Newyorkerbyheart

Rødspætter i fuldkorn med hvidkålssalat, dildkartofler og “remoulade” (fra Go’ Morgen Danmark)……..

 Hvidkålssalaten med lidt saltede mandler…….

 Rødspætterne vendes i rugmel og steges i avocadoolie……..

 “Remoulade”…….

 De færdigstegte fiskefileter…….

 Kogte kartofler vend med dild og 1 tsk. smør…….

Gårsdagens tallerken…….

Puh, kræfterne er godt nok små i disse dage! Planlægning af madbloggertræffet har tæret hårdt på mine kræfter, men hold da op hvor har det også bare givet meget glæde – og det er jo glæden jeg lever for. Det er som om det giver et adrenalin-kick når noget lykkedes, som f. eks. at få kokken Claus Holm, som jeg personligt betragter som et scoop. Jeg tror det er den følelse som jeg savner mest fra mit job, det adrenalin rush det gav når et stort salg gik hjem og følelsen af at kunne “gå på vandet” – det er SÅ fedt! Jeg tror at det er noget man bliver afhængig af, ligesom alle motionsløberne, som oplever “runners high”. Det er lidt som et narkotika…….
Nu er jagten gået ind på nogle gode sponsorer til en goodiebag til alle dem der deltager i madbloggertræffet og det er nogle flotte gaver vi har fået indtil videre. Hvis I er nysgerrige, kan I se de sponsorer vi har indtil nu her – og der kommer flere til løbende…….

I går stod menuen på en opskrift inde fra Go’ Morgen Danmark, som hver uge har en madplan lavet af Christian Bitz og Claus Holm (sidstnævnte er ham der kommer og taler til madbloggertræffet). Jeg lavede dog nogle ændringer, dels fordi tiden var knap og dels fordi kræfterne slap op…..
Rødspætterne stegte jeg i avocadoolie, som jeg er blevet ret glad for at bruge. Jeg sprang alle grønsagerne over til den hjemmelavede remoulade og rørte bare lidt skyr op med Ravigotte Sauce, lidt finthakkede cornichoner, lidt kapers og noget dild. Det kom faktisk til at smage rigtig godt.
Til hvidkålssalaten tilsatte jeg lidt saltede mandler. De friskkogte kartofler blev lige vendt med 1 tsk. smør, det gav den en super lækker smag.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Rødspætter i fuldkorn med hvidkålssalat, dildkartofler og “remoulade” (fra Bitz & Holms ugeplan, Go’ Morgen Danmark), 2 pers.:
rødspættefileter
rugmel
salt, friskkværnet peber
avocadolie til stegning

Hvidkålssalat:
et lille stykke frisk hvidkål, meget fintsnittet
lidt saltede mandler, grofthakket
1/4 dl koldpresset rapsolie
saft af 1/4 citron
lidt flydende honning
salt, friskkværnet peber

Dildkartofler:
små (nye) kartofler med skræl, skrubbede og kogt netop møre
dild, hakket
1 tsk. smør

“Remoulade:
1½ dl Skyr
2 spsk. Ravigotte Sauce
5 cornichoner, finthakkede
2 tsk. kapers
lidt dild, hakket
salt, friskkværnet peber
et nip sukker
Rør ingredienserne til “remouladen” sammen, smag til og lad det stå og trække, mens resten laves færdig.
Kom den fintsnittede hvidkål i en skål. Kom olie, citronsaft, honning, salt og friskkværnet peber i et lille glas med låg – eller en bare en lille beholder med tætsluttende låg – og ryst det sammen. Dryp det over hvidkålen, drys hakkede mandler i og vend det hele sammen. Lad det stå og trække mens fisken og kartoflerne bliver færdige.
Varm avocadoolie op på en pande. Tryk rødspætterne godt ned i rugmel, så det hænger fast på fisken. Steg fisken til den er gylden og gennemstegt, krydr med salt og friskkværnet peber.
Vend de kogte kartofler med 1 tsk. smør og hakket dild og server dem sammen med de stegte fiskefileter, “remouladen” og kålsalaten.

I går aftes var vi inde og se “Inception“, det var absolut sidste chance hvis vi skulle se den i biografen. Vi har helt tiden vist at vi ville se den i biografen – og har også haft reserveret billetter flere gange – men hver gang er der kommet noget i vejen (læs: jeg har været for træt og haft for ondt). Men da i går var sidste aften, var der ikke så meget at betænke sig på.
Jeg er glad for at vi kom ind og se den, det er virkelig en film der skal ses i biografen pga alle de flotte special effects der er i filmen. Jeg må ærlig tilsæt at det lige tog mig 20 minutter at komme ind i filmen og dets univers, men da jeg først kom det, så var det altså en fremragende film!
Jeg synes at Leonardo DiCaprio har udviklet sig til at blive en rigtig god skuespiller.

Bøger:
Jeg er stadig ved “Små krige” af Sadie Jones, Thaning & Appel. Det er en rigtig god bog som virkelig har fanget mig, men som også kan give mig helt ondt i maven, fordi den er så stærk og skrevet så godt……

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Oct 14, 2010
  6:38 pm

  Piskeriset

  Hvis jeg printer dette indlæg, kan jeg så æde det til aftensmad? 😛

  Meget pudsigt, at jeg lige netop i dag talte med en kollega om, at jeg aldrig får lavet stegt fiskefilet, selvom det er skæppeskønt… mmm…


 2. Oct 14, 2010
  6:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det vil jeg tro at du kan, men det kan godt være at det bliver lidt tørt 😉

  Det er virkelig skønt med sådan engang rødspætter og rugmelet gør dem dejligt sprøde….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 15, 2010
  12:08 pm

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe.
  Uhm – meunierestegte fiskefileter, lige netop sådan skal de steges, i stedet for et tykt lag panering. Isen med lakrids lyder fantastisk.
  God weekend:-)
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 4. Oct 15, 2010
  12:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Ja, de smagte virkelig dejligt og rugmelet gav dem ekstra sprødhed 🙂

  Jeg er ret vild med den lakridsis, den er blød og cremet….

  God weekend til dig også.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!