Newyorkerbyheart

Kødboller i tomatsauce med råstegte rodfrugter (Magasinet Mad! nr. 8/2010)……

Kødbollerne er formet og klar til at komme i ovnen…….

De færdigstegte kødboller……..

Løg og hvidløg sauteres……

Balsamico tilsættes sammen med balsamico og koncentreret tomatpure, så passata, sukker, basilikum og den hårde kant af et stykke grana padano……..

Kartofler, rødbede og rødløg – dryppes med avocadoolie og drysses med urtesalt……..

Kødbollerne kommes ned i saucen og simrer med 5 minutters tid…….

Aftenens tallerken……..

Dagens aftensmad fandt jeg i det seneste nummer af Magasinet Mad! (nr. 8/2010), kødboller i tomatsauce med råstegte rodfrugter, nem og lækker ret. Jeg har aldrig før fået rodfrugter til kødboller i tomatsauce, men det smagte faktisk dejligt – selvom jeg nok stadig foretrækker spaghetti *S*

Selvom jeg ikke var med til Madbloggersymposiet, fik jeg stadig en goodiebag og i den var der en lækker avocadoolie fra Olivado, jeg har ikke fået afprøvet endnu, men i aften skulle det være, så jeg dryppede lidt over rodfrugterne i stedet for olivenolie. Jeg brugte også det lækre urtesalt fra Høgh Shoppen.

Jeg havde ikke helt frisk oregano nok, så jeg tilsatte lidt tørret, italiensk krydderi. Personligt foretrækker jeg dog italienske kødboller med lidt revet parmesan ost i, så det vil jeg tilsætte en anden gang. I stedet for 2 dåser flåede tomater, brugte jeg tomat passata. Min italiensk lærer fortalte i sidste uge, at det brugte hun, for de dåse tomater der kan fås her i Danmark er af for dårlig kvalitet. Hun mener, at italienerne sender alle de dårlige tomater ud af landet *S* Anyway, hun bruger passata og hvis det er godt nok til hende (som er italiener) så er det også godt nok til mig……
Det kommer bag på mig hver gang jeg bruger tabasco, hvor kraftfuld det egenligt er, så jeg tilsætter altid lidt ekstra. Så hvis du ikke bryder dig om virkelig stærk mad, så hold dig til det bladet anbefaler, nemlig 4 dråber! *S*

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Kødboller i tomatsauce med råstegte rodfrugter (Magasinet Mad! nr. 8/2010), 4 pers.:
600 g hakket oksekød
2 fed hvidløg, knust og finthakket
1 æg
1 spsk. rasp
friske oreganoblade
lidt tørret, italiensk krydderi
salt, friskkværnet peber
olivenolie

Råstegte rodfrugter:
passende mængde kartofler, skåret i grove stykker
1 rødbede, skåret i grove stykker
1 stort rødløg, skåret i grove stykker
urtesalt
avocadoolie

Tomatsauce med basilikum:
2 løg, finthakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
olivenolie til stegning
2 spsk. balsamico
1 flaske tomat passata
1 spsk. koncentreret tomatpure
2 tsk. rørsukker
4 dråber tabasco (kan udelades)
1 bdt. basilikum (gem lidt til servering), skåret i strimler
den hårde kant af et stykke grana padano, hvis du har det
salt, friskkværnet peber
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Bland hakket oksekød, æg, rasp, hvidløg, krydderurter, salt og friskkværnet peber sammen til en fars. Form til små kødboller og læg dem i et ovnfast fad. Dryp olivenolie over og sæt i ovnen i 10 minutter.
Bland rødbeder, kartofler og løg sammen. Dryp med lidt avocadoolie og drys med urtesalt, vend det hele godt rundt. Bag dem møre og let sprøde i ca. 30-40 minutter.
Varm lidt olivenolie op i en gryde og sauter løgene til de bliver klare, men UDEN at de tager farve. Tilsæt hvidløg og lad dem sautere med i ½ minuts tid, igen uden at de tager farve. Tilsæt balsamico og steg i et par minutter. Tilsæt tomatpure, rør godt rundt og lad det stege med i ½ minuts tid. Hæld tomat passata ved sammen med sukker, halvdelen af basilikummen, tabasco, ostekanten, salt og friskkværnet peber. Lad det småsimre i ca. 10 minutter. Det må endelig ikke koge for meget, kun danne meget små bobler. Tilsæt kødbollerne og lad dem simre med i 5 minutters tid. Kom det sidste basilikum i, lige inden servering. Server med de stegte rodfrugter.

I går smagte vi forresten på den Fentimans Lemonade Curoisity Cola, som jeg fik den anden dag fra Høgh Shoppen og jeg kan melde tilbage, at den smager SUPER godt! Den er meget mere blød i smagen og boblerne er ikke så hårde, som i almindelig cola. Vi drak en almindelig cola bagefter og den smagte bare slet ikke, når vi lige havde smagt den lækre luksus cola. Dem kan jeg godt blive forfalden til……..

Til alle I madbloggere der ude kan jeg så bare slutte af med at skrive:

Hold øje med bloggen i aften, der kommer noget spændende…….
Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Oct 11, 2010
  10:06 pm

  kirsten Skaarup

  Hi Birthe,
  Jeg ser, at du også bruger den dejlige avocadoolie. Jeg er ret vild med den.
  Kærlig hilsen
  Kirsten


 2. Oct 11, 2010
  10:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Kirsten!

  Hvor er jeg beæret over at se dig herinde – velkommen til 🙂

  Det er første gang, men bestemt ikke sidste, den er meget lækker. Jeg har en ide, hvortil den skal bruges, men det må lige vente lidt….

  Kærlig hilsen
  Birthe


 3. Oct 12, 2010
  11:50 am

  Gourmand

  Lækkert !

  Jeg ville nu nok også altid falde i og servere det med spaghetti og absurde mængder af friskrevet parmesan og lidt revne basilikumblade.

  Men man skal jo prøve noget nyt ind imellem og det lyder da lækkert med rodfrugter også.

  Bedste hilsner
  Søren


 4. Oct 12, 2010
  11:55 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Søren!

  Ja, jeg måtte også nærmest tvinge mig selv til at lave rodfrugterne, men det smagte nu meget godt 🙂 Men i aften bliver resten serveres med spaghetti, masser af friskrevet grana padano og frisk basilikum….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 15, 2010
  12:18 pm

  Anonymous

  De ser virkelig lækre ud! Jeg skal nok lave dem som efetrårs ferie ret…Complimenti, bravissima.
  Clotilde


 6. Oct 15, 2010
  12:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Clotilde!

  Grazie mille! 😀

  De blev gode – og så er det en god ide at lave dem i ovnen 🙂

  Håber, at vi ses i efterårsferien….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!