Newyorkerbyheart

Rigatoni med grønkål, bacon og parmesan (BoligLiv nr.10/2010)……

 Prinsessen er virkelig far’s pige *S*……….

 Bacon steges gyldent og sprødt…….

 Grønkål, chili og hvidløg tilsættes…….

 ….og så madlavningsfløde…….

 Aftenens tallerken……

……og desserten…..

Dagen i går stod i sofaens – og smerternes – tegn. Efter min skønne og hyggelige dag i Århus i lørdags, var jeg bare helt færdig. Oveni det har jeg også været travlt optaget af et stort projekt, som bliver luftet senere i denne uge, det kulminerede i går med uendelig træthed og masser af smerter.
Straks efter indtagelse af morgenmaden, lå jeg igen på sofaen og der blev jeg liggende til hen på eftermiddagen, hvor maven så kaldte på mad. Efter at sulten var blevet stillet og jeg lige fik tjekket mail osv., lå jeg igen på sofaen.
Jeg fik dog stablet mig på benene til at lave lidt aftensmad – og det var så den dag! I dag er lidt bedre, jeg er stadig meget træt, men smerterne er ikke så slemme i dag.

I går aftes fik vi pasta med grønkål, en opskrift fra BoligLiv nr. 10/2010, super lækker ret. Jeg kunne dog ikke skaffe frisk grønkål, så jeg købte noget frosset og det fungerede fint. I bladet havde der skrevet som note, at de godt kunne finde på at tilsætte fløde, så det gjorde jeg. De eneste tørrede chiliflager jeg havde var Chili Explosion fra Santa Maria, så det brugte jeg. Jeg brugte en hel pakke bacontern, men ½ pakke kan sagtens gøre det…..

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Rigatoni med grønkål, bacon og parmesan (BoligLiv nr. 10/2010), 2-3 pers.:
½ pose (ca. 200 g) frosset grønkål
3 fed hvidløg, knust og finthakket
1 pakke bacon i tern
Chili Explosion
helt, fintrevet grana padano ost
salt, friskkværnet peber
1 god dl madlavningsfløde 7%
passende mængde pasta
lidt olivenolie
Kom det frosne grønkål i en beholder der kan tåle at komme i microovn sammen med ganske lidt vand. LÆg et låg løst over og op grønkålen i ca. 4½-5 minutter. Det kan også bare optøs i køleskabet. Pres al væden ud af det. Kom bacon på en kold pande og tænd for varmen, lad det stege til det er gyldent. Tag det af panden og hæld baconfedtet fra. Kom lidt olivenolie på panden og varm det op til middelvarme. Kom hvidløg på og lad det sautere til hvidløgene begynder at afgive duft, de må endelig ikke tage farve. Tilsæt grønkål og steg et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber (husk at både bacon og parmesan også er salt). Kom bacon tilbage på panden, tilsæt chili og madlavningsfløde – lad det varme igennem et par minutter og smag til.
Imens koges pastaen al dente i rigeligt, godt saltet vand. Hæld vandet fra og server den friskkogte pasta sammen med grønkålsblandingen og frisk, revet grana padano.

Desserten blev lidt af den lækre ost jeg købte i lørdags sammen med hvidvins-/rosmarinsirup – som jeg er fuldstændig tosset med og som jeg også købte i lørdags – og lidt af de valnødder i sirup, som jeg fik fra Høgh Shoppen den anden dag. Begge oste var rigtig gode, men den blåskimmelost sammen med hvidvin-/rosmarinsiruppen, var ligesom at tage et bid af himlen *S*…….

Bøger:
Jeg er startet på “Små krige” af Sadie Jones, Thaning & Appel. Den er meget velskrevet og også utrolig gribende. Der kommer selvfølgelig et selvstændigt indlæg om bogen, når jeg er færdig med at læse den, men jeg kan godt allerede nu anbefale den. Det er den første bog jeg læser af Sadie Jones………

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Oct 11, 2010
  4:04 pm

  Marie B

  fed hjemmeside du har her 😉
  Jeg vil meget gerne være fastlæser..
  -Marie
  Du må meget gerne tjekke min blog og se om den er noget for dig 😉
  http://www.mariebraends.blogspot.com/


 2. Oct 11, 2010
  6:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Velkommen herinde og tak for din kommentar 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 11, 2010
  7:20 pm

  Piskeriset

  Nåååårh – sikke der bliver kattehygget 🙂

  Og uhm med ost… eeelsker ost! 😀


 4. Oct 11, 2010
  8:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeris!

  Ja, der bliver hygget igennem – ved ikke hvem af dem der nyder det mest 🙂

  Det gør jeg også – og den hvidvins-/rosmarinsirup, gjorde dem ikke mindre gode…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 11, 2010
  9:29 pm

  En glad blogger

  Nååårh, den lille prinsesse med far! Hvor er hun kær, din kat! Flere katte-hygge-billeder, jaaa 🙂


 6. Oct 11, 2010
  10:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Det skal du ikke skrive, for jeg kunne fuldstændig spamme denne blog til med billeder af hende 😀

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!