Newyorkerbyheart

Creole chicken wraps (Kreolske kyllinge wraps), Food Network Magazine, oktober 2010)…..

 Dressingen…..

 De marinerede kyllingefileter steges……

 Færdigstegte og velduftende, klar til at blive skåret i strimler…..

 Fladbrød smøres med dressingen……

 Frisk bøffel mozzarella i mindre stykker lægges på og steges, til det begynder at smelte…….

 Brødes tages af varmen og kylling komme på i en stribe midtpå……..

 Så kommes rødløg, tomater agurk og salat på…….

 …..og brødet rulles sammen……….

 Aftenens tallerken…….

Mit seneste køb: “Sølvskeen“………

I dag kom Clotilde og hentede mig ved 10-tiden og så kørte vi til Ribe, for at hygge os lidt. Det er så sødt af hende, at hun gider at hente mig og køre mig hjem igen – og vi havde bare nogle super hyggelige timer sammen.
Normalt er det sjældent jeg er ude af huset til hverdag. Jeg er nok i virkeligheden svær at hive ud af hjemmets 4 vægge og jeg har ikke det helt store netværk her hvor jeg bor. Dem jeg sætter pris på og er glade for at være sammen med, bor i enten USA, Århus-området eller i Paris – alt sammen steder som jeg ikke bare sådan lige tager hen. Så at Clotilde er kommet ind i mit liv er en gave, en stor og dejlig gave *S*
Ikke at jeg har manglet selskab, for det har jeg ikke. Men i dag, var så hyggelig, så jeg håber at vi får flere af sådan nogle dage og timer sammen.
Vi gik lidt rundt i Ribe, kiggede på butikker og købte nogle småting. Vi sluttede af med at spise en tidlig frokost på Quedens Gaard, som er en super skøn butik og så har de også en hyggelig café. Jeg fik deres tapastallerken, som var med 2 forskellig slags pølse, lidt druer, oliven, syltede(??) mandler, nogle virkelig lækre, syltede perleløg og 2 slags ost. Der var selvfølgelig også brød og smør til.

Da jeg kom hjem, slappede jeg lidt af på sofaen og så stod jeg op og bagte en kage. Kæresten elsker at komme hjem til et hus, der dufter af kage *S*
Efter lidt mere afslapning skulle der så gøres klar til aftensmad, som jeg i den grad godt vil anbefale Jer! Det smagte SÅ godt og jeg vil faktisk betragte det som fastfood – på den helt lækre måde.
Jeg bor et sted hvor det ikke sådan er lige at få fat i arabiske fladbrød, så der er kun en udvej – og det er at bage dem selv. Hvis du bor et sted hvor du kan købe fladbrød, så kan du selvfølgelig bare gøre det – eller bruge tortillas – så er det virkelig hurtig fastfood.
Men altså de fladbrød jeg lavede ER virkelig lækre – og det er lidt hyggelig at lave dem selv. Opskriften er fundet hos Brødet (som er en skøn side med MASSER af lækre brød). Jeg havde dog ikke Ølandshvede – og har heller ikke kunnet finde noget – så jeg brugte fuldkornssemmer og speltmel, det fungerede fint.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Fladbrød, 8 stk.:
25 g økologisk gær
3½ dl lunken vand
3/4 tsk. groft salt
½ tsk. rørsukker
250 g fuldkornssemmer og speltmel
250 g hvedemel
Kom vand i en skål. Smuldr gæren i og rør den ud i vandet sammen med salt og sukker. Tilsæt fuldkornssemmer og speltmel, rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Når det bliver en fast masse, hældes det ud på køkkenbordet og æltes godt, til den er blød og elastisk. Tilsæt mel undervejs, hvis dejen hænger for meget i. Kom den godt æltede dej tilbage i skålen, dæk til, stil den et lunt sted og lad den hæve i 1 times tid. Hæld dejen ud på et køkkenbordet, del i 8 dele. Rul hver del til et tyndt (forholdsvis rundt) stykke. Steg på en godt varm, TØR pande, 1-1½ minut på hver side og den skal boble op.

