Newyorkerbyheart

Potage PPP – suppe med porrer, pærer og kartofler (fra bogen “Drakamöllans Køkken” af Ingalill Thorsell og Eve Maltais, forlaget Klematis)……

05 oktober , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Supper - Tags: ,

 Bogen: “Drakamöllans Køkken” af Ingalill Thorsell og Eve Maltais, forlaget Klematis…….

Løg sauteres i smør…….

Porrer og kartofler tilsættes………

……og så pærerne………

 Tilsidst hældes bouillon ved og så skal det simre……..

Suppen blendes……..

Aftenens tallerken med nogle skønne italienske osteboller (fra Magasinet Mad! nr. 8/2010……

I dag blev det så min tur til at blive vaccineret mod influenza. Sidste år hjalp det mig rimeligt igennem vinteren, jeg var kun syg 3 eller 4 gange og tro det eller ej, men det er faktisk en fremgang. Desuden var jeg ikke helt så syg som jeg plejer at være, hvor jeg let har kunnet ligge i 2 uger. Jeg håber, at det vil hjælpe lige så meget i denne sæson……

Det er virkelig lang tid siden jeg har bagt brød af nogen art, fordi min arme og hænder ikke rigtig har kunnet holde til det, men i dag skulle det være! Jeg bagte nogle virkelig lækre, italienske osteboller – som var i Magasinet Mad! nr. 8/2010, det seneste nummer – og som kan ses på min blogMad! i morgen (forhåbentlig).

De lækre osteboller blev bagt, fordi dagens menu stod på suppe. Det er virkelig blevet suppe-vejr, så det er med at få fundet de store gryder frem. Jeg har glædet mig sådan til at skulle lave denne suppe, dels fordi jeg synes at kombinationen af pære/porre og kartofler er ret fræk og dels fordi det gav mig en anledning til at få testet min nye Bamix stavblender fra WhiteAway. Stavblenderen blev sat ned i gryden (som blev holdt lidt på skrå), så trykkede jeg på knappen og få sekunder efter var suppen glat og jævn. Jeg er imponeret!
Jeg købte engang en billig stavblender – som straks blev kylet ud – fordi det tog 100 år at blende en suppe……..og så blev den ikke engang glat.

Suppen skuffede mig bestemt ikke hvad smag angår, den var SÅ lækker! Opskriften er fra “Drakamöllans Køkken“, forlaget Klematis – som I nok har fornemmet er jeg er mere end almindelig glad for. Det bliver den sidste opskrift jeg bringer fra den bog, for ellers fratager jeg jo alle en grund for at gå ud og købe den *S*

De 3 P’er i overskriften står for: potatis (kartofler), päron (pærer) og purjolök (porrer). De 3 hovedingredienser klæder virkelig hinanden og når så suppen bliver anrettet med et lille stykke blåskimmelost, lidt creme fraiche og rapsolie – ja så bliver det simpelthen ikke bedre.
I bogen blev anbefalet blåskimmelosten Saint Agur, jeg havde kun gorgonzola, så det brugte jeg. Jeg brugte kalvebouillon i stedet for grønsagsbouillon, men ellers fulgte jeg opskriften……

Potage PPP – suppe med porrer, pærer og kartofler (fra bogen “Drakamöllans Køkken” forlaget Klematis), 4 pers.:
1 løg, hakket
1 porrer, godt renset og skåret i ringe
4 mellemstore kartofler, skåret i små tern
4 pærer, skrællet og skåret i mindre stykker
1 liter vand
2 spsk. koncentreret kalvefond
2 spsk. smør
1 dl piskefløde
salt, friskkværnet peber
Desuden:
120 g gorgonzola
1 dl creme fraiche 38%
2 spsk. koldpresset rapsolie
Smelt smørret ved middelvarme og sauter løget, til det bliver klart og blødt. Tilsæt kartofler og porrer, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det stege et par minutter. Tilsæt pærer og lad det stege med i et minuts tid, rør i det. Hæld vand + koncentreret kalvefond ved, skru ned og lad det simre i ca. 30-40 minutter, til det hele er godt mørt. Blend suppen helt glat og ensartet. Tilsæt fløde og smag til med salt og friskkværnet peber. Varm det godt igennem.
Server suppen portionsanrettet med et lille stykke gorgonzola i midten og dryp creme fraiche og rapsolie udenom.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Oct 6, 2010
  7:24 am

  SushiStegen

  Det er godt nok en fræk kombination med pærer- den skal jeg prøve. Og osteboller med gorgonzola… mums…dem glæder jeg mig til se.

  Hav en dejlig efterårsdag,

  kh SS


 2. Oct 6, 2010
  8:01 am

  MissMuffin

  Det lyder rigtig lækkert!
  Jeg elsker bar suppe…
  Kunne ikke lade være med at smile, da jeg læste at dette måtte være sidste opskrift fra bogen, for jeg sad selv og tænkte på, at fortsatte du i det tempo, så behøves jeg slet ikke ønske mig bogen:)
  Meen, det tror jeg nu nok jeg gør alligvel, for den lyder bar så skøn!

  Ha en dejlig dag!


 3. Oct 6, 2010
  11:07 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushistegen!

  Det smager virkelig godt 😀

  mange hilsner
  Birthe


 4. Oct 6, 2010
  11:08 am

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Jeg tænkte også at nu må jeg hellere stoppe, selvom det er svært for der er stadig så mange opskrifter jeg gerne vil lave 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 6, 2010
  3:40 pm

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe.
  Endnu en lækker ret fra Sverige, med pærer, en hel ny vinkel på en suppe, det lyder lækkert. Birthe, nu må du snart have fortjent et gratis ophold på deres Hotel/Gæstgiveri, med den reklame som de får fra dig;-)
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 6. Oct 6, 2010
  6:10 pm

  Newyorkerbyheart

  hej Charlotte den 2.!

  Virkelig lækker supper, glæder mig til resten i aften 🙂

  Ja, synes du ikk'?? desværre har de ikke tilbudt mig et 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 7, 2010
  8:30 pm

  Piskeriset

  Hæhæææhæ – pærer! Hvor er det sjovt! Den opskrift må jeg hellere kigge nærmere på… eller måske hele bogen. Den lyder meget interessant! 🙂


 8. Oct 7, 2010
  9:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, der var også derfor at jeg bare MÅTTE afprøve den 🙂

  Du skulle virkelig kigge nærmere på den bog, den er så flot…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!