Newyorkerbyheart

Citronpasta med kylling, nødder og ost (Magasinet Mad! nr.10/2010)…….

24 november , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Pasta-/nudel-/risretter

 Risengrød, uhmmm……

 Ost smeltes i lidt fløde……

 Kylling steges……

 ….og blandes med friskkogt pappardelle, basilikum citronsaft, -skal og hasselnødder……

Gårsdagens tallerken…….

I går fik jeg bare en kæmpe trang til risengrød, så jeg måtte grave dybt i min “ske-skuffe“, for at se om der lå en lille bitte ske på bunden, som jeg kunne bruge. Der var lige en, så jeg fik lavet min risengrøn *S* Jeg lavede en stor portion, fordi jeg vil gerne prøve at lave klatkager! Jeg har aldrig prøvet hverken at spise eller lave klatkager, så nu skal det være. Det bliver dog næppe i dag, men jeg tror også at risengrøden kan holde sig til i morgen, hvor jeg vil forsøge mig ud i kunsten at lave klatkager – ligger du inde med en god opskrift, må du gerne sende den til mig…….

I går aftes var sidste aften til italiensk, så det skulle jeg med til. Jeg var der ikke i sidste uge, men den sidste gang ville jeg gerne have med. Det har været et dejligt forløb og dejligt at lære noget nyt. Jeg vil ikke sige at jeg kan så meget, for italiensk er altså ikke et helt nemt sprog (synes jeg, men jeg forsætter ufortrødent. Jeg må holde det jeg har lært ved lige og så vil jeg gerne forsætte efter jul. Det er sådan et utroligt smukt sprog, synes jeg og har villet lære det i så mange år. Desuden har det jo givet den ekstra bonus i form af et venskab med Clotilde……..

I går aftes fik vi den SKØNNESTE pastaret! Altså, indrømmet, dem har vi fået mange af – men denne var altså helt i toppen af de lækreste. God smag, frisk uden at være syrlig (som kæresten sagde) og med lidt knas fra hasselnødderne – mums. Smagskombinationerne passer virkelig godt sammen og det er altså noget vi skal have igen……..og gerne SNART.
Magasinet Mad! har i deres nyeste blad opskrifter med forskellige oste fra Castello og det passede heldigvis med, at Netto har en del af de oste, så det er bare med at kaste sig ud i det. Den eneste ændring jeg lavede var, at jeg varmede lidt fløde op og smeltede osten i det.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Citronpasta med kylling, nødder og ost (Magasinet Mad! nr. 10/2010), 2 pers.:
1 pakke frisk pappardelle
2 kyllingebrystfileter, skåret i grove stykker
salt, friskkværnet peber
lidt olie
1 håndfuld basilikumblade, bladene rulles sammen og skæres i strimler
lidt hasselnødder, hakket
½ pakke Castello Mild Økologisk, skåret i mindre stykker
1 dl piskefløde, madlavningsfløde eller kaffefløde
fintrevet skal af 1 økologisk citron
saft af ½ citron
Krydr kyllingestykkerne med salt og friskkværnet peber og steg dem i lidt olie, til de er netop gennemstegte. Skær stykkerne i mindre stykker.
Varm fløde og osten langsomt op, til osten smelter.
Kog pappardelle efter anvisning i rigelig, godt saltet vand, til den er al dente. Hæld vandet fra og lad den dryppe af. Vend pastaen med oste-fløden, kylling basilikum, nødder, citronsaft og -skal. Server straks.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Spis Bed Elsk” (Eat Pray Love) af Elizabeth Gilbert og det er altså en helt FANTASTISK bog, synes jeg. Jeg kan kun anbefale Jer at læse den! Eat-delen er præget af italienernes nydelse af mad og det smukke bog. “Attraversiamo” er et gennemgående ord. Jeg var dog mest facineret af Pray og Love delen, som jeg synes er meget smukke. Nogle passager går lige i hjerter og flere gange har jeg haft en klump i halsen, mens jeg har læst i bogen. De sidste to kapitler skabte smukke billeder inde i mit hoved og det er dejligt at læse en bog, der kan sådan noget. Bogen er ikke bare smuk, den er også morsom – og jeg glæder mig til at læse den igen – for den skal helt klart læses igen.
Jeg er nu gået i gang med “Riis” af Lars Steen Pedersen og jeg må ærlig tilstå at jeg allerede er fanget. Jeg startede i går aftes og jeg havde mere end almindelig svært ved at lægge den fra mig igen. Den starter lige på og hårdt og går lige i hjertet, fordi Bjarne Riis fortæller om tabet af hans far – jeg glæder mig meget til at læse videre……

