Newyorkerbyheart

Boganmeldelse: Almanak af Claus Meyer, Lindhardt & Ringhof……

03 november , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Boganmeldelser - Tags:

Almanak af Claus Meyer, Lindhardt & Ringhof…….

Jeg har modtaget et eksemplar af Claus Meyer’s store opslagsværk “Almanak” fra Lindhardt & Ringhof. Det er en ordenligt bog på ikke mindre end 695 sider fyldt med skønne og lækre opskrifter. Det er et opslagsværk, om er inddelt efter måneder, så man på den måde let kan gå ind og lade sig inspirere til hvordan årstidens råvarer skal anvendes.

Som en anden blogger skrev, så er det ikke en bog der skal gemmes væk, for så bliver den ikke brugt. Det en bog der skal stå/ligge fremme til inspiration og gode ideer.

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg ikke er helt vild med Claus Meyer. Altså jeg synes han er bragende dygtig og han har gjort helt vild meget for mad i Danmark, det er måske bare mest hans facon der byder mig i mod, men det skal jo ikke ligge manden til last. Jeg vil rigtig gerne besøge Meyers Deli, fordi jeg har hørt så meget godt om det, så det må jeg får gjort næste gange jeg kommer til København. Faktisk burde jeg lave en “mad-weekend” til København, fordi der er så mange steder jeg gerne vil besøge…..

Nå, men tilbage til bogen. Det er en virkelig god bog med mange lækre og indbydende retter. Selvsagt er der ikke så mange billeder i den, fordi den jo er så stor – og det er nok det jeg savner mest. Jeg er meget visuel og det var også derfor jeg i sin tid startede denne blog, så jeg vil helst se billeder til madopskrifter. Men ud over det er der ikke noget at udsætte. Det er en virkelig brugbar bog, som du godt kan sætte på ønskelisten til jul…..

Der vil helt sikkert komme nogle opskrifter fra bogen i den næste tid, så følg med……

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Nov 3, 2010
  4:30 pm

  Piskeriset

  Jeg må til gengæld indrømme, at jeg synes rigtig godt om ham (og det blev ikke dårligere af, at jeg var til foredrag med ham for et par måneder siden, hvor jeg havde øjenkontakt med ham det meste af tiden – ret distraherende, haha! :-D).

  Jeg kan dog ikke finde ud af, om jeg skal have bogen, for ligesom dig er jeg ret visuelt orienteret mht. kogebøger og køber stort set kun kogebøger, hvor billederne som minimum er den halve inspiration.


 2. Nov 3, 2010
  5:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg har godt hørt at det foredrag skulle ha' været virkelig godt 🙂

  Jeg vil sige at det er en god bog til inspiration og selvom der ikke er så mange billeder i som jeg kunne ønske mig, så har jeg alligevel fundet nogle ret interessante opskrifter – men ja, jeg foretrækker helt klart opskrifter med billeder af hver opskrift…

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 4, 2010
  11:26 am

  Simon Amby

  Det er helt klart en bog, der er røget på min indkøbsliste. Hvorfor i alverden skal kogebøger være så dyre? 🙂

  Jeg har i forvejen hans bagebog, som kun kan anbefales.


 4. Nov 4, 2010
  1:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Simon!

  Det kan jeg godt forstå, det er også en bog, fyldt med inspiration 🙂

  Jeg har også hans bagebog og har med stor succes, prøvet flere af opskrifterne….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 5, 2011
  12:32 pm

  Cafezinho

  Ja, det virker til, at være en dejlig bog! – Jeg fik den til jul, og håber meget jeg for den brugt, men jeg ved ikke hvor jeg skal starte…
  Agurke salaten du lige har skrevet om, er måske et godt sted, at starte, eller har du end anden ide.

  mvh.
  Rune
  http://www.cafezinho.dk


 6. Jan 5, 2011
  12:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rune!

  Min teori er at den hele tiden skal ligge fremme, så den er nemmere at slå op i – ellers har jeg en tendens til at glemme 😉

  Jeg har lavet våd polenta fra den (uge 46), som var den første opskrift jeg prøvede. Det smagte helt vildt godt. Jeg skal helt klart have lavet meget mere fra den – jeg har lidt en målsætning om at prøve en opskrift hver uge, men det bliver nok mere hver måned – ihvert fald er der opskrifter nok at tage af….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!