Newyorkerbyheart

Louisa Lorang’s rustikke tomatsuppe…..

 Cookies med lakrids og hvid chokolade, jeg har lagt min opskrift ind på Madmagasinet…….

 Rød peberfrugt, tomater og hvidløg klar til at komme i ovnen……

 Når skindet begynder at slippe tomaterne og når hvidløgene blive bløde, er de nok……..

 Peberfrugten skal blive i ovnen, til skindet bliver sort……

 Grov pitabrød med ost og grovkornet dijonsennep…….

 God italiensk skinke…….

 Klar til at komme i ovnen……

 Løg sauteres til det bliver klart og blødt……

 Tomat passata tilsættes sammen med de grofthakkede tomater, peberfrugt, hvidløg og basilikum…..

 Den færdige Croque Monsiur…..

Den rustikke tomatsuppe anrettet med frisk bøffelmozzarella, basilikum og lidt avocadoolie……

Det var ikke kun frøsnappere jeg fik bagt i går, jeg fik også afprøvet en ide som blev født da jeg var til MAD 2010 i Århus sammen med Heidi. Vi gik og snakkede om “Lange Jan” – kender I de lakridsstænger? Og så tænkte jeg på at det måtte kunne bruges i småkager. Da jeg så også smagte Summerbirds flødeboller med hvid chokolade og lakrids, så faldt ideen ligesom på plads. I dag fik jeg så taget mig sammen til at afprøve det og det blev faktisk et godt resultat *S*
Jeg kunne godt tænke mig lidt mere lakridssmag, så jeg vil eksperimentere videre og så bruge noget lakridspulver. Jeg kunne ikke få “Lange Jan” stænger, så jeg brugte nogle andre – I kan se mit indlæg om dem på Madmagasinet, hvor jeg jo også skriver og hvor der ligger mange gode artikler om alt muligt……..

Aftensmaden i går bestod af en lækker, rustik tomatsuppe – som jeg har fundet hos den dygtige kok og madskribent Louisa Lorang. Hun laver skøn mad og denne tomatsuppe kunne jeg bare ikke stå for. Den smager ligeså godt som den ser ud – og snyd ikke Jer selv for at bruge frisk bøffelmozzarella, i stedet for nogle af de “wannabe” mozzarella der findes på markedet *S*
Jeg glemte selvfølgelig at købe tomatjuice, men jeg havde noget tomat passata (purerede tomater) som jeg brugte i stedet for og det fungerede fint, jeg tilsatte så også lidt vand, for at fortynde det lidt. Det er en hurtig og lækker suppe, som smager skønt og hvor der også er lidt at tygge i.

Som tilbehør lavede jeg Croque Monsiur, men i stedet for toast, brugte jeg grove pitabrød. Det fungerede rigtig fint – og 1 pr. person er altså nok. Jeg lavede godt nok 2 til os hver, men resten gemte vi og fik til frokost i dag, de kan godt genopvarmes.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Rustik tomatsuppe (Louisa Lorang), 3-4 pers.:
4 tomater
1 rød peberfrugt
6 fed hvidløg med skal
1 løg, finthakket
avocadoolie til stegning 
5 dl tomatpassata
2 dl vand
½ bdt. basilikum, hakket
salt, friskkværnet peber
et nip rørsukker

Servering:
lidt avocadoolie
frisk basilikum, bladene rullet sammen og strimlet
1 frisk bøffelmozzarella, skåret i tern
Fjern blomsten på tomaterne og skær ganske lidt af bunden, bare så de lige kan stå, sæt dem i et ovnfast fad. Læg hvidløg ved. Fjern kernerne fra peberfrugten, skær dem i kvarter og læg også den ved, med skindsiden opad. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn (varmluft) og giv tomater og hvidløg ca. 10 minutter – eller indtil du kan se at skindet begynder at løsne sig og til hvidløgene bliver blød. Tag tomater og hvidløg ud – og lad dem køle af, så de kan håndteres. Sæt fadet ind i ovnen igen og bag videre, til skindet på peberfrugten er blevet sort. Tag peberfrugten ud, læg i en dyb tallerken og dæk med film, lad det afkøle, til det kan håndteres.
Flå skindet af tomaterne og skær dem i grove stykker. Pres hvidløgene ud af skallen og hak dem groft. Pil det sorte skind af peberfrugten og skær den i store tern.
Varm olie op i en gryde og sauter løg, til det bliver klart og blødt, uden at det tager farve. Hæld passata og vand ved, tilsæt basilikum, tomater, hvidløg, peberfrugt, salt, friskkværnet peber og et nip sukker. Lad det simre lige så stille i 10 minutter. Smag til. Fordel i dybe tallerkner eller skåle, læg tern af frisk bøffelmozzarella i, drys med basilikum og dryp med lidt olie – server straks.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Oct 23, 2010
  7:56 am

  Gourmand

  Der er ikke noget som en god tomatsuppe. Dem har jeg også fået lavet nogle stykker af efterhånden og denne her ser rigtig god ud.

  Den må prøves, næste gang den står på tomatsuppe.

  Bedste hilsener
  Søren


 2. Oct 23, 2010
  9:07 am

  Louisa Lorang

  Hvor ser det godt ud 😉 Og dejlige cookies! Kh Louisa


 3. Oct 23, 2010
  9:49 am

  Inge - Viva Italia

  Jeg bagte engang en kage med Kick lakrids i – det var rigtig godt…. Jeg tror faktisk at opskriften var fra Mad….


 4. Oct 23, 2010
  10:08 am

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe
  At du dog tør;-)
  De småkager MÅ prøves. Suppen ser urolig indbydende ud.
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 5. Oct 23, 2010
  12:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Søren!

  100% enig – jeg elsker tomatsupper 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Oct 23, 2010
  12:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louisa!

  Jeg har også fået inspiration fra et godt sted 😉

  KH
  Birthe


 7. Oct 23, 2010
  12:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Ej, det må jeg da søge på, lyder lækkert 🙂
  Jeg brugte også lidt Kick lakrids….

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Oct 23, 2010
  12:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Det er jo ikke andet at gøre end at smide dem ud, hvis de ikke duer – men de blev nu ret gode 😀

  Suppen er super lækker og så er den hurtig, skønt….

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!