Newyorkerbyheart

MAD 2010 i Ridehuset, Århus……..

10 oktober , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Arrangementer - Tags: , ,

Mad 2010, Ridehuset i Århus……

Smukke gulerødder ved Aarstidernes stand……

Hos Chokoladehimlen havde de det lækreste smørepålæg…..

Århus viste sig fra den smukkeste side……

Running Sushi…….

Min første tangsalat……

Lækkert, spicy oksekød……

Jeg var helt solgt til disse nudler, som var vendt med sesamolie……

Soya-tallerken – den vil jeg ikke anbefale, det bedste derpå var rejerne…….

Kyllingespyd…….

Denne basilikum(??) fik jeg af Heidi, når man gnider på bladene, dufter fingrene af anis/lakrids, jeg ved ikke hvad det er for en sort…….

Flødeboller med hvid chokolade og lakrids fra Summerbird (beklager det dårlige billed)…….

Sennep med honning fra Bornholmsk Honning……

Gouda og en skøn blåskimmelost…….

2 skønne sirup: 1 med hvidvin og rosmarin og 1 med pærer. Begge dele fra Annis Madhus…….

Røget salt fra Mariager Sydesalt……..

I går var jeg til MAD 2010 i Ridehuset i Århus. Normalt ville jeg aldrig tage så langt, fordi jeg ved at det tærer voldsomt på mine kræfter, men da det også gav mig en mulighed for at være sammen med Heidi (som jeg har mødt gennem denne blog) så var der ingen betænkning *S*
Jeg var ved Heidi ved middagstid og så fik Heidi lov til at køre bilen ind til Århus, hun er jo vant til at køre derinde og så kunne jeg sidde ved siden af og slappe lidt af.
Vi fik parkeret bilen og så satte vi straks kursen mod Ridehuset. Det kostede kr. 40,- for at komme ind og i betragtning af hvor mange (eller få) udstillere der var, så synes jeg at prisen var passende. Da jeg kiggede på deres hjemmeside, synes jeg faktisk at det så ud til at være ret mange udstillere, men de synede ikke af så meget da vi først var der. Vi startede fra en ende af og bevægede os så rundt til hver eneste udstiller, vi var mest interesseret i dem der havde smagsprøver *S*. Vi smagte på is, brød med det lækreste smør, forskellige oste, forskellige sirup, brød fra Emmerys, forskellige honninger (den med peberrod var ret interessant), pølser, sodavand osv.
Jeg fik købt en hel del, Heidi var meget mere fornuftig *S*. Udover det vidste købte jeg også en spegepølse med valnødder og feta, som jeg dog delte med Heidi.
Jeg fik også endelig mulighed for at købe Summerbirds små flødeboller med hvid chokolade og lakrids og selvom jeg ikke er så vild med flødeboller, så har jeg jo efterhånden hørt så meget om dem, så jeg er blevet nysgerrig!
Jeg synes at de er MEGET lækre, mest chokoladen og så bunden. Den bund er er virkelig lækker – men jeg er stadig ikke så meget til skummet indeni. Jeg har aldrig været det og bliver det aldrig, men alene det knæk chokoladen giver når man bider i dem er det hele værd……

Ved den stand som Annis Madhus havde, fik jeg købt nogle lækre sirupper. Pæresiruppen var virkelig lækker og så forelskede jeg mig totalt i den med hvidvin og rosmarin, den er SÅ lækker!

Det er kun 2. gang jeg møder Heidi, men hvor er det dejligt at tilbringe en dag sammen med en, som jeg i den grad svinger med. Hun er helt nede på jorden og jeg føler, at jeg kan være slappe helt af i hende selskab og være 100% mig selv, det er meget sjældent jeg har det sådan. Jeg føler også at vi ser ens på mad og så har vi helt sikkert glæden og kærligheden til maden tilfælles.

Messen i Ridehuset var rimelig hurtig overstået og da vejret var så smukt, gik vi videre til Salling, hvor jeg skulle se madafdelingen – som jeg aldrig før har været i. Det var en kæmpe oplevelse og vi hyggede og mens vi gik og kiggede og snakkede. Det lykkedes os dog at komme ud uden at have købt noget, flot ikk’?? Så forsatte vi hen til et sted hvor de havde running sushi og et tilbud om all-you-can-eat for kr. 140,-. Snakken gik lystigt og flydende, mens vi fortærede alt hvad vi kunne proppe i os……eller næsten. For vi gjorde lige et sidste stop ved Ben & Jerrys *S*

Vel tilbage hos Heidi, fik jeg en flot lakrids basilikum af hende, jeg glæder mig meget til at tage den i brug, for den dufter helt fantastisk!
Så var det tid til at vende næsten hjemad, jeg var også ved at være godt mør og træt, men jeg havde lige 1½ times kørsel foran mig. Men det gik nu fint. Vi har fået en bilradio, hvor min Ipod kan sættes til, så jeg skruede godt op for musikken og så gik tiden hurtig……

TAK, Heidi for sådan en hyggelig dag! Jeg glæder mig allerede til at vi skal ses igen.

