Newyorkerbyheart

Kalvebov med lakrids og sød kartoffel, dertil rødbedesalat med blå ost og kartoffelmos med hasselnødder……..

 Den lækre suppe, som naboen kom med, reddede vores fredag aften……

 Kalvebov skåret i tern, brunes……

 Bacon og timian tilsættes…..

 …….og derefter løg…..

 Så kommes sød kartoffel i store stykker og porrer i…..

 Porter og bouillon hældes ved….

 De kogte kartofler laves til mos og blandes med hasselnødder og brunet smør…..

 Rødbedesalaten dryppes med valnøddeolie og pyntes med valnødder og blå ost…….

 Den færdige ret…..

 Den bagte kartoffelmos…..

Gårsdagens tallerken……

I fredag var vi så heldige, at vores genboer kom med en lækker – godt spicy – suppe. Der var masser af grøntsager i sammen med noget stærk chili, helt perfekt på en kølig aften. Jeg serverede den med en klat creme fraiche 9%, noget avocadoolie og ristet bacon – MUMS! *S*
Det reddede virkelig min dag, for jeg var så træt så jeg ikke orkede at lave mad. Planlægningen af madbloggertræffet har virkelig sat sine spor hos mig, så hvis genboen ikke havde reddet aftensmaden, havde den stået på fastfood……..

Lørdag aften var vi til fødselsdag hos kærestens søster, en super hyggelig aften med masser af lækker mad og godt selskab. Faktisk var det så hyggeligt – og selskabet så godt – så det blev forholdsvis sent inden vi kom i seng. I går var jeg ikke meget værd, det blev en dag, hvor det meste af dagen – igen – blev tilbragt på sofaen, sammen med prinsessen.

Maden til i går aftes – og til i aften – forberedte jeg i går formiddags, så jeg med ro i sindet, kunne ligge på sofaen resten af dagen. Opskriften er taget fra Bitz & Holms madplan til uge 41 fra Go’ Morgen Danmark, men jeg lavede nogle ændringer.
– jeg brugte kalvebov i stedet for kalve tyksteg
– jeg brugte søde kartofler i stedet for græskar
– jeg brugte kun 1 øl og ca. ½ liter bouillon (vand + koncentreret kalvefond)
– jeg tilsatte lidt frisk timian
– jeg jævnede den lidt
– jeg tilsatte et nip lakridspulver

Men sikke en skøn ret, masser af kraft og smag, øllet kommer virkelig til sin ret og gik virkelig godt i spænd med det lakridspulver, som jeg tilførte retten.

Da jeg – desværre – ikke har en mandolin jern, brugte jeg en kartoffelskræller til at lave tynde skiver rødbeder med. Men jeg må helt sikkert have fat i en mandolinjern! Jeg var nede og kigge på en i fredags, men jeg synes altså at kr. 500,- er lige i overkanten for mit budget. Jeg fik dog at vide at det kommer nogen tættere mod jul, som er betydelig billigere, så jeg må bare vente.

Da tilbehøret skulle være kartoffelmos, kunne jeg også få afprøvet om det var noget min Bamix fra WhiteAway kunne klare, det må jeg sige at det var! Det blev en luftig og blød kartoffelmos – helt perfekt. Det er svært at sætte fingrene på noget som helst ved den Bamix, hvis jeg skal finde noget må det være prisen. Men jeg må sige, at man her får hvad der betales for, det er virkelig kvalitet……

Jeg skriver opskrifterne som jeg lavede dem…….

Kalvebov med lakrids og søde kartofler, 4 pers.:
ca. 500 g kalvebov, skåret i tern
100 g bacon i tern
3 porrer, skåret i ringe
2 løg, i tern
2 søde kartofler, skrællet og skåret i  grove stykker
1 lille tsk. lakridspulver
1 porter (øl)
1 dusk frisk timian
½ dl bouillon (vand + koncentreret kalvefond)
lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand
smør og avocadoolie til stegning
Varm smør og olie op i gryde og brun kødet på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt bacon og lad det stege med, til det begynder at få farve. Tilsæt løg og svits et par minutter. Tilsæt sød kartoffel, porrer og lakridspulver – vend det godt rundt – steg til det hele har fået ganske lidt farve. Kom timian, øl og bouillon ved, skru ned for varmen, læg låg på og lad det småsimre i ca. 40 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber og jævn evt. skyen lidt inden servering.

Kartoffelmos med brunet smør og hasselnødder:
passende mængde kartofler
50 g smør, brunet
1 æg
2 spsk. hasselnødder, hakket
Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er godt møre. Smelt smør ved lav varme og lad det stå på blusset, til det bliver brunt – men UDEN at det branker!
Hæld vandet fra kartoflerne og kom dem i en blender eller brug en stavblender og kør til mos. Tilsæt brunet smør og æg, kør til en glat masse. Tilsæt hasselnødderne, vend godt rundt og kom i en ovnfast skål. Sæt i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ca. 20 minutter.

Rødbedesalat:
2 rødbeder, skrællet og skåret i ultratynde skiver
1 spsk. valnøddeolie
25 g blåskimmelost
Maldon salt, friskkværnet peber
2 spsk. valnødder, grofthakkede
Skær rødbeder i ultratynde skiver med et mandolinjern eller en kartoffelskræller. Læg dem taglagt i et fad, krydr hvert lag med salt og friskkværnet peber. Dryp valnøddeolie over. Smuldr blåskimmelost og drys med valnødder.