Opskriften på den kreolske kyllingewrap er fundet i Food Network Magazine, oktober 2010 og den er SÅ lækker. Kæresten sad med et stort smil på under hele måltidet – og det var altså ikke kun fordi jeg fortalte vitser eller fordi han nyder mit selskab så meget – men han nød virkelig maden. Jeg måtte love ham højt og helligt at lave det igen. Det er faktisk noget han “klager” sig lidt over af og til, at når han virkelig godt kan lide noget, så er det sjældent han får det igen – og hvis han gør, så har jeg altid lavet en ændring eller 2. Denne gang måtte jeg på spejderære love, at jeg 1: ikke ændrede noget og 2: ville lave det igen…….SNART!

Jeg lod kyllingen marinere et par timer, gnedet ind i rub’en, men i original opskriften, gnider de bare kyllingen ind og steger det.
I stedet for chilipulver og cayennepeber, brugte jeg chipotle pulver (fra min Mama) og så brugte jeg noget røget Mariager salt, som jeg købte da jeg var med Heidi til MAD 2010 i Århus. Det er bare med at sætte i gang, jeg tror jeg tør love, at I ikke bliver skuffede.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Creole Chicken Wraps (kreolske kyllingewraps), 3 pers.:
3 kyllingebrystfileter
1 spsk. paprika
1 tsk. hvidløgspulver (IKKE hvidløgssalt)
1 tsk. chipotlepulver
½ tsk. tørret timian
½ tsk. spidskommen
1 tsk. røget Mariager salt
friskkværnet peber

Desuden:
fladbrød (se ovenover for opskrift – eller køb dem færdige, tortillas kan også bruges i en snæver vending)
1 dl mayonnaise
1 hel bøffel mozzarella, plukket i mindre stykker
3 blommetomater, skåret i skiver
1 rødløg, skåret i tynde ringe
et stykke agurk, skåret i kvarter
romainsalat, skåret i strimler
Bland mayonnaise med ½ spsk. af rub’en. Stil det i køleskab til det skal bruges. Bland alle ingredienserne til rub’en. Gnid kyllingefileterne godt ind i rub’en. Steg kyllingefileterne med det samme i lidt olie, eller lad dem stå og marinere i køleskab i et par timer.
Steg kyllingefileterne til de er gennemstegte og skær dem i tern eller strimler. Hav alle de øvrige ingredienser klar.
Jeg bagte først fladbrødene da de skulle samles – og bagte så resten færdig, efter vi havde spist. Men brødene kan sikkert godt bages på forhånd…..
Når den ene side af brødet er bagt, vendes den og bagte side smøres med lidt af mayonnaise-blandingen og der kommes lidt mozzarella på, uder over hele brødet. Når osten begynder at smelte, tages brødet af panden og så kommes kyllingestrimler på i en stribe midtpå brødet, derefter løg, tomater, agurk og salat. Rul brødet sammen om fyldet og server straks.

Jeg har længe gået og sukket efter “Sølvskeen“, men jeg har synes at den er for dyr. Den anden dag havde Saxo den så til ½ pris og selvom jeg virkelig ikke syntes at jeg havde råd til at købe den, ja så kom jeg altså til at købe den alligevel – fristelsen var FOR stor! Jeg købte den dog først om aftenen – tilbudet gjaldt kun 1 dag – efter jeg havde overvejet det HELE dagen (som et voksent og velovervejet menneske “bør” gøre *S*). Jeg var meget stolt over det – altså at jeg havde overvejet det hele dagen – så jeg fortalte det stolt til kæresten, som bare sagde: “hvis du gerne ville have den bog, hvorfor har du så ikke købt den for længe siden?!?!” – så meget for at være et voksent og velovervejet menneske *S*

Bøger:
Jeg er stadig ved at læse “Manden der ikke var morder” af Hjorth Rosenfeldt, Hr. Ferdinand og selvom jeg ikke er helt færdig med den endnu, så kan jeg klart anbefale den til Jer. Den er rigtig god, velskrevet og spændende. Svensk når det er bedst – og ja, kriminalpsykologen Sebastian Bergman er virkelig sådan en person som man elsker at hade. Han har sine dårlige sider, men han er også lynende intelligent……

Print Friendly
Tilbage

13 kommentarer


 1. Nov 5, 2010
  5:23 am

  Emma Lovise

  Hej Birthe!
  Endnu en lækker opskrift, og så kræver det jo ikke alverden. Jeg skal helt klart forsøge mig med denne opskrift. Jeg synes det er bedst når man selv laver 'fastfood'. Jeg bryder mig ikke om alt det take-away. Jeg kan meget bedre li det når det er hjemmelavet (så er det sikkert også mere sundt)
  Mange kram, Emma Lovise