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Nov 24, 2010
  3:45 pm

  MissMocca

  Hej Birthe.

  Tillykke med, at du for første gang skal til at kaste dig ud i klattkagernes fantastiske verden. For mig har halvdelen af glæden ved at spise risengrød altid været de skønne dagen-efter-retter, det bød på (klattekager, risalamande og hyldebærsuppe med kold risengrød i mmm)..

  Nå, men som regel improviserer jeg nu bare min dej til klattekager – ligesom med pandekager osv., men de faste indgredienser er altid æg (gerne en 3-4 stykker til en portion), mælk, vand, mel, bagepulver, en masse vanillesukker, og hvis du så giver den et skvat nisseøl, så bliver den helt perfekt. Dejen skal være forholdsvis tyk, lidt i samme stil med amerikanske burnch-pandekager…

  Det var mit tip til en dej, nyd dem med syltetøj, sirup eller sukker – rabarberkompot er også et hit. Og hvis du har nogle i overskud, så gem dem bare, de er gode flere dage efter og smager skønt kolde også.

  Tak for altid dejlige opskrifter, håber du er kommet ovenpå efter sygdommen 🙂

  Mange glade julehilsener
  fra Louise


 2. Nov 24, 2010
  5:53 pm

  Scarlett

  Jeg har været fast læser af bloggen i et stykke tid, men jeg tror faktisk aldrig jeg har kommenteret på et indlæg før! Uha dit billede af risengrød fik mit mundvand til at løbe..skal vist lave det snart selv! Vil meget gerne se opskriften du bruger til klatkager, hvis du skulle have lyst til at lægge den op. 🙂


 3. Nov 24, 2010
  9:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Tusinde tak for opskriften, måske jeg skulle få købt en nisseøl 🙂

  Jeg har først hørt om dem indenfor de seneste 3 års tid ellers kendte jeg intet til klatkager. Men jeg glæder mig meget, det bliver dog først i morgen…

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Nov 24, 2010
  9:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Scarlett!

  Dejligt at du har fået lyst til at give dig til kende 🙂

  Jeg skal nok lægge opskriften ud, når jeg får dem lavet. Jeg laver dem i morgen, jeg ved ikke om jeg når at få opskriften på i morgen, men ellers kommer den fredag….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 24, 2010
  11:17 pm

  Piskeriset

  Jeg fik set de to første billeder som om, at de hørte sammen, og jeg fattede overhovedet ikke, hvad ost havde at gøre med risengrød 😀

  Jeg kan i øvrigt ikke lide sidstnævnte, men jeg plejer at forbarme mig og lave mindst en portion til gemalen i løbet af december… 😉


 6. Nov 24, 2010
  11:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg tænkte faktisk over det, da jeg satte billederne på 🙂

  Det smager nu altså godt synes jeg, men når jeg så har fået sådan en portion, så kan der godt gå længe inden jeg skal have det igen….

  Mange hilner
  Birthe


 7. Nov 26, 2010
  1:43 am

  SushiStegen

  ha-ha-ha…jeg kiggede også på dine fotos i en sammenhæng og forstod det først, da jeg læste Piskerisets kommentarer.
  Men godt ser det ud, begge retter altså hver for sig.


 8. Nov 26, 2010
  11:07 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushistegen!

  Ja, de er gode, hver for sig 😀 Kan virkelig anbefale dig den pastaret, den var super lækker…

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!