Da jeg kom hjem var jeg helt færdig, hvilket jeg også havde forventet. Jeg gør virkelig kun sådan noget, hvis jeg synes at det er værd at bruge energien på det, fordi jeg ved at det vil koste mig rigtig mange “skeer” bagefter. Det lyder måske hårdt når jeg skriver det sådan, men jeg er nødt til at tænke på den måde, fordi jeg ved at det tærer på mig. Dagen i går var alle kræfterne værd og jeg ville gøre det igen til hver en tid. Selvom det koster mange “skeer“, så giver det point på sjæle-kontoen og kontoen for livsglæde – og det tæller i HØJ grad også *S*

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Oct 11, 2010
  7:20 am

  Piskeriset

  Øj fedt! Elsker madmesser – synes det er så hyggeligt at tulle rundt og kigge på ting 🙂

  I øvrigt også en usædvanlig fornuftig entrépris!

  Det sushi ser altså også temmelig godt ud… nu får jeg sushi-abstinenser igen! 😀


 2. Oct 11, 2010
  7:54 am

  Heidi Meldgaard

  Søde Birthe

  Selv tak for en helt fantastisk dag.

  Jeg skal lige spørge i botaniske haves væksthus om hvad det er for en basilikums fætter du har fået.

  Jeg syntes at huse noget om at det er en anis/sweet basilikum. Men jeg er ikke helt sikker…

  Jeg ærger mig gul og grøn over jeg ikke købte den der sirup med hvidvin og rosenmarin….

  Men, sådan er det en gang i mellem.

  hav en dejlig stille dag. Vi snakkes ved.

  knus

  Heidi


 3. Oct 11, 2010
  8:44 am

  Jenny

  Det lyder som en dag, man med glæde kan mindes. Det er så vigtigt, at man har dage, hvor man lever og gør de ting de fleste mennesker gør. Og ja, det koster, men det er sandelig det værd.
  Så er jeg kommet i gang med at lave mad. Jeg har lavet din kylling satay med nudelsalat og din fantastiske gulerodskage. Det var rigtig lækkert.
  Tak og bedste hilsener
  Jenny


 4. Oct 11, 2010
  9:50 am

  Maj

  Det lyder til at I havde en dejlig dag – og sikke nogle dejlige stemningsbilleder 🙂 Og jeg elsker bare den tangsalat, det spiser jeg altid når jeg får sushi! Og det smager også dejligt i en friske vietnamesisk forårsrulle…

  – Maj


 5. Oct 11, 2010
  10:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det er hyggeligt – og det bliver kun bedre når selskabet et godt 😀
  Entreprisen var yderst fornuftig, men jeg synes faktisk heller ikke den kunne ha' været højere, for så mange udstillere var der ikke….

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Oct 11, 2010
  10:42 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Heidi!

  Jeg tror også at jeg har fundet frem til at den hedder lakrids basilikum, den dufter så godt. Går og tænker på ting jeg kan bruge den i og jeg tror jeg er kommet frem til noget 😉

  Kan godt forstå at du har fortrudt, vi fik noget af den i går, den er altså helt fantastisk 🙂

  Hav' en fantastisk tur og pas godt på dig selv!

  Knus
  Birthe


 7. Oct 11, 2010
  9:26 pm

  En glad blogger

  Kære Birthe,
  Det er længe siden, jeg har haft tid til at kigge-blogs-hygge; har helt savnet at være på besøg på din side. Jeres Århus-dag lyder simpelthen bare fortræffelig; mine mund løber i vand efter at have læst om alle lækkerierne, og hvor er det dejligt, når man møder nye mennesker i sit liv, som man kan være helt sig selv med. De er så vigtige – – og de hænger ikke på træerne!
  Knus fra Eva
  PS: Havde sådan en lakrids-basil på tagterrassen i Istanbul. Lærte at blive glad for den, slevom jeg nu var ret skuffet til at starte med. På frøpakken havde det nemlig lignet en helt almindelig italiensk én. Men den fungerer satdig fint i pesto – og så i mere asiatiske og franske retter….


 8. Oct 11, 2010
  10:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jenny!

  Mange tak for din kommentar – og du har fuldstændig ret. Det er sådanne oplevelser jeg kan leve på, når smerterne er stærke og trætheden truer med at puffe mig ud over kanten. Når det er smerterne og trætheden værd, så ved jeg at det har været godt 🙂

  Det glæder mig at du igen er kommet igang med madlavningen, jeg håber at det vil give dig din passion for mad tilbage….

  De bedste hilsner
  Birthe


 9. Oct 11, 2010
  10:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj!

  Ja, jeg blev helt glad af at se det billed taget ned over Århus Å, det blev godt 🙂

  Uhmmm, det kunne jeg faktisk godt lige forstille mig. Laver du det selv?

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Oct 11, 2010
  10:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Hvor er det dejligt at se dig herinde igen 🙂

  Det var virkelig lækkerier vi fik købt – og du har 100% ret mht at de mennesker ikke hænger på træer. Man kan blive frygtelig skuffet, men jeg har været så heldig at finde et par virkelig gode og søde veninder gennem min blog her, det er jo en gave….

  Jeg har et par ideer til den basilikum, nu håber jeg bare at jeg kan holde liv i den (har bare IKKE grønne fingre!), til jeg får kræfter til at lave det 😉

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!