 2. Nov 5, 2010
  9:58 am

  Bitten

  De ser godt nok virkelig gode ud!
  Og jeg er glad for at høre, at du købte bogen, nu når du havde sukket over den så længe, og det trods alt var et godt tilbud 🙂


 3. Nov 5, 2010
  10:32 am

  SushiStegen

  Endnu et skønt indlæg… jeg elsker sund hjemmelavet junkfood, og dine creolwraps falder lige i min smag med masser af snask.
  Tillykke med Sølvskeen, jeg synes den er god. Jeg fik den fødselsdagsgave og glæder mig stadig til at prøve nogle retter med hare eller andet vildt.
  hav en dejlig weekend,
  SS


 4. Nov 5, 2010
  10:46 am

  HELLE ENGDAL

  Hej Birthe.

  Mmm, elsker wraps – i alle afskygninger. Køber altid en stak fladbrød hos en etnisk grønthandler. De er altså bedre end de tortillas man ellers kan købe, synes jeg.
  Har ikke prøvet at bage dem selv, måske det skulle prøves.

  Sølvskeen ligger i øjeblikket på mit sofabord. Desværre er den nede fra biblioteket. Havde hørt så meget om den, men synes egentlig også den var lidt dyr. Så ville lige se den an. Men nu hvor jeg har den hjemme kan jeg se, at den skal jeg da eje. Skulle lige have vidst at den kunne fås til ½ pris 
  Den må på ønskesedlen til jul.

  God weekend.
  Helle


 5. Nov 5, 2010
  11:14 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Emma Lovise!

  Ja, hjemmelavet fastfood er dejligt og så ved man jo også hvad der kommer i – det kan jeg godt lide 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Nov 5, 2010
  11:15 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Bitten!

  Det smagte SÅ dejligt og kan virkelig anbefales 🙂

  Jeg er også glad for den – så må jeg bare spare andre steder….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 5, 2010
  11:16 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushistegen!

  Det kan ihvert fald anbefales, det er junk når det er aller bedste og så er det bare så velsmagende 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Nov 5, 2010
  11:18 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Jeg kan virkelig anbefale dig at bage dem selv 🙂 Disse er virkelig lækre. Jeg har også en enkelt gang prøvet at købe fladbrød, da vi var i Bazaren i Odense, men det var ikke så meget gods i dem, synes jeg.
  Men jeg har heller ikke mulighed for at købe dem færdige, fordi her hvor jeg bor, er der ingen etniske købmænd/grønthandlere….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 5, 2010
  2:42 pm

  Piskeriset

  Hehe – fornuftig kæreste 😉

  Jeg har også hørt meget godt om Sølvskeen, men jeg købte 'Mit italienske køkken' i sommers, og den bog er jeg ret vild med, så det varer nok noget, før jeg overvejer 'biblen' 🙂

  Håber du får en god weekend!


 10. Nov 5, 2010
  3:33 pm

  Karen

  Those chicken wraps look delicious, especially with your homemade flatbread! Yum!


 11. Nov 5, 2010
  4:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, nogle gange siger han fornuftige ting 😉

  Jeg her også haft kig på den bog – og kan også sagtens finde på at købe den – jeg synes jeg mangler italienske kogebøger 😉

  God weekend til dig også!

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Nov 5, 2010
  4:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Karen,

  thanks 😀
  It was so delicious and the flatbread were easy to make….

  My best,
  Birthe


 13. Jun 2, 2013
  5:26 am

  LLS

  Hej Birthe 🙂
  Super lækre wraps!
  Jeg lavede dem i går. Mums!
  Næste gang tror jeg dog, at jeg forbereder/timer anderledes, så jeg ikke skal rende til og fra køkkenet for at lave fladbrødene – altså så fladbrødene bare lige skal varmes få sekunder op i en mikroovn. Det er muligt, hvis man efter bagningen af fladbrødene lægger dem stakvis på en tallerken og dækker til med film.
  Vi glæder os til “resterne” i aften 🙂
  Tak for en inspirerende blog!
  Vi laver 14-dages madplan her i huset og du er altid med.
  Mange hilsner
  LLS

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!