13 minutter – alt efter hvordan du ønsker kødet. Hvis du bruger stegetermometer, så se ovenover for grader. Tag fadet ud og dæk med stanniol, lad den stå i 25 minutter, inden den skæres ud i tynde skiver.

Bagte kartofler og sødekartofler, 3 pers.:
passende mængde kartofler, skrællet og skåret i mundrette stykker
2 søde kartofler, skrællet og skåret i mundrette stykker
urtesalt
1 håndfuld græskarkerner
lidt god raposolie
Dup de to slags kartofler fri for væde og kom dem i et ovnfast fad. Drys med græskarkerner og urtesalt, dryp med rapsolie og vend det hele godt rundt. Sæt i ovnen så det passer med stegen – eller giv det ca. 35-45 minutter ved 200 grader. Vend det rundt af og til undervejs.

Efterårssalat:
1 bakke babyspinat, godt skyllet og slynget tør
1 god håndfuld vindruer, halveret (jeg fandt nogle rigtig flotte nogen i efterårsfarver)
1 kugle frisk mozzarella, plukket i mindre stykker
2 pærer, udkernet og skåret i tynde skiver
lidt gode saltede mandler, grofthakket (jeg brugte nogle af dem som jeg fik fra Høghshoppen i går)
1/4 dl god koldpresset rapsolie
2 spsk. friskpresset citronsaft
½ tsk. flydende honning
friskkværnet peber
Snit spinaten groft og læg det i et fad. Fordel mozzarella ovenpå og derefter halverede druer og pærer i skiver. Drys til sidste med de salte mandler. Ryst ingredienserne til dressingen sammen i et lille glas/beholder med låg og dryp det over lige inden servering.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Oct 9, 2010
  8:36 am

  Piskeriset

  Ej, det ser godt ud… 🙂
  God idé med græskarkernerne – det må jeg have genindført i salaterne herhjemme!


 2. Oct 9, 2010
  9:54 am

  Stina

  Åh.. mums.. det ser lækkert ud! Det skal jeg helt klart forsøge at lave i efterårsferien 🙂 Mmmhh.


 3. Oct 9, 2010
  9:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte ihvert fald godt 😀
  Ja, græskarkerner er godt og de blev endnu mere crunchy efter en tur i ovnen….

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Oct 9, 2010
  9:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Stina!

  Tak – jeg håber at det vil smage dig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 30, 2010
  11:29 am

  Pernille

  Ser vildt lækkert ud! Jeg skal lave culotte til damerne i morgen, og vil forsøge denne metode, men tror du, det er det samme, når stegen vejer halvandet kilo? Eller skal den ha' længere tid?

  Kh en mad-rookie!


 6. Dec 30, 2010
  6:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pernille!

  Velkommen herinde 🙂

  Ja, den skal nok have lidt længere. Hvis du er usikker, så prøv med et stegetermometer. Jeg kan ikke helt huske hvad den skal stå på, men det kan du finde på nettet. Held og lykke med det – og godt nytår.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!