Bøger:
Jeg er startet på “Jagten på Nostradamus’ forsvundne profetier” af Mario Reading. Jeg er faktisk rigtig godt underholdt og synes at den er spændende. Det kan af og til være irriterende at der er en del “mærkelige” udtryk og ord, men det ødelægger ikke helhedsindtrykket for mig.

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Oct 18, 2010
  3:31 pm

  Anonymous

  Hej Birthe!
  Hvor ser det bare godt ud! 🙂
  Jeg er en 15-årig pige som dagligt læser din blog, ikke kun for dine opskrifter, men jeg kan også godt lide at snage i andres liv, hihihi. 🙂
  Jeg synes det er noget super fantastisk mad du laver, det hele er bare så lækkert!
  Jeg står og skal lave mad til mine forældre og min lillesøster imorgen, men hvad skal jeg lave? Har du evt. nogle idéer? Det skal helst ikke være for svært, da det jo er "hverdagsmad".
  – Og tak fordi du deler alle dine lækre opskrifter med os, er især vild med dine "Oatmeal-raisin cookies" de er et hit!
  KH. Rie.


 2. Oct 18, 2010
  3:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rie!

  Jeg er så glad for at læse, at selv de helt unge interesserer sig for at lave mad – så tusinde tak for din kommentar 🙂

  Måske en tærte? eller en god mættende salat med noget godt brød til? Prøv at gå ind på mit opskriftindeks (www.newyorkerbyheartrecipes.blogspot.com) måske du finder noget derinde du kan bruge.

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 18, 2010
  4:36 pm

  Anonymous

  Tusind tak, det kigger jeg lige lidt nærmere på!
  Har anbefalet dig til mange af mine veninder, og jeg kan vidst godt sige, at du har fået en fanklub! 🙂

  KH. Rie.


 4. Oct 18, 2010
  5:03 pm

  Heidi Sølgaard

  Hejsa Birthe…
  Din bøn er blevet hørt ;o) Forstået på den måde at jeg er i besiddelse af et mandolinjern som ALDRIG blir brugt… Følger meget med på din blog og elsker at læse om dine bedrifter i køkkenet.
  Send mig en mail med din adresse, så skal jeg fluks sende mandolinjernet afsted til dig.
  Venlig hilsen Heidi
  heidisp@sol.dk


 5. Oct 18, 2010
  6:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Rie!

  Jamen altså, det gør mig bare så glad 🙂 Husk at I også kan følge mig på Facebook – hvor jeg endda også har en fanclub….

  Jeg håber at du finder noget godt – og vil da gerne høre fra dig igen – når du har fået lavet maden. Er spændt på hvad du ender med at lave 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Oct 18, 2010
  6:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Først velkommen herinde, tror ikke at jeg har set dig før 🙂

  Altså, tusinde tak, hvor er det sødt af dig. Jeg kontakter dig med det samme….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 18, 2010
  11:40 pm

  Piskeriset

  Hold da fest hvor ser det skønt ud! Nøøøøj… nu vil jeg drømme sødt om simremad hele natten! 😀


 8. Oct 19, 2010
  10:50 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeris!

  Det smagte altså også dejligt – og ikke mindre godt i går (dagen efter) 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 19, 2010
  7:09 pm

  Anonymous

  Hej igen Birthe.
  Nu har jeg, så lavet en af dine opskrifter til aftensmad.. – Jeg valgte at lave den her; http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2006/07/frisk-tagliatelle-med-flde-kantareller.html, altså Frisk tagliatelle/pasta med fløde, kantareller, hvidløg og persille. Og jeg må sige, jeg blev ikke skuffet. Retten var nem at gå til, jeg justerede dog i den, ved at putte ca. 4 kyllingefileter i, som jeg havde skåret i ca. 1 cm stykker – Og det gjorde den altså ikke dårligere.
  Jeg var simpelthen så glad, da jeg så, at du havde en opskrift med fløde, kantareller og pasta, for da jeg vågnede i morges, var det, det eneste som jeg havde lyst til at lave! 🙂
  Min kræsne lillesøster var lidt skeptisk i starten, men da hun smagte på det, kunne hun ikke få nok! 😀 (Grunden til hun spiste så meget af det, var nok, at hun havde penslet kantarellerne for jord, og derved mente hun, at hun havde lavet en STOR del af retten.)
  Det er ikke sidste gang, at jeg laver denne ret, og heller ikke sidste gang, jeg bruger nogle af dine opskrifter.
  Kærlig Hilsen Rie.


 10. Oct 19, 2010
  8:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Rie!

  Tusinde tak for tilbagemeldingen og sikke et godt valg! 🙂

  Fløde og kantareller, det kan man ikke gå fejl af – og dejligt at alle kunne lide det…..

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Oct 20, 2010
  6:20 pm

  Eva

  Hej – har en gryde efter din spændende opskrift simrende på komfuret i øjeblikket. Googlede på kalvebov og – vupti – op kom din blog. Det er tit det sker, når jeg googler efter noget mad-inspiration. Tak for en supergod blog og hav en god aften.
  mvh Eva


 12. Oct 20, 2010
  9:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Tak for din kommentar, er spændt på hvad du synes om